Zagraniczne Festiwale 2012

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

mazi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Zagraniczne Festiwale 2012

Post autor: mazi »

tomak1986 pisze:FIELDS OF THE NEPHILIM, Shape Of Despair, Rise And Fall na Brutal Assault!
Wybiera się ktoś z Warszawy?
Zaczynam się zastanawiać bo ze dwa lata już mnie tam nie było, pociągi już nie dojeżdżają do Kudowy jak należy więc jeśli nie autem to mam bus z Wawy.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Tak, ja chyba też wreszcie zadebiutuje na Brutalu bo na ogłoszone 55 kapel, z chęcią zobaczyłbym 37, więc wynik przyzwoity ;-) A pewnie z tych 18 których w ogóle nie kojarze, coś ciekawego się odkryje. Jakby tak doszło jeszcze kilka interesujących mnie kapel, które grają w tych terminach ( Wacken, Party San) jak chociażby Graveyard, Kylesa, The Devil's Bood, Autopsy, Cannibal Corpse, Electric Wizard, Massacre, Overkill, Sacred Reich to jadę na 100%

Też ciekawy skład, choć stylistycznie zupełnie inny biegun.

Obrazek
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

gdyby doszedł Electric Wizard i Autopsy to ja na pieszo bym mógł nawet iść :P
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

W takim razie widzę, że w sierpniu będzie okazja poznać kilka osób z tego forum. ;)
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Obrazek
Co do BA to fajnie byłoby poznać kilka osób z forum.
@mazi Jest bezpośredni bus z Wawy na BA i z powrotem? Na razie myślałem tylko o wyjeździe z Wrocławia.
mazi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Nie napisałem że jest bezpośrednio bo za słodko by było, ale do Kudowy opłaca się autobusem, który we Wrocku jest o 15.20.

http://www.e-podroznik.pl/public/search ... pId=-96691

Kosztuje ok 80 zł i ok 10 zł. za przejazd z Kudowy do Jaromierza. Póki co Polskim Busem do Pragi jest jeszcze taniej jeśli ktoś lubi wojaże...
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Raczej taniej jest jechać Polskimbusem do Wrocławia (koszt 10-20zł w dwie strony) i do tego przejazd Ironspartan w to i z powrotem z Wrocławia za 79zł. Jeśli chodzi o wojaże to na Summerbreeze można dojechać za przyzwoitą cenę (do Pragi Polskimbusem i z Pragi jakiś przejazd zbiorowy, którego pewnie nie ma, albo może ktoś prywatnie jedzie). Ja jednak wolę Brutala, bo wychodzi o wiele taniej , a skład gorszy nie jest. No i sceneria ładniejsza i rodaków więcej. ;)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

jak dla mnie to Sweden - skład marzenie :cool:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
mazi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

tomak1986 pisze:Raczej taniej jest jechać Polskimbusem do Wrocławia (koszt 10-20zł w dwie strony) i do tego przejazd Ironspartan w to i z powrotem z Wrocławia za 79zł. Jeśli chodzi o wojaże to na Summerbreeze można dojechać za przyzwoitą cenę (do Pragi Polskimbusem i z Pragi jakiś przejazd zbiorowy, którego pewnie nie ma, albo może ktoś prywatnie jedzie). Ja jednak wolę Brutala, bo wychodzi o wiele taniej , a skład gorszy nie jest. No i sceneria ładniejsza i rodaków więcej. ;)
Tak. Na Summer Breeze byłem w 2006 r. i ogólnie spoko, ale krowie pastwisko u dojczwolków to trochę za mało jak dla mnie aby tam wracać
kabanos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kabanos »

Obrazek

Aktualizacja na Nova Rock ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Czy ja tak kompletnie nie doceniam wielkości Die Toten Hosen, czy to jakaś pomyłka że oni są headlinerem 2 dnia?
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

W NIemczech i Austrii to jest zespół robiący Sold outy na trasach stadionowych ;) . Wiec nie dziw się, ze są headami :) .
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Skład na niedzielę turbo mocny! Będę na bank minimum w ten jeden dzień! :dance: :pijak:
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Półoficjalnie wiadomo, że do składu Brutal Assault dochodzi Agnostic Front i Crowbar.

źródło -> http://www.mad-tourbooking.de/pages/tour.html
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wygląda na to, że tegoroczna angielska edycja Sonisphere zostanie odwołana ze względu na fatalną sprzedaż biletów... Cóż, patrząc na skład to trochę trudno się temu dziwić. :roll: Widać, że organizatorzy starali się na siłę ściągnąć jakieś duże nazwy, a nie za bardzo im się to udało - zwłaszcza patrząc na line-up konkurencyjnego Download. Obecnie w Europie jest tylko kilka zespołów, które jako headliner są w stanie przyciągnąć na festiwale rockowo-metalowe wielotysięczne tłumy... zdecydowanie Metallica i Maiden, ew. Linkin Park, Slipknot, SOAD...

Obrazek

http://www.thrashhits.com/2012/03/sonis ... cancelled/
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

możliwe, że w ostatniej chwili tez się zdecyduje na brutal - jeśli dodadzą autopsy to wcześniej :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ja też bym się wybrał
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

WICKER MAN pisze:Wygląda na to, że tegoroczna angielska edycja Sonisphere zostanie odwołana
Bo do knebworth lepiej jechac na Red Hotów 23 czerwca haha :J
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Może zrozumieją, że w Anlgii nie ma sensu tworzyć konkurencji do Download/Reading i skupią się na objazdowych, max 2 dniowych festiwalach... Oby odwołanie Sonis ang nie oznaczało konca całego cyklu
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

WICKER MAN pisze:Wygląda na to, że tegoroczna angielska edycja Sonisphere zostanie odwołana ze względu na fatalną sprzedaż biletów... Cóż, patrząc na skład to trochę trudno się temu dziwić. :roll: Widać, że organizatorzy starali się na siłę ściągnąć jakieś duże nazwy, a nie za bardzo im się to udało - zwłaszcza patrząc na line-up konkurencyjnego Download. Obecnie w Europie jest tylko kilka zespołów, które jako headliner są w stanie przyciągnąć na festiwale rockowo-metalowe wielotysięczne tłumy... zdecydowanie Metallica i Maiden, ew. Linkin Park, Slipknot, SOAD...

Obrazek

http://www.thrashhits.com/2012/03/sonis ... cancelled/

Poza Faith No More, Kiss, Marylin Mansonem i Mastodon niema tam nic ciekawego , a bilety cholernie drogie! Bilet jedniodniowy kosztuje 360zł a karnet na całe 3 dni ok. 1000zł chore ceny... Dla przykłady austriacki NOVA ROCK kosztuje niecałe 600zł a lineup zdecydowanie lepszy od angielskiego Sonisphere...
ODPOWIEDZ