Tanie płyty

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Tanie płyty

Post autor: Deleted User 2259 »

Od jutra??
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

W Saturnie w Magnolii (Wroc) nowe remastery Floydów widziałem po 29.90 już z tydzień temu. Ale nie wszystkie, rzeczy 2cd - np. Ummagumma, są droższe.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Dla mnie ceny na Floydów były zaporowe. Tylko Animals mam do tej pory, więc jutro duże zakupy się szykują :)
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Płyty Pink Floyd to stoją po 80 zł nawet w Emipku itd.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Nevermore na grunwaldzkim po 29 Dead Heart i Dreaming Neon Black
Matek
-#Nomad
-#Nomad

w saturnie też są PF za 29zł. i ogólnie znowu dowalili z przecenami. Np. młejden są też za 29zł cała dyskografia do Dance włącznie. a ja saobie kupiłem trzypłytowy zestaw szmir Johnego Casha za 19zł :)

Fajnie jeszcze, że Black Sabbath z Ozzym jest po 35zł, myślę że to dobra cena. I chyba wszystkie płyty są do Sabotage. Co też rzadko się zdarza.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Matek pisze:Fajnie jeszcze, że Black Sabbath z Ozzym jest po 35zł, myślę że to dobra cena. I chyba wszystkie płyty są do Sabotage. Co też rzadko się zdarza.
W wersjach Deluxe 2cd?
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Matek pisze:a ja saobie kupiłem trzypłytowy zestaw szmir Johnego Casha za 19zł :)
o kurde. Tego nie zauważyłem
Matek
-#Nomad
-#Nomad

IgorW pisze:
Matek pisze:Fajnie jeszcze, że Black Sabbath z Ozzym jest po 35zł, myślę że to dobra cena. I chyba wszystkie płyty są do Sabotage. Co też rzadko się zdarza.
W wersjach Deluxe 2cd?
no bez przesady ;)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

hmm w Empiku w Krakowie jest wielka półka z płytami Universala za 20 i 30 złotych. Np. gammaray hellyeah live awesome cośtamcośtam jest przeceniony z 64 na 30 zł. 'nowy' testament tak samo. koszulki z 70 na 30 złotych. dużo Iron Maiden koszulek. bluzy też
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Obejrzałem sobie te wydania Pink Floyd i zrezygnowałem- jest tam w ogóle jakaś książeczka? Strasznie mi się nie podobają te cieniutkie digipacki (nie wiem czy to w ogóle jest digipack) więc poczekam na lepsze promocje :P
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Matek
-#Nomad
-#Nomad

a widziałeś paradise lost? też są w promocji, po 19zł.

a czekać na pink floyd to sobie możesz :P niektórzy tak na beatlesów czekają... ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:a widziałeś paradise lost? też są w promocji, po 19zł.

a czekać na pink floyd to sobie możesz :P niektórzy tak na beatlesów czekają... ;)
Tak, widziałem, reedycje Metal Mindu w digipacku ;) Ale tych to akurat mam już praktycznie wszystko co jest do dostanie w Media Markt :P

No ale z takim PF- np. w Dominikańskiej jest "normalne" wydanie debiutu Floydów, z dodatkowym dyskiem. Kosztuje 65 złociszy- jakby kosztowało 50 to spokojnie bym sobie kupił- nie jest to cena nieosiągalna jeśli chodzi o jakąś obniżkę :P A o wiele bardziej bym się cieszył z tego niż z tych cienkich tekturek. Mam normalne, ludzkie wydanie Ummagumma z plakatem i w ogóle- no i takie coś to mogę trzymac na półce bez wstydu ;)
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

panzerschreck pisze:Obejrzałem sobie te wydania Pink Floyd i zrezygnowałem- jest tam w ogóle jakaś książeczka? Strasznie mi się nie podobają te cieniutkie digipacki (nie wiem czy to w ogóle jest digipack) więc poczekam na lepsze promocje
A co, nie masz co czytać? ;) Bo ogladanie zdjęć z brzydkimi mordami muzyków to chyba nie jest jakiś interesujący bonus.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Idąc tym tropem, to równie dobrze mógłbym ściągać mp3 a jeśli miałbym z tym powiedzmy moralny problem to te mp3 kupować. Ale w kwestii płyt jestem estetą i już nie mówię o jakichś wypasionych wydaniach, ale zwyczajnych kilku kartkach :P Z tego samego powodu np. nigdy nie kupię takich wynalazków jak to http://allegro.pl/benediction-transcend ... 53305.html .Też można powiedzieć że płyta to plyta, ba, mniej miejsca nawet zajmuje takie wydanie ;). No ale jednak nie ;) Nie mówiąc o tym, że całym sercem nienawidzę digipacków i jeśli mam możliwość kupienia czegoś w normalnym pudełku, to digipack odpada- chyba że coś jest tylko tak wydane ;) Najlepszy przykład to digipacki z reedycjami Peaceville co to powychodziły w okolicach 2006 roku (Katatonie, Darkthrony, Anathemy i inne)- tam też nie ma książeczki, ba digipack nawet jest gruby, nie to co ten PF :P Ale i tak są obrzydliwe :P Mam jeden taki wynalazek Darkthrone i już więcej tego nie kupię choć stoi w śmiesznych cenach. Zresztą najśmieszniejsze chyba jest to, że najlepiej zrobione digipacki jakie mam to digipacki Metal Mindu :D
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

przeciez jaja sobie robie : ) ale zdarzają sie ładnie wydane digipacki. ja mam np kilka albumow floydow wydanych jako mini vinyl replica i uwazam ze sa bardzo estetyczne pomimo braku ksiazeczek : ) duzo bardziej mnie denerwuje jak na jakims albumie z tylu nie ma spisu utworow i trzeba do środka zagladac ; P

a te digipacki z peaceville sie rozlatuja czy cos? jakis czas już się noszę z pomysłem uzupełnienia dyskografii listonosza i nie wiem czy warto przepłacać za starsze wydania, zawsze by została kasa na jakis jazz ; P z metal mindem mnie zaskoczyles bo mialem kiedys jakis ich digipack turbo i mi sie bardzo szybko rozpadł na kawałki wiec staram sie unikac tych wydawnictw ; P ale moze po prostu nie wytrzymal tego jak beznadziejna muzyka tam byla nagrana
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No to masz mnie, nie skumałem :D
Tak, takie bzdurki jak mini vinyl replica już bardziej spoko, bo i estetyczne to i ciekawe ;) Mam jedną płytę wydaną w tej formie i bardzo mi się podoba.
Te digipacki z Peaceville się nie rozlatują ale są całkowicie, co jest dla mnie niezrozumiałe, pozbawione poligrafii w środku- nie ma żadnej książeczki, a teksty itd. wydrukowane są na okładce od środka. Są też lakierowane i się świecą jak psu jajca- zdecydowanie wolę matowe digipacki. Tak więc jeśli Ci na książeczce nie zależy to spoko- ale starsze albumy Listonosza to można wyrwać w normalnym jewelcasie, te reedycje też dużo nie kosztują, a przynajmniej jakoś to wygląda.
A co do digipacków Metal Mindu- oni mają chyba różnych wykonawców tych digipacków, bo naprawdę raz się trafi super a raz gorzej. Parę lat temu wyszedł box singli Paradise Lost Metal Mindu- 5 płyt właśnie w digipackach. To właśnie o te mi chodziło co do jakości wykonania- druk grafiki jest po prostu fenomenalny , sam digipack bardzo wytrzymały, z grubej tektury, aż przyjemnie się go trzyma w rękach nie to co te śliskie gówna Peaceville. Książeczki pod względem jakości druku też pierwsza klasa i świetny papier. Naprawdę, nic lepszego jeśli chodzi o digipacki nie widziałem na oczy. Natomiast już reedycja digipackowa takiego "Icon" Paradise Lost to graficzna padaka :lol: To samo reedycja Metal Mindu "Voivod- Nothingface" to dramat- raz że jakość poligrafii przeciętna, druk jakby z domowej drukarki (no przesadzam, ale szału nie ma), papier też słabiutki- a tu akurat to ważne, bo wkładka w formie plakatu i strasznie irytujące jest jego rozkładanie i składanie z powrotem :P Tak więc jak zwykle z tą firmą to nigdy nic nie wiadomo, może być fajnie, ale nie musi ;)

Jeszcze co do tych cienkich tekturek za 3 dychy Floydów- tak samo wydane są 2 Sigur Rosy które są w MM za 2 dychy, ostatnie Foo Fighters i ostatnie Gorillaz też za 2 dychy- wszystkie te płyty chętnie bym przytulił, no ale te wydania mnie odstraszają. Trochę boję się o ten trend u wielkich wytwórni do wydawania takich okrojonych edycji. Skończy się tak, że wszystkie płyty będą takie shitowe :P
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

panzerschreck pisze:wszystkie te płyty chętnie bym przytulił, no ale te wydania mnie odstraszają. Trochę boję się o ten trend u wielkich wytwórni do wydawania takich okrojonych edycji. Skończy się tak, że wszystkie płyty będą takie shitowe :P
Tu bym się nie do końca zgodził, bo te wydania tzw. "Eco Style" na półce nawet wyglądają ładniej od niektórych digipacków, a 2 dychy za nie to odpowiednia cena, jak dla mnie. ;-)
A brak książeczki? W niektórych wydaniach za 6 dych też jej nie ma, więc nie widzę zbyt dużego problemu...
Ale jak mają kosztować dwa razy tyle (takie sytuacje też gdzieś widziałem), no to tradycyjny plastik już bym wolał.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No kwestia gustu, mi te kawałeczki tektury (bo digipackiem tego nie nazwę) średnio pasują. Nawet w tej cenie- jest cała fura dobrych płyt za 2 dychy które wydane są po ludzku :P A, że w płytach za 60 książeczki czasem nie ma- no cóż, bardzo nad tym ubolewam, że płyty np. Godflesh czy Scorn są wydane tak ubogo. No ale innych wydań nie ma, więc co zrobić. Co nie zmienia faktu, że jesli miałbym do wyboru Godflesh w jewelcasie za 50 zeta, a w tym ecopacku za 20 to wolałbym tego droższego, nawet bez książeczki :P Jak mówię, kwestia estetyki. Z takim ecopackiem po wzięciu go w ręce nie czuję więzi, a to jest ważne :lol: Są też takie wydawnictwa, ostatnio się pojawiły z dużych wytwórni, że np. 3 albumy w jednym takim dziwnym tekturowym opakowaniu. Nie wiem jak to jest rozwiązane- w środku tam są 3 koperty? Kosztuje to z 60 złotych, ale kijem bym tego nie ruszył.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

panzerschreck pisze:Nawet w tej cenie- jest cała fura dobrych płyt za 2 dychy które wydane są po ludzku
A to to też prawda. Szczególnie w sklepie nie dla idiotów można upolować od czasu do czasu przeceny np. z 6 dych na 2 :)
panzerschreck pisze:Są też takie wydawnictwa, ostatnio się pojawiły z dużych wytwórni, że np. 3 albumy w jednym takim dziwnym tekturowym opakowaniu. Nie wiem jak to jest rozwiązane- w środku tam są 3 koperty? Kosztuje to z 60 złotych, ale kijem bym tego nie ruszył.
Na przykład?
ODPOWIEDZ