New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
W media w Kato juz jest wszytsko
DVD limited 109 pln, Winyl 75 pln, reszta nie wiem bo nie kupowalem......
DVD limited 109 pln, Winyl 75 pln, reszta nie wiem bo nie kupowalem......
Z ceną Bluraya trochę przedobrzyli - 149 zł w MM. Dobrze, że chociaż winylek tani - 74 zł, a CD - 65 zł.
Podobno za tydzień CD ma być promowane w gazetce MM po 49, jak ktoś chce poczekać. Przynajmniej w Opolu.
Podobno za tydzień CD ma być promowane w gazetce MM po 49, jak ktoś chce poczekać. Przynajmniej w Opolu.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

A ja jakoś pierwszy raz nie mam parcia na nową koncertówkę Maiden, jak się do sklepu wybiorę, to się zakupi 
Kupiłem w MM. Zaskoczylo mnie lecące kawałki IM w hali MM
. Sprzedawca mowi ze stanowczo za mało zamówili. Najlepiej sie rozeszły winyle, z 10 jeden został i DVD, do godziny 16.00 sprzedał tez koło dziesięciu.
Co do koncertu, o ile jakość BD Super!!!!
W końcu montaż ujęć moich marzeń !
W końcu dynamika taka jak być!!!
Na pierwsze wrazenie, muzycznie ( mastering ) w miarę,, wizualnie bardzo fajnie.
Co do koncertu, o ile jakość BD Super!!!!
W końcu montaż ujęć moich marzeń !
W końcu dynamika taka jak być!!!
Na pierwsze wrazenie, muzycznie ( mastering ) w miarę,, wizualnie bardzo fajnie.
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2012 6:31 pm przez remi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez kupilem, u mnie tez za malo zamowili, idzie, ze ho!
Ogladal ktos dokument? Ja chyba jutro wszystko zalicze. Szkoda, ze nie ma polskich napisow znowu, maja nas w dupie.
Ogladal ktos dokument? Ja chyba jutro wszystko zalicze. Szkoda, ze nie ma polskich napisow znowu, maja nas w dupie.
W lubelskim MM CD 59ZŁ, DVD 79ZŁ , Steelbox 109zł, BluRay 139zł.
W Empiku jeszcze nie mieli.
W Empiku jeszcze nie mieli.
ja na fan.pl mam zamówione i póki co jest napisane że CD "w magazynie" (tzn juz skompletowane do przesylki) a BluRay "dostawa wkrótce" (ale z cd bylo tak dziś rano, więc spodziewam się że BR już jutro będzie)
Po pierwszym obejrzeniu całości musze stwierdzić ze pierwsze 15 minut to montażowy majstersztyk. Wstęp pomieszany z intrem to zabieg jak najbardziej na plus. Podobnie przejście w pierwsza, druga i trzecia piosenkę. O ile w talismanie i Coming Home jest tak standardowo, o tyle wysoki poziom montażu wraca na Dance i szczególnie Wicker man.
Zabieram sie za dokument. Nie żałuje w żadnym stopniu 149zl, chociaż miałem w MM chwile zwątpienia w sensie zamawiam z amazon.co.uk z Audio w sumie za mniej wiecej to samo, ale nie mógłbym czekać chociażby dzien dłużej tym bardziej ze w weekend to se z kilka razy obejrze.
Polecam, bałem sie ze bedzie standardowo, a jest baaardzo oryginalnie
Zabieram sie za dokument. Nie żałuje w żadnym stopniu 149zl, chociaż miałem w MM chwile zwątpienia w sensie zamawiam z amazon.co.uk z Audio w sumie za mniej wiecej to samo, ale nie mógłbym czekać chociażby dzien dłużej tym bardziej ze w weekend to se z kilka razy obejrze.
Polecam, bałem sie ze bedzie standardowo, a jest baaardzo oryginalnie
Ta koncertówka - mówię tu o samym audio bo w pracy nie dałem rady oglądać DVD - jest tak nudna, że aż smutna. Kompletna klapa. Z obrazem myślę, że wypadnie lepiej. Nie ma się czym podniecać, set jest tak smętny, że już gorzej być nie mogło. Masakra.
Audio mnie nie przekonuje.....za to dokument to jest mistrzostwo moim zdaniem... W koncu!! Niestety DVD kolo 60 minuty tnie i zastanawiam sie czy to wina mojego odtwarzacza czy zas bedzie cala partia do wymiany??
Ma już ktoś również dvd?
Jeśli tak to proszę o info na forum dotyczące tego zacinania się.
Z góry dzięki
Jeśli tak to proszę o info na forum dotyczące tego zacinania się.
Z góry dzięki
Ja słuchałem tylko audio i to na słuchawkach na mieście, ale wręcz poraziła mnie jakość tego koncertu. Pozytywnie oczywiście, świetne brzmienia, duża energia i ogólnie rewelacja. Zaskoczyło mnie to, że tak mi się podoba. Chętnie zobaczę DVD, ale na razie nie mam kasy na zakup.
audio mi się bardzo spodobało, ale to co mnie poraziło to wykonanie nowszych kawałków. w takiej formie powinny sie znaleźć na płycie - nie wiem czy podczas nagrywania TFF bruce miał gorszy dzień czy co, ale to na en vivo dopiero wszystko brzmi jak brzmieć powinno. wykonanie talismana to po prostu miazga, tak samo el dorado.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Jestem w trakcie słuchania, kilka uwag:
Po pierwsze genialna publika, bardzo dodaje klimatu, jedynie w satelite śpiewając swoje ole-ole trochę przeszkadzają.
Po drugie wykasowali wszystkie gadania Bruce'a, co niestety ostatnio jest normą
Po trzecie Bruce wokalnie słabo niestety, mnie nie zachwyca. Szkoda, bo kawałki są zagrane mistrzowsko, nawet takie El Dorado i Coming Home dostały mocnego kopa (pozytywnego).
Po pierwsze genialna publika, bardzo dodaje klimatu, jedynie w satelite śpiewając swoje ole-ole trochę przeszkadzają.
Po drugie wykasowali wszystkie gadania Bruce'a, co niestety ostatnio jest normą
Po trzecie Bruce wokalnie słabo niestety, mnie nie zachwyca. Szkoda, bo kawałki są zagrane mistrzowsko, nawet takie El Dorado i Coming Home dostały mocnego kopa (pozytywnego).
ttomasz pisze:Po drugie wykasowali wszystkie gadania Bruce'a,
www.MetalSide.pl
no trzeba sie ruszyc do MM jak juz jest 
STEEL BOX az naprawde taki efektowny, bo z tego trailera na YT, to w sumie podobny do wyania STEEL BOX CD FF
STEEL BOX az naprawde taki efektowny, bo z tego trailera na YT, to w sumie podobny do wyania STEEL BOX CD FF
Dla mnie strasznie traci na tym klimat koncertówki, szczególnie że to po części znak firmowy Bruce'a. Gadki z LAD nigdy mi się nie znudzą.gumbyy pisze:ttomasz pisze:Po drugie wykasowali wszystkie gadania Bruce'a,to jest głupota...
Steelbox niczym nie zachwyca (dobrze leży w ręce), fakt wygląda ładnie i tyle. Być może prezentowałby się lepiej gdyby cover zdobiący okładkę był inny.
Zdecydowanie atrakcyjniej wygląda to wydanie (no i tu mamy prawdziwą stal pod względem muzyki):

Kurcze ostatnio nacinam się na tym że kupuję te wszystkie DVD, składanki jedynie z sentymentu do IRON MAIDEN.
Zdecydowanie atrakcyjniej wygląda to wydanie (no i tu mamy prawdziwą stal pod względem muzyki):

Kurcze ostatnio nacinam się na tym że kupuję te wszystkie DVD, składanki jedynie z sentymentu do IRON MAIDEN.
Dokładnie, brak tych gadek to porażka.ttomasz pisze:Dla mnie strasznie traci na tym klimat koncertówki, szczególnie że to po części znak firmowy Bruce'a. Gadki z LAD nigdy mi się nie znudzą.gumbyy pisze:ttomasz pisze:Po drugie wykasowali wszystkie gadania Bruce'a,to jest głupota...
www.MetalSide.pl
Przy tej kapeli to jedynie sentyment pozostanie, nie wiem czym się podniecać w przypadku En Vivo? Przecież nowych koncertów, genialnie zagranych i nagranych jest mnóstwo. Pewnie kupię i wrzucę na półkę. Widziałem fragment na youtube i już mnie wkur... te dzielenia ekranu, jeszcze mniejsze mogłyby być... Ech, typowy produkt dla zbicia kasy od fanów lecący na popularności maiden wśród młodszej gawiedzi, bo raczej właśnie te nowe rzeczy są bardziej podniecające niż stare konkretne strzały. Ale to już w tej chwili norma w zespole pana Harrisa.
Mnie też zastanawia, po co wycinają te gadki? W tym momencie to już nie jest 100% live. Nie zdziwiłbym się jakby jeszcze coś majstrowali przy dźwięku. Ech, żenada.
Mnie też zastanawia, po co wycinają te gadki? W tym momencie to już nie jest 100% live. Nie zdziwiłbym się jakby jeszcze coś majstrowali przy dźwięku. Ech, żenada.