New Live DVD (EN VIVO!)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: New Live DVD (EN VIVO!)

Post autor: erni13 »

O co biega z wykasowaniem gadek? Na DVD, czy Audio poszly?
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

W ogóle, i tu i tu.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

erni13 pisze:O co biega z wykasowaniem gadek? Na DVD, czy Audio poszly?
Przesłuchałem pół i o żadnych jedi, czy wracaniu do domu przed Coming Home i Blood Brothers nie słyszałem ;-)
widman pisze:Przy tej kapeli to jedynie sentyment pozostanie, nie wiem czym się podniecać w przypadku En Vivo? Przecież nowych koncertów, genialnie zagranych i nagranych jest mnóstwo.
Z młodszym Bruce'em na dodatek.
Ale mi i tak się podoba, szczególnie Blood Brothers (które jako singiel jakoś mi nie podeszło), DoD, do tego Coming Home i El Dorado sporo zyskały. Powinni wrzucić choć jeden niegrany kawałek żeby czymś tą koncertówkę wyróżnić, ale trudno. Zresztą sentyment, że się na tej trasie było.
Do tego z tego co czytam dobra jakoś obrazu dla tych cooglądają (choć ja też nie przepadam za tym dzieleniem).
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

przeciez przed BB jest gada bruce'a.........a ze nie wszystko jest to norma, z RIR przeciez tez jest powycinane conieco.....z LAD zapewne tez
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Na RiR są króciutkie komentarze, ale ogólnie gadek nie ma.
A na LAD jest sporo, np. przed Rime ile się produkuje.

To może na video coś zostawili, na audio nie ma.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Przecież są gadki...przed Coming Home, Blood Brothers, takie same jak w Wawie itp. Jak juz jest wszystko co można bylo chcieć; jakość. Montaż. Ujęcia. Forma. To zaczyna sie wyszukiwanie dziury w całym - brak gadki Bruca na audio cd :roll:
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Na DVD sa. Sam koncert rewelacja. Klimat miazdzy czache!
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

remi pisze:Przecież są gadki...przed Coming Home, Blood Brothers, takie same jak w Wawie itp. Jak juz jest wszystko co można bylo chcieć; jakość. Montaż. Ujęcia. Forma. To zaczyna sie wyszukiwanie dziury w całym - brak gadki Bruca na audio cd :roll:
Ej no stary, nie gadaj - nie wszyscy musza być fanami oglądania koncertu - ja na ten przykład wolę posłuchać go z płyty, i czuje się nieco oszukany kiedy zawartość audio jest okrojona o gadki i ogólnie klimat koncertu, a na dvd takie rzeczy są...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jak na dvd jest to spoko, ale na audio to mi wystarczy muzyka, bez tych sucharów Bronka.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

To wszystko nie zmienia faktu, że Iron Maiden staje się kalką Dream Theater, juz nie ma w tym zespole nic z heavy metalu.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

widman pisze:To wszystko nie zmienia faktu, że Iron Maiden staje się kalką Dream Theater, juz nie ma w tym zespole nic z heavy metalu.
Akurat muzycznie IM do DT daleko (nie wartościuję, podkreślam różnice). Natomiast to, że "nie ma w tym zespole nic z heavy metalu"... wypowiedź ciekawa, chcesz jakoś udowodnić swoją opinię? Właśnie kończy się u mnie Hallowed... z En Vivo i jakoś ciężko mi znaleźć argumenty na poparcie Twojej tezy.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Odsłuchałem When The Wild Wind Blows i musze powiedzieć że brzmi to milion razy lepiej niz studyjnie. Teraz dopiero ten kawałek dostał pałera! :cool:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Komplecik En Vivo! dzisiaj zapukal do mych drzwi. No to mi sie weekend szykuje :)
Załączniki
Scream for me En Vivo...
Scream for me En Vivo...
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Po dwukrotnym obejrzeniu całości stwierdzam, że jest zajebiście! Cały czas mam zastrzeżenia do Wicker Mana, bo jakoś tak bez pazura zagrany. Świetny Talisman! Jak dla mnie najlepszy na tym koncercie. Wreszcie jest żyleta z obrazem. To dzielenie dalej mi nie leży do końca, chociaż po kilku utworach przestaje to razić w oczy. Nie rozumiem tylko dlaczego wersja audio CD brzmi dużo, dużo gorzej. W każdym razie, dużo lepiej sie to odbiera z obrazem. Będzie co oglądać przez dłuższy czas!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Rafaello pisze:Cały czas mam zastrzeżenia do Wicker Mana, bo jakoś tak bez pazura zagrany.
Bardzo, ale to bardzo brakuje mi wersji jaką grali na europejskiej części trasy - chodzi mi o dodatki Adriana - zamiast riffów podczas dwóch ostatnich wersów każdej zwrotki schodził po wyższych dźwiękach. Ogólnie Wicker po modyfikacji jest o niebo żywszy, polecam wideo z Londynu, kanału SanktuariuM na YT, tam to dobrze słychać.

Również mogli bardziej ukazać ujęcia, gdy Bruce wyjątkowo na tej trasie, zamiast iść zza scenę podczas solo Adriana, biega pod telebimami, przebiega z jednej strony sceny na drugą (widać to na YT), gdyby to dodali, jeszcze bardziej kawałek byłby żywiołowy.
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bamoko »

Zakupiłem wczoraj DVD i mam mieszane uczucia. Myślę, że Lotem 666 postawili sobie bardzo wysoko poprzeczkę... Ale do rzeczy: montaż video ok, chociaż to dzielenie ekranu przypomina mi bardzo ostatnie dvd AC/DC, natomiast ścieżka audio wg mnie pozostawia trochę do życzenia: głos Dickinsona momentami ucieka gdzieś do tyłu i jest mało czytelny (2 Minutes To Midnight, When The Wild Wind Blows, Hallowed Be Thy Name), ponadto nie wiem czy to wina mojej kopii, czy tez "urok" całego nakładu ale słyszalne są też skoki poziomu głośności podczas trwania utworów.
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

genialne jest to dvd. :mryellow:

EN VIVO! <3
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wydra77 pisze:Komplecik En Vivo! dzisiaj zapukal do mych drzwi. No to mi sie weekend szykuje :)
po co stell i zwykle DVD ? :)

jutro jade po swoj komplet do MM a trzeba na ebay zajrzec czy sa jakies jpn, greckie, koreanskie, ruskie edycje ? :)
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Hmm a ja jestem ciekawy jak takie DVD z trasy AMOLAD by wyglądało. A po En Vivo wybiorę się jutro albo może pojutrze.
Maiden England!
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Budziol pisze:
wydra77 pisze:Komplecik En Vivo! dzisiaj zapukal do mych drzwi. No to mi sie weekend szykuje :)
po co stell i zwykle DVD ? :)

jutro jade po swoj komplet do MM a trzeba na ebay zajrzec czy sa jakies jpn, greckie, koreanskie, ruskie edycje ? :)
LOL, sądzę, że z tej samej przyczyny, dla której chcesz zaglądać na ebay. :roll:
ODPOWIEDZ