Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Blaze Bayley

Post autor: pucha »

Godzio pisze:Maaasakra, świetny koncert w Lublinie.

Nowa płyta koncertowo naprawdę świetnie się sprawdza!!
Powiem więcej. Po koncercie w Lublinie w końcu postanowiłem solidniej wgryźć się w "The King Of Metal" i cóż - ta płyta jest naprawdę dobra! Jest kilka numerów które zapadają w pamięć i są więcej niż dobre. Jednak jedyna słuszna taktyka to najpierw usłyszeć to na dobrym koncercie a potem posłuchać z krążka. Zmienia się pole widzenai :lol:
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

pucha pisze:

Powiem więcej. Po koncercie w Lublinie w końcu postanowiłem solidniej wgryźć się w "The King Of Metal" i cóż - ta płyta jest naprawdę dobra! Jest kilka numerów które zapadają w pamięć i są więcej niż dobre. Jednak jedyna słuszna taktyka to najpierw usłyszeć to na dobrym koncercie a potem posłuchać z krążka. Zmienia się pole widzenai :lol:
Mam dokładnie to samo odczucie i dzisiaj cały dzień słucham tej płyty.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Godzio pisze:
pucha pisze:

Mam dokładnie to samo odczucie i dzisiaj cały dzień słucham tej płyty.
No to jest nas dwóch :)
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

ja od początku byłem bardzo zdziwiony Waszymi ocenami i tym, że były po 1 przesłuchaniu... Blaze to Blaze :razz:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Ja od koncertu słucham praktycznie tylko Blaza, ale (paradoksalnie) głównie TMWWND i PAT.
Z królem zobaczymy jeszcze, bo wolałem po koncercie przesłuchać. Tytułowy i Black Country (jedyne jakie znam) po koncercie praktycznie u mnie nie zyskały, pozostałe nowe całkiem fajnie wypadły, zobaczymy jeszcze ;-)

EDITED:
Jeszcze jedno...
kolega dyplomatycznie powiedział Blazowi, że The Man i Promisse są o wiele lepsze, na co Blaze zaczął wyjaśniać, że nowa z założenia miała być inna od poprzednich, szybsza i agresywniejsza.
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Mam nadzieję, że to, co słyszałem w klubie jest prawdą i Blaze jeszcze raz w tym roku zagości w Polsce... :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ttomasz pisze:kolega dyplomatycznie powiedział Blazowi, że The Man i Promisse są o wiele lepsze, na co Blaze zaczął wyjaśniać, że nowa z założenia miała być inna od poprzednich, szybsza i agresywniejsza.
Taaa... a świstak siedzi i zawija ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
artoor
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: artoor »

Kawałki z nowej płyty na żywo rzeczywiście wypadły lepiej. Miałem podobnie, gdy IM promowali Dance of death, której nie mogłem strawić, a na żywo byłem zachwycony. I po to właśnie robi się trasy promujące płytę:) Ale do King of metal w wersji studyjnej się jednak nie przekonam.
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Jak tam po Gdańsku i Olsztynie?
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja byłem w Gdańsku i niestety muszę zaznaczyć, że zawiodło miejsce. W takiej sali koncert nie powinien być zorganizowany... Ekipa zrobiła swoje - zagrali pełny set ale na najmniejszej scenie na świecie nie mogli 3 kroków zrobić. Większość koncertu grali na stołach, które pełniły rolę barierek :) Publika (120 osób) bawiła się świetnie. Po koncercie tradycyjnie zdjęcia i do domku. Widziałem busa chłopaków - mieli małą stłuczkę i był polepiony taśmą :) ciekawe czy w Polsce czy już wcześniej.

pozdr dla wszystkich obecnych

EDIT: link z wywaidem i zdjęciami
http://www.mmtrojmiasto.pl/408812/2012/ ... ry=kultura
Snoger
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Snoger »

Koncert w Olsztynie wypadł rewelacyjnie. Dawno w stolicy Warmii nie było tak dobrego koncertu. Blaze wiekszosc czasu spedzil pod i "nad" barierkami (http://www.youtube.com/watch?v=5yoxiwSC2h8) bawiac sie z publika. Odegrali cały set zawodowo i publika także swietnie sie bawiła. Na koncu Blaze z chlopakami zeszli ze sceny i podeszli do barierek aby zabrac sie za podawanie rak. No i bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie nowy zespół (szczególnie Thomas Zwijsen). I kawałki z nowej płyty wypadają dużo lepiej niż na płycie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

vanyorick pisze:Widziałem busa chłopaków - mieli małą stłuczkę i był polepiony taśmą :) ciekawe czy w Polsce czy już wcześniej.
Do Wrocławia przyjechał bez śladów ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Swoją drogą ta ich trasa to mega miazga... Wszystko robią sami, nie mają nikogo do pomocy. Pewnie w hotelach za często nie śpią. Koncert prawie codziennie. Oby się młodzi nie zniechęcili a Blaze nie zszedł...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

vanyorick pisze:Swoją drogą ta ich trasa to mega miazga... Wszystko robią sami, nie mają nikogo do pomocy. Pewnie w hotelach za często nie śpią. Koncert prawie codziennie. Oby się młodzi nie zniechęcili a Blaze nie zszedł...
Zgadza się... wygląda to lekko niepoważnie, ale każdy jest kowalem swojego losu ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

vanyorick pisze:Widziałem busa chłopaków - mieli małą stłuczkę i był polepiony taśmą :) ciekawe czy w Polsce czy już wcześniej.
Stłuczkę mieli w drodze z Wrocławia do Lublina. Niewiele zabrakło, a nie zagrali by koncertu w Lublinie, albowiem przez tę kolizję mieli spore opóźnienie i do miasta kozła dojechali dopiero ok 20 (mieli być na 16...). Z tego co mówił mi Blaze, jakiś fajans zajechał im drogę i musieli ratować się ucieczką - urwali przedni zderzak, ale gdyby tak nie zrobili, mieli by podobno solidnego dzwona.
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze:
vanyorick pisze:Swoją drogą ta ich trasa to mega miazga... Wszystko robią sami, nie mają nikogo do pomocy. Pewnie w hotelach za często nie śpią. Koncert prawie codziennie. Oby się młodzi nie zniechęcili a Blaze nie zszedł...
Zgadza się... wygląda to lekko niepoważnie, ale każdy jest kowalem swojego losu ;)
Chętnie mógłbym z nimi jeździć i im pomagać, no problem ;}
MurderousTrooper
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: MurderousTrooper »

Snoger pisze:Koncert w Olsztynie wypadł rewelacyjnie. Dawno w stolicy Warmii nie było tak dobrego koncertu. Blaze wiekszosc czasu spedzil pod i "nad" barierkami (http://www.youtube.com/watch?v=5yoxiwSC2h8) bawiac sie z publika. Odegrali cały set zawodowo i publika także swietnie sie bawiła. Na koncu Blaze z chlopakami zeszli ze sceny i podeszli do barierek aby zabrac sie za podawanie rak. No i bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie nowy zespół (szczególnie Thomas Zwijsen). I kawałki z nowej płyty wypadają dużo lepiej niż na płycie.
Potwierdzam, podpisuję się rękami i nogami. Koncert rewelacyjny. Jak na Olsztyn i wtorkowy wieczór przyszło całkiem sporo ludzi, Blaze był pozytywnie zaskoczony i być może jeszcze do nas wróci. Bardzo mi się podobał kontakt Blaze'a z publiką, ale jego "grajkowie" też nie próżnowali i zachowywali się wzorowo, nie mówiąc już o wysokim poziomie gry. I bardzo miły akcent na pożegnanie, miło od każdego usłyszeć "Thank you" i zostać przytuloną. :D

PS Jeśli ktoś ma nagrania / zdjęcia z koncertu, bardzo proszę o wysłanie ich mi na pamiątkę. ;)
Maggie_T
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Maggie_T »

Koncert w Lublinie przewyborny. Pod barierkami jednak jest największy czad, nawet udało mi się dostać od młodego kostkę ;-) w ogóle świetny gość, gadałam z nim trochę przez fejsbuka i w 2013 robi swoją solową trasę, tak że fajnie byłoby się wybrać, bo talentu odmówić mu nie można.
Do nowej płyty nie jestem wciąż przekonana, do TMWWND nie ma startu, aczkolwiek na dobrym koncercie nawet słaby materiał nie przeszkadza :)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

I jak z tym bootlegiem audio? Działasz coś pucha?
ODPOWIEDZ