Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)
Poza Brave New World, mam jedną koncertówkę: Death on the road. Kupuję nową płytę i chcę poznać wasze zdanie, którą warto, a którą nie

Re: Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)
Nie ma chyba złotego środka. Swego czasu szalałem za TFF i dostawałem gęsiej skórki jak go słuchałem teraz podchodzę do niego na spokojnie z kolei elektryzuje mnie Piece OF Mind, Dance Of Death czy AMOLAD. Tak więc jest to naprawdę bardzo uzależnione od gustów odbiorcy. Jednak jeśli masz DOTR czyli jakiś tam materiał z DOF znasz proponował bym Ci Piece Of Mind lub AMOFAD.
Powerslave i pogadane 
Somewhere oraz Siódmy Syn. A z koncertówek to Rock in Rio proponuję.
Leć chronologicznie od jedynki, wszystkie są warte poznania 
żadnej nie warto...xse666 pisze:którą warto, a którą nie![]()
www.MetalSide.pl
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Odpuść sobie Iron Maiden, to komercha jest.
Warto wszystkie sprzed Brave New World (poza Virtual XI) + A Matter Of Life And Death
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Dance of Death
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Dance of Death [2]
I faktycznie, Brave New World kaszana jakaś...
I faktycznie, Brave New World kaszana jakaś...
kaszana na pewno nie - wchłaniam wszystko Ironów bez wyjątku... ale mam prawo mieć swój best 
Shock Tactics warto.xse666 pisze:Poza Brave New World, mam jedną koncertówkę: Death on the road. Kupuję nową płytę i chcę poznać wasze zdanie, którą warto, a którą nie![]()
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

niczym mnie nie zaciekawił ten album , takie Strong Arm of the Law czy wydany w tym samym roku Breaker zmiatają go z powierzchni ziemi - jak już tak poważnie rozmawiamyvoivod pisze:Shock Tactics warto.xse666 pisze:Poza Brave New World, mam jedną koncertówkę: Death on the road. Kupuję nową płytę i chcę poznać wasze zdanie, którą warto, a którą nie![]()
A ja uważam że z wymienionych zespołów Samson miał najlepsze kawałki, najlepszego wokaliste i najlepszego gitarzyste : D
-
Deleted User 5453
BNW najlepszy nie jest, bo są na nim słabe kawałki jak np. ,,The Nomad" i ,,The Fallen Angel". Dla mnie najlepszy jest ,,Seventh Son Of A Seventh Son". Uwielbiam tę płytę. Utwór tytułowy ma niesamowity klimat, nawet po 100 przesłuchaniu ciarki przechodzą mi po plecach gdy go słucham. Nawet ostatnio przekonałam się do ,,The Prophecy", który na początku mi totalnie nie leżał, a teraz go uwielbiam
Prophecy jest bardzo niedoceniany. ,,The Clairvoyant" ma cudowne basowe intro i refren. Za ,,Can I Play With Madness" też na początku nie przepadałam, a ostatnio zyskał moją sympatię. ,,Moonchild" podoba mi się ze względu na ,,kontrowersyjność" jeszcze nie spotkałam się z utworem, w którym ,,narratorem" byłby Lucek
,,Infinite Dreams" budził mieszane uczucia, trochę nie podchodziła mi pierwsza zwrotka, ale teraz mieści się w moim ,,Top 10" utworów Maiden
,,The Evil That Men Do" Podobał mi się na początku i podoba nadal. I ostatni utwór ,,Only The Good Die Young"... najlepszy fragment tego utworu to końcowe ,,Seven deadly sins...", od którego emocje czuć na kilometr, ale może tylko ja mam takie odczucia
I okładka płytki jest świetna, ale nadal nie rozumiem co tam robi jabłko... 
Młody szanowny kolego!xse666 pisze:Poza Brave New World, mam jedną koncertówkę: Death on the road. Kupuję nową płytę i chcę poznać wasze zdanie, którą warto, a którą nie![]()
Wydaje mi się, że nie ma specjalnie co kombinować i warto zacząć od żelaznej obowiązkowej "trójcy", tj: The Number Of the Beast, Piece Of Mind i Powerslave. A potem to już kolejność dowolna, może za wyjątkiem A Matter Of Life And Death, ten zostawiłbym na koniec bo album wymaga czasu, a i tak nie musi podejść (choć mnie podchodzi wybornie)
Może jabłko Adama? Eddie też człowiekMaiden_Madness pisze:I okładka płytki jest świetna, ale nadal nie rozumiem co tam robi jabłko...
- michalhusta
- -#Invader

Jak The Nomad może być słaby skoro jest jednym z najlepszych z albumu? O jego klimacie nie będę już mówił bo to już każdy wie ;p Odnośnie wyboru płyty polecam Seventh Son Of A Seventh Son (O tej płycie wypowiedziała się już koleżanka) i Powerslave, a to dlatego że dzięki nim zaczęła się moja przygoda z Maidenami.Maiden_Madness pisze:BNW najlepszy nie jest, bo są na nim słabe kawałki jak np. ,,The Nomad" i ,,The Fallen Angel"
Może jest to nawiązanie do biblijnego Raju?Maiden_Madness pisze: ale nadal nie rozumiem co tam robi jabłko...
Maiden England!
-
Deleted User 5453
Mi ,,The Nomad" po prostu się nie podoba. Na BWN są o wiele lepsze utwory np. ,,Ghost of the Navigator" albo ,,The Thin Line Between Love & Hate".