Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Re: Maiden England World Tour 2012
Wygląda na to, że na Soni w Polsce będą się wymieniać dwa zespoły - Metallica i Iron Maiden 
Marzy mi się SONI z Maiden np. na stadionie Legii a nie na jakimś klepisku na Bemowie .
Who motivates the motivator
Mi się marzy powrót Ironów do tras 84/86. Pod względem ilościowym koncertów w Polsce, zamiast jednego koncertu w Warszawie, choć i z niego będę się cieszył niezmiernie. O jakimkolwiek koncercie w tym roku u mnie nie ma mowy, więc pozostają mi tylko filmiki na YT. 
Co do setu, liczę na dużą dawkę Siódmego Syna. Bankowo będzie: Trooper, Iron maiden, Run to the hills, hallowed, Number, aces high, 23;58. Myślę że z Infinite Dreams nie zrezygnują, za dobry kawałek, za długo nie grany. Moonchild, The Evil That Men Do, Heaven Can Wait, Wasted, clairvoyant, Seventh Son - na te kawałki też spora szansa. No i ciekawe czy zrezygnują z Fear'a? Dla mnie marzeniem pozostaje Only the good die young i Alexander. Ponad 2 miesiące i się wszystko wyjaśni.
Ha! Kiedy zatem "co najmniej jeszcze jeden album" o którym mówił Steve?
Koniec 2013, 2014? Choć co prawda trasa na 2012 nie jest zamknięta, wątpię w to, że dorzucą jeszcze znaczną ilość koncertów, więc póki co trasa kończy się w Sierpniu. Zostaję więc pięć miesięcy do potencjalnie pierwszego lutowego koncertu u Ruskich, na jakieś przedsięwzięcie. Z drugiej strony: Nie będą raczej wydawać nowego albumu podczas trwania historycznej trasy, poza tym szykuje im się sporo roboty na rok 2013. Jak napisali: "Rest of world... we'll see you next year!" Obiecane całej reszcie świata, z czego wynika, że trochę tych koncertów będzie.
Co do setu, liczę na dużą dawkę Siódmego Syna. Bankowo będzie: Trooper, Iron maiden, Run to the hills, hallowed, Number, aces high, 23;58. Myślę że z Infinite Dreams nie zrezygnują, za dobry kawałek, za długo nie grany. Moonchild, The Evil That Men Do, Heaven Can Wait, Wasted, clairvoyant, Seventh Son - na te kawałki też spora szansa. No i ciekawe czy zrezygnują z Fear'a? Dla mnie marzeniem pozostaje Only the good die young i Alexander. Ponad 2 miesiące i się wszystko wyjaśni.
Ha! Kiedy zatem "co najmniej jeszcze jeden album" o którym mówił Steve?
-
Deleted User 2868
No taki komentarz musiał się pojawić nawet w temacie o nadchodzącej trasie Iron Maiden. Wyobrażasz sobie swojego Megadethu jako headlinera Sonisphere? Bo ja nieKali pisze:Boże uchroń przed Metallicą. Dlaczego nie dadzą (dużo lepszego) Megadethu albo Slipknota?
-
Deleted User 5453
A czemu nie ? Ja bym była bardzo zadowolona z takiego rozwiązaniaKronos pisze:No taki komentarz musiał się pojawić nawet w temacie o nadchodzącej trasie Iron Maiden. Wyobrażasz sobie swojego Megadethu jako headlinera Sonisphere? Bo ja nieKali pisze:Boże uchroń przed Metallicą. Dlaczego nie dadzą (dużo lepszego) Megadethu albo Slipknota?Slipknot z kolei w zeszłym roku miał być headlinerem paru edycji i kiepsko się to skończyło. Z góry uprzedzam, nic nie mam do Megadeth, to jeden z moich ulubionych zespołów.
Oczywiście, że legendarny (pomijając już polskie znaczenie tego słowa, które nie jest w tym przypadku adekwatne to angielskiego legendary, podobnie jest w przypadku epic), przecież to najlepiej sprzedający się album metalowy w historii.
Hard - rockowo - balladowy... no dobra "metalowy" prawie jak "Master Of Puppets" 
W tej chwili nie ma dobrych metalowych zespołów mogących przyciągnąć tłumy jako headliner oprócz Maiden i Mety więc stąd zapewne wymiana co roku obu kapel
.
Widocznie inni jak na razie nie gwarantują sukcesu całego przedsięwzięcia o nazwie SONISPHERE
. Tylko , że ja jakoś tego nie kupuję .
Widocznie inni jak na razie nie gwarantują sukcesu całego przedsięwzięcia o nazwie SONISPHERE
No tak , album zajeżdża takimi klimatami na kilometr . Oto najlepsza recepta na sukces - wydać taki album , który spodoba się wszystkimRALF pisze:Hard - rockowo - balladowy... no dobra "metalowy" prawie jak "Master Of Puppets"
Who motivates the motivator
Kariera Mety to przykład kompromisowego podejścia do materii muzycznej, dlatego w szczególności w USA ich sukces jest tak ogromny. Kariera IM to bezkompromisowe stanie na straży własnego stylu i klasycznego heavy rock'a.... Ot co - taki przepis! Iron Maiden zawsze mogli liczyć tylko na "zdeklarowanych fanów" a że mają ich miliony - inna rzecz (...) 
-
Deleted User 4876
zgadzam się z powyższym, poza Meta i IM to może tylko AC/DC gwarantowałoby odpowiednią frekwencję ( ale to już nie metal ), zresztą Oni nie muszą się podpinać pod Soni by osiągnąć sukces frekwencyjny. Dlatego osobiscie licze ze Ironi podobnie zrezygnuja z logo festiwalu i zagraja własne koncerty, najlepiej dwie halówki w Polszy 
To raczej festiwale "podpinały" się zawsze pod IM i METĘ.... bez nich nie ma festiwalu. Dowód ostatnich tygodni - w UK odwołali SONI mimo FNM, KISS i QUEEN+. To jednak za małe nazwy aby ściągnąć tłumy 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wybacz stary ale kompletnie nie rozumiem takiej postawy. Ja za zagraniczny koncert do Berlina zapłaciłem mniej niż bym zapłacił na Sonisphere na GC i klimat o wiele lepszy , podobnie było z koncertem w Budapeszcie w 2010 gdzie oprócz tego wreszcie odwiedziłem swój ulubiony kraj w Europie. Co to za problem zgłosić się na listę do autokaru , to przyjemniejsze niż pociąg .Bynajmiej do wygodnickich nie należę.Zilian pisze:No ja na koncert zagraniczne nie pojadę na pewno więc muszę czekać aż do naszego kraju przyjadą. Mam tylko nadzieje że zagrają na jakimś stadionie a nie na tym zasranym BemowiePożyjemy zobaczymy. Jestem bardzo ciekawy jaką setliste panowie nam w tym wypadku zafundują ale bez dwóch zdań czeka nas wiekopomna trasa
W ogóle to wybaczcie ale troszkę mnie smucicie , ktoś może napisać nie czytaj nie czytaj i w sumie to robię bo nie mam czasu teraz na nic a co dopiero na przeglądanie netu ale mam prawo napisać swoje. Dla Was wszystko jest takie oczywiste , najlepiej by było znać datę koncertu na 2 lata przed , dokładna data , miejsce, supporty itd.
Ja płakałem jak dowiedziałem się o koncertach we Wrocławiu 2003 Chorzowie 2005 czy Warszawie 2008 , a Warszawa 2011 to było już takie przegadane przesrane i pewne , że w ogóle na mnie to nie zrobiło wrażenia ten koncert i ...pojechałem do Berlina i także do Pragi nieco szczęśliwe.
Muzyka to ma być spontan po co tak spekulować , nie rozumiem tego kompletnie , ja chcę się o tym dowiedzieć z zaskoczenia tak jak było w czasach bez pieprzonego internetu których coponiektórzy niestety nie pamiętają.
Mnie interesuje że zagrają wspaniałe utwory które są częśćią mojego życia i męskiego twardego jak stal i prawdziwego heavy-metalu. To będzie hołd dla płyty Seventh Son która jest dla niektórych ludzi wszystkim.
Chciałbym koncert halowy na pewno samego Iron Maiden ale jak zagrają na tym Bemowie to trudno , są sposoby by nie czuć masowości tego wydarzenia .
I pojadę tym razem do Polski bo ostatni raz byłem 4 lata temu na koncercie Ironów w Polsce. Opcja 2 koncert oczywiście biorę pod uwagę.
Wiesz wszystko to tez zależy od czasu i daty koncertu. To nie jest jedno dniowy wyjazd i jeśli coś takiego trafia się w ciągu np tygodnia to trzeba brać urlop w pracy a wiadomo jak to z pracodawcami jest. Jeden okaże się w porządku i urlop da inny nie tak więc nie wszystko niestety zależy od chęci. A co do "spontana" to mniej więcej taka sama zależność jak ktoś ma w porządku szefa czy brygadzistę czy kogo tam innego i z dnia na dzień się dowie że jedzie powie mu a ten się zgodzi to spoko a niektóry się nie zgodzi bo nie ma obstawy na zakładzie i lipa koncert koło nosa przechodzi. Dlatego ja się cieszę że wiadomo wcześniej o tym co gdzie i kiedy będzie można sobie wszystko na spokojnie czasowo i finansowo zaplanowaćZłapanyWCzasie pisze:Wybacz stary ale kompletnie nie rozumiem takiej postawy. Ja za zagraniczny koncert do Berlina zapłaciłem mniej niż bym zapłacił na Sonisphere na GC i klimat o wiele lepszy , podobnie było z koncertem w Budapeszcie w 2010 gdzie oprócz tego wreszcie odwiedziłem swój ulubiony kraj w Europie. Co to za problem zgłosić się na listę do autokaru , to przyjemniejsze niż pociąg .Bynajmiej do wygodnickich nie należę.Zilian pisze:No ja na koncert zagraniczne nie pojadę na pewno więc muszę czekać aż do naszego kraju przyjadą. Mam tylko nadzieje że zagrają na jakimś stadionie a nie na tym zasranym BemowiePożyjemy zobaczymy. Jestem bardzo ciekawy jaką setliste panowie nam w tym wypadku zafundują ale bez dwóch zdań czeka nas wiekopomna trasa
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No to zależy od priorytetów dla mnie zawsze to były jednorazowe wypady z racji kasowych. Zwiedzanie zostawiałem na boku.
Co do pracy zawsze można wziąść NŻ jak pracujesz conajmiej pół roku w jednym miejscu o ile to umowa o pracę. No ale wiem jak to jest bo czasami faktycznie jak zależy na robocie to człowiek woli nie kombinować.
Ja mówię opcja koncert w Polsce+koncert halowy ew. Sziget Festival które uwielbiam.
W ogóle to we wcześniejszym wpisie nie krytykowałem nikogo tylko bardziej taką postawę spekulowania
Co do pracy zawsze można wziąść NŻ jak pracujesz conajmiej pół roku w jednym miejscu o ile to umowa o pracę. No ale wiem jak to jest bo czasami faktycznie jak zależy na robocie to człowiek woli nie kombinować.
Ja mówię opcja koncert w Polsce+koncert halowy ew. Sziget Festival które uwielbiam.
W ogóle to we wcześniejszym wpisie nie krytykowałem nikogo tylko bardziej taką postawę spekulowania
Ale chyba właśnie tak zrobię jak radzisz. Jak się coś urodzi za naszą zachodnią granicą w miarę blisko to raczej się na to zdecyduje bo jednak jakoś Bemowo nie wiem nie oddaje klimatu takie zwykłe "pole". A ja zawsze chciałem zobaczyć IM na jakiejś hali sportowej bo dla mnie to jest zespół właśnie do hal stworzony a nie miałem jeszcze takiej okazji żeby w jakiejś konkretnej hali ich oglądać
Na razie pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Jedyny plus Bemowa jest taki , że czekają aż będzie ciemno z rozpoczęciem głównej gwiazdy -pamiętam jak straciły otwarcia koncertów w Ostravie 2007 i Warszawie 2008-zwłaszcza Aces High
pociesza to , że na tej trasie niektóre koncerty odbyły się całe widno co wg.mnie bardzo psuje klimat koncertu (np.Rime..., Powerslave)
pociesza to , że na tej trasie niektóre koncerty odbyły się całe widno co wg.mnie bardzo psuje klimat koncertu (np.Rime..., Powerslave)
To prawda koncert na którym bardzo dużą wagę odgrywa oświetlenie i scenografia przy nawet zachodzącym już słońcu traci bardzo bardzo wiele nie ma tej całej magicznej otoczki. A IM właśnie bardzo dużą wagę kładzie na w/w elementy wiec hala jest moim zdaniem dla nich idealna 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No i dlatego dziwi mnie , że na takiej specjalnej trasie jak SBIT we własnym kraju zagrali jeden koncert i to cały jasno i np.w Finlandii było to samo , dziwne
pod tym względem np. trasa Brave New World była wspaniała gdzie halówek było 70 %
a co do Bemowa ja nie byłem nigdy ale opinie słyszałem raczej negatywne
pod tym względem np. trasa Brave New World była wspaniała gdzie halówek było 70 %
a co do Bemowa ja nie byłem nigdy ale opinie słyszałem raczej negatywne