WhoCares
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
WhoCares
WhoCares- tymczasowa inicjatywa muzyczna w mega składzie: IAN GILLAN, TONY IOMMI, JASON NEWSTED, NICKO MCBRAIN, JON LORD, LINDE LINDSTROM. Co o tym sądzicie? Singiel: Out Of My Mind oraz Holy Water mnie osobiście powalają. Szkoda, że nie koncertują i nie zagrają tym magicznym składem na dłużej.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: WhoCares
Bardzo ładne dwie piosenki, chociaż bardziej mi się podoba "Holy Water" nagrana już bez Lorda, Newsteda i McBraina. Nic wielkiego, ale słucha się przyjemnie. Tak jak powinien brzmieć duet Gillan/Iommi.
Holy Water jest świetna. Bardzo fajny tekst ma 
Podobno mają zrobić coś więcej, ale nie wiadomo kto oprócz Iommi'ego i Gillana znajdzie sie w składzieDeep pisze:Szkoda, że nie koncertują i nie zagrają tym magicznym składem na dłużej.
Singiel bardzo dobry, oba utwory przebijają wszystko z "Born Again" Sabbathu.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oględnie mówiąc dosyć odważne stwierdzeniePablo69 pisze: Singiel bardzo dobry, oba utwory przebijają wszystko z "Born Again" Sabbathu.
Może trochę przesadziłem, ale wg mnie "Born Again" to bardzo przeciętny album. Ponad średnią wybijają się tylko "Zero the Hero" i utwór tytułowy.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

No widzisz, jak dla mnie Zero The Hero, to zdecydowanie najsłabszy moment na tym świetnym albumie
Takie Disturbing the Priest to dla mnie majstersztyk i jeden z najlepszych numerów w dyskografii zespołu.
To już kwestia gustu
Wg mnie głos Gillana sprawił, że album brzmi jak dzieło Deep Purple, a nie Black Sabbath (zwłaszcza "Hot Line", "Keep It Warm"). Co więcej, nie był chyba wtedy w najlepszej formie...
Także mastering pozostawia wiele do życzenia. Demo brzmi zdecydowanie lepiej.
Wg mnie głos Gillana sprawił, że album brzmi jak dzieło Deep Purple, a nie Black Sabbath (zwłaszcza "Hot Line", "Keep It Warm"). Co więcej, nie był chyba wtedy w najlepszej formie...
Także mastering pozostawia wiele do życzenia. Demo brzmi zdecydowanie lepiej.
WhoCares jest git, ale nie przesadzajmy.
http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... lipcu.html
W lipcu ukaże się album duetu Iommi & Gillan. Prócz dwóch w/w kompozycji nagrania z udziałem obu panów, w tym te niepublikowane.
W lipcu ukaże się album duetu Iommi & Gillan. Prócz dwóch w/w kompozycji nagrania z udziałem obu panów, w tym te niepublikowane.
- bass_master
- -#Charlotte

Myśle że może byc to ciekawy album
Singiel jaki wydali posiadał dwie niesamowite kompozycje
Out of my mind jest bardzo dobrym utworem