+666ttomasz pisze:Mu właśnie chodzi, że zawsze genialnie grają i racje ma
Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England World Tour 2012
Gdyby w szóstce utworów z Siódmego zamiast Can i play... było Only the good... to marzenie.
- michalhusta
- -#Invader

Wszystko to zapowiada sie genialnie
Mam nadzieje ze ten sam set i produkcje przywiozą do Europy w przyszłym roku .
Pirotechnika !!!!
Mam nadzieje ze ten sam set i produkcje przywiozą do Europy w przyszłym roku .
Pirotechnika !!!!
Who motivates the motivator
Co do wcieleń Eddiego, to pewnie wielki tylni z Siódmego, chodzący po scenie z SIT i pewnie wizerunek z motywu przewodniego trasy- Trooper. Pirotechnikę raczej jako miły dodatek traktuję. Nie przeszkadza mi, a jakoś specjalnie się na nią nie palę. Zawsze większe show.
Ja też się zastanawiam, co będzie dalej?! Eddie pewnie z "SSOASS" potem ten "prorok" i Robocop....

- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

show showem, ale podniecać się nie ma czym...
Steve, Bruce, Dave, Adrian, Janick i Nicko, to dla nich się jedzie na koncert (przynajmniej ja), a nie dla stu Eddich czy fajerwerków...
Steve, Bruce, Dave, Adrian, Janick i Nicko, to dla nich się jedzie na koncert (przynajmniej ja), a nie dla stu Eddich czy fajerwerków...
Choć się powtarzam, to wywaliłbym tego Eddiego w cholerę. Najchętniej widział bym IM z odświeżoną scenografią, można pójść drogą Metaliki i wielkiego telebimu heh. Na pewno tak nie zrobią, ale byłoby fajnie.
Nie mogę się doczekać setlisty i pierwszych bootlegów.
Nie mogę się doczekać setlisty i pierwszych bootlegów.
BeznadziejneIgorW pisze:można pójść drogą Metaliki i wielkiego telebimu heh. Na pewno tak nie zrobią, ale byłoby fajnie.
Dla mnie to takie pójście na łatwiznę
+1death_busters pisze:Steve, Bruce, Dave, Adrian, Janick i Nicko, to dla nich się jedzie na koncert (przynajmniej ja), a nie dla stu Eddich czy fajerwerków...
Natomiast scenografia daje klimat przedstawienia, a nie "tylko" koncertu.
+2 - taki telebim to tylko wygodne i na dłuższą metę tanie rozwiązanie...
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ale 3 kukły to chyba lekka przesada, to koncert hejwimetalowy czy "Pankracy"?? 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Cóż, masz prawo się mylićttomasz pisze:BeznadziejneDla mnie to takie pójście na łatwiznę
![]()
Zapewniające komfort oglądającym koncert z daleka. Rozwiązanie praktyczne, ale chyba zbyt mało truu dla fanboyówRALF pisze:+2 - taki telebim to tylko wygodne i na dłuższą metę tanie rozwiązanie...
+1 zwlaszcza jakiegos video dobrej jakosciIgorW pisze:Nie mogę się doczekać setlisty i pierwszych bootlegów.
-
Deleted User 5453
A mi się podoba scenografia koncertów Maiden, dodaje klimatu
Trzech Edwardów to chyba rzeczywiście za dużo, jeden wystarczyłby w zupełności, ewentualnie dwa, tak jak to było na En Vivo.
Nie wyobrażam sobie Maiden bez Eddiego i tej całej otoczki na koncertach, a już tym bardziej z jakimś wielkim telebimem za plecami, to nie jest w ich stylu, i szczerze nie podoba mi się coś takiego. Oglądałam kilka materiałów z koncertów Mety i ten telebim niesamowicie mnie denerwował.
Skoro ma być 6 utworów z Siódmego, to na pewno będzie Clairvoyant, SSOASS i Can I Play With Madness, nie jestem pewna co do The Evil..., bo to było na poprzedniej trasie z tego co wiem. Anyway, nie obraziłabym się za Infinite Dreams i Moonchild. I Prophecy, ale to jest raczej niemożliwe
Wracając do Maiden, to powinni zrobić jakąś trasę z utworami, które były cholernie rzadko grane albo nie grane w ogóle. Np. Alexander, Phantom, The Loneliness Of The Long Distance Runner, Stranger In A Strange Land czy To Tame A Land, nie wiem jak wy, ale ja byłabym zachwycona
Nie wyobrażam sobie Maiden bez Eddiego i tej całej otoczki na koncertach, a już tym bardziej z jakimś wielkim telebimem za plecami, to nie jest w ich stylu, i szczerze nie podoba mi się coś takiego. Oglądałam kilka materiałów z koncertów Mety i ten telebim niesamowicie mnie denerwował.
Skoro ma być 6 utworów z Siódmego, to na pewno będzie Clairvoyant, SSOASS i Can I Play With Madness, nie jestem pewna co do The Evil..., bo to było na poprzedniej trasie z tego co wiem. Anyway, nie obraziłabym się za Infinite Dreams i Moonchild. I Prophecy, ale to jest raczej niemożliwe
Cóż, nie wszyscy posiadają magiczny teleport zwany samochodem, albo chociażby znajomego, który ma samochód i byłby w stanie mnie podwieźć. U mnie autobusy kursują co 4-5 godzin, a do takiego miasta jak Warszawa muszę najpierw jechać autobusem do Łodzi i tam wsiąść w pociąg do Wawy. Dojechanie do Wawy w moim przypadku zajmuje dość dużo czasu, a autobusy i pociągi nie kursują co chwilę więc żeby cokolwiek zorganizować trzeba się namęczyć. A jeśli nie przyjadę dużo wcześniej i nie będę miała możliwości stania przy scenie, równie dobrze mogę nie jechać, bo jedyne co zobaczę to plecy jakiegoś gościa lub gościówy. Trudne jest życie kurdupla.Trzeba przychodzić wcześniej na koncerty, by być bliżej i widzieć co się gdzie dzieje.
Wracając do Maiden, to powinni zrobić jakąś trasę z utworami, które były cholernie rzadko grane albo nie grane w ogóle. Np. Alexander, Phantom, The Loneliness Of The Long Distance Runner, Stranger In A Strange Land czy To Tame A Land, nie wiem jak wy, ale ja byłabym zachwycona
marzenie scietej glowy ... ale byloby pieknieMaiden_Madness pisze:Wracając do Maiden, to powinni zrobić jakąś trasę z utworami, które były cholernie rzadko grane albo nie grane w ogóle. Np. Alexander, Phantom, The Loneliness Of The Long Distance Runner, Stranger In A Strange Land czy To Tame A Land, nie wiem jak wy, ale ja byłabym zachwycona
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ja się tym setem nie podniecam, zobaczymy 22-ego czerwca, nie ma co spekulować, chociaż podejrzewam, że wielu prawdziwych fanów Maiden jest w stanie przewidzieć set nawet w jakiś 80-90%...
nie liczyłbym, że nas zaskoczą czymś spoza 7th Sona, pewnie będzie jakiś kawałek z SiT, bo nie grali niczego na ostatniej trasie. miło by było usłyszeć Still Life, Die With Your Boots On czy Killers. ale poczekamy zobaczymy, to jeszcze tylko 3 dni...
nie liczyłbym, że nas zaskoczą czymś spoza 7th Sona, pewnie będzie jakiś kawałek z SiT, bo nie grali niczego na ostatniej trasie. miło by było usłyszeć Still Life, Die With Your Boots On czy Killers. ale poczekamy zobaczymy, to jeszcze tylko 3 dni...
Jeśli nie prowadzisz jeszcze pamiętnika to zacznij, warto zapisywać takie przemyślenia wieku nastoletniego. Potem będziesz mieć się z czego śmiać.Kali pisze:No wiesz, osoby stojące pod samą sceną mają w dupie, że ktoś z tyłu nie widziTrzeba przychodzić wcześniej na koncerty, by być bliżej i widzieć co się gdzie dzieje.