Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Post autor: ttomasz »

diego pisze:23:58 nie potrzebnie.
Ja bym The Number i CIPWM na coś wymienił.

Szkoda ID, ale Afraid mi to wynagradza. Wydaje mi się, że koncertowo nawet lepiej się nadaje, choć studyjnie lekko odwrotnie.
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

A gdzie "Hallowed" do jasnej anielki???!!! :evil:
ta setlista to jakaś ściema chyba
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

O właśnie!
The Number, Can I Play i Run To The Hills wymieniłbym na Hallowed i Infinite.

Bez przesady z tą ściemą, tylko dlatego że Hallowed nie ma? Ostatnio często zresztą bywał, a set jest bardzo dobry.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

gumbyy pisze:Nie będzie 2 Minutes - :shock: nie wierzę...
diego pisze:23:58
uff... a już myślałem, że coś pękło w tym zespole ;-) ;-) ;-)

ale, ale... "Hallowed"nie było? :shock: :lol:

"Afraid" - super zaskoczenie
"Phantom", "7 Syn", "The Prisoner", "Wasted", "The Clairvoyant", "Aces" - czad :dance:

7 świetnych kawałków :) a reszta (bez dwóch :)) całkiem przyzwoita. Te dwa to oczywiście 23:58 który mnie mocno osłabia ;) i "CIPWM" który od zawsze średnio lubię.

Ogólnie fajnie koncertowa te setlista. Jestem zadowolony i mam nadzieję, że nie wskoczy jakiś "Wrathchild" w miejsce któregoś z tej siódemki.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Faktycznie zgadza się z ta podaną przez ttomasza. Jak dla mnie, nie powala. Zgodzę się także że się panowie nie postarali z wrzuceniem nowych-starych utworów do set listy. No i ten Fear... Olaboga! Chyba puszczę pawia... Wywaliłbym to razem z RTTH i 2MTM.
Załączniki
setlista.jpg
setlista.jpg (10.41 KiB) Przejrzano 4668 razy
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Nie powala na kolana to fakt ,ale zawsze to set MAIDEN, każdy z nas dodałby cos od siebie i coś wykreślił - normalne - ja chciałbym na finał 'To Tame A Land' - ale o tym jest temat setlista marzeń ;-)
a parę postów wcześniej ktos pisał, że Hallowed będą grali do końca Harrisa - kto wczoraj grał na basie, ktoś wie? :mryellow:
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Post autor: Gobos »

A jak dla mnie setlista super, tylko ID brak który aż razi w oczy :cry: , zamiast Running Free mógłby być ;-). Ale nie można mieć wszystkiego, teraz tylko czekać na europejską część trasy :twisted:
you are number ... 89 Gobos on tour 2016:Wrocław...
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Ja nie chcę set listy marzeń! Ja chcę COKOLWIEK zamiast tych trzech kawałków! :D
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

To teraz sie można pożegnać z ewentualna mini trasy historyczna za jakiś czas z okresu lat 90tych, trzymaliby Afraida na taka okazje.

Tak jeszcze dodam, że to co na YT z Charlotte to moim zdaniem 70%pelnej scenografii... W Europie pewnie bedzie wiecej gór lodowych itp... :razz:
Awatar użytkownika
Olszu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Olszu »

Nie no płakać mi się chce jak nie widze Infinite Dreams :sad: Na każdym następnym koncercie publika by musiała zacząć krzyczeć "Infinite Dreams" może by chłopaki po pewnym czasie zatrybili o co chodzi i by go wrzucili do setu.
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2012 9:42 am przez Olszu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Poświęciłbym nawet Phantoma ,którego widziałem na Mysticu(2005) za ID !!! wywaliłbym RTTH za Alexandra i taką setlistę moga spokojnie grać na kazdym koncercie trasy :mryellow:
Wiadomo,że klasyków w stylu FOTD,IM,NOTB nie przestaną grać bo to byłby strzał do własnej bramki,jest gros ludzi,którzy tylko na to przychodzą :sad:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Set dla mnie całkowita porażka :facepalm: Odwieczna powtórka z rozrywki + 3 dawno nie odgrzewane numery to zdecydowanie nie na moje oczekiwania. A ja się nastawiałem na Still Life albo Killers ( w końcu są one na ME ).... :mryellow: To zresztą drobiazg w porównaniu z pominięciem Infinite Dreams ! Jak oni mogą promować Maiden England skoro nie umieszczają w secie chyba najlepiej wykonanego tam kawałka ?! :) Jak już musieli poprzestać na 1 numerze z SiT to już mogli wziąć HCW, tak samo ograny, a dużo lepszy na koncertach niż Wasted. Z takiego setu chyba będą zadowoleni tylko ci co jeszcze nie widzieli na żywo Iron Maiden. Jedyny plus to to że znowu jest 17 kawałków, a nie 16 :) Zupełnie też nie rozumiem dlaczego w odstawkę poszedł akurat Hallowed...

Ostatni raz tak mnie rozczarowali chyba gdy na trasie AMOLAD zabrakło Polski
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

DZIADEK LEON pisze:a parę postów wcześniej ktos pisał, że Hallowed będą grali do końca Harrisa - kto wczoraj grał na basie, ktoś wie? :mryellow:
Sam w to nie wierzę... :shock: :shock: :shock: Nie ma Hallowed! Koniec świata nastąpił :!:

Setlista skorygowana niestety pod Amerykanów, skoro są ograne 2MTM, Trooper, a głupawy i znudzony do urzygu RTTH w środku listy.
Przed Europą mam nadzieję na jakieś ruchy, bo mogło być niemal idealnie, a wyszło trochę z nutą zawodu, choć Afraid to dla mnie kawałek rewelacyjny, taka ikona wczesnych lat '90 i mojej nastoletności, no i zupełna niespodzianka - ale z klimatem Maiden England mający tyle wspólnego co FOTD.
To że jest SSOASS, Phantom, Aces High, Afraid - świetnie, nie ma wątpliwości. Ale wiem dlaczego jestem ciut rozczarowany - bo nie ma Infinite Dreams, na które bardzo, ale to bardzo liczyłem. K...a! Zajebiście marzyłem o Infinite Dreams! No, ale cóż, set pod Jankesów, mówię Wam. Jeszcze z tym tandetnym Edkiem na scenie podczas RTTH (patrz YT)...

Teraz pozostaje czekać na rozwój formy i dobre video na YT. Na razie fragment SSOASS pokazuje, że Bruce musi jeszcze sporo poćwiczyć płuca, a może i odsłuchać jak to leciało w oryginale :)

M.
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2012 10:02 am przez beaviso, łącznie zmieniany 2 razy.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

remi pisze:To teraz sie można pożegnać z ewentualna mini trasy historyczna za jakiś czas z okresu lat 90tych, trzymaliby Afraida na taka okazje.:
Idąc tym beznadziejnym tokiem myślenia, możemy się pożegnać z ewentualną trasą Maiden England, bo w 2008 roku grali Moonchild na koncertach.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Fragmencik Seventh Sona:
http://www.youtube.com/watch?v=HmefNV2NMzI

Nawet niezle Bronkowi idzie jak na 1 koncert.

A setlista wydaje mi się że zostanie zmodyfikowana na Europe i ID dojdzie. A Afraida bym zostawił zamiast RTTH.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Brak Infinite Dreams - katastrofa jakaś ! Dlaczego nie ma tego kawałka ????!! Z drugiej strony taki Aces High na bis to robi wrażenie no i Afraid... jaka niespodzianka !

Mam nadzieje że chłopaki przemyslą sprawe jeszcze i wrzucą ID zamiast ogranego do granic wytrzymałości RTTH albo 2MTM ( znowu !!! ) .
Who motivates the motivator
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Powinni wywalić 2MTM i dać w to miejsce ID to set byłby idealny, bo puki co jest to spory zawód... i to tylko przez jeden kawałek, na który liczyli chyba wszyscy.

Co do Edwarda to jest whoyowy jak barszcz, ale co tam i tak najważniejsza forma zespołu.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Nie gorszy niż zwykle.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

IgorW pisze:
remi pisze:To teraz sie można pożegnać z ewentualna mini trasy historyczna za jakiś czas z okresu lat 90tych, trzymaliby Afraida na taka okazje.:
Idąc tym beznadziejnym tokiem myślenia, możemy się pożegnać z ewentualną trasą Maiden England, bo w 2008 roku grali Moonchild na koncertach.
Nieprawda. W 2008 było wiadomo od początku o kawalkach z 7son. Nawet oficjalna plachta grafika tamtej trasy zawiera wcielenie Edka z 7son.
Trasa hisoryczna z lat 90tych ciagle stoi pod znakiem zapytania ze względu na mało atrakcyjny Zestaw piosenek z tamtego okresu pod względem komercyjnym, bardziej byłaby to gratka dla totalnych fanów. Dlatego Afraid jest jakiś podejrzany dla mnie na tej trasie;p
ODPOWIEDZ