Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Teraz słucham...

Post autor: tomtomala »

yankes pisze: Na razie tylko dwa odsłuchy. Nie niszczy systemu jak przy pierwszym kontakcie From Mars To Sirius. Pewnie będę musiał się w to głębiej wgryźć, zanim odkryje geniusz tego albumu, jak miałem z The Way Of All Flesh
Ja dziś cały dzień katowałem. Niszczy :) Dla mnie po Bonamassie druga najlepsza płyta tego roku.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Angus_Young
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Angus_Young »

AC/DC - If You Want Blood ( You've Got It )
Koncertówka z 78' ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Obrazek
Me Gusta <3
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Obrazek

O rzesz w mordę, co za zespół, co za płyta!!!! :shock:

Jak to się do licha stało, że dopiero teraz odkryłem Candlemass? Kiedyś co prawda słuchałem którejś ze starszych płyt, ale jakoś niespecjalnie mi podeszła - pamiętam, że wokal mnie drażnił bardzo. Kumpel polecił Death Magic Doom twierdząc, że to mi podpasuje i cholera miał nosa!

Absolutnie GENIALNA płyta, każdy niezależnie od upodobań powinien poznać ten materiał. Nie zmieniłbym nawet jednego dźwięku na tej płycie. Nie potrafię nawet wskazać ulubionych utworów, bo wszystkie są absolutnie doskonałe. Zacząłem słuchać w piątek i nie mogę przestać. 10/10 bez żadnego zastanowienia.

Ostatnio takie wrażenie zrobiło na mnie Iced Earth, kiedy kilka lat temu zapoznawałem się z tym zespołem i nie powiem, nie sądziłem, że jakikolwiek zespół będzie jeszcze w stanie zmasakrować mnie tak jak Canlemass, a przynajmniej Death Magic Doom. Do reszty na razie się nie zabieram, to co mam wystarczy mi jeszcze na jakiś czas ;-)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Obrazek
jak ja kocham ten album <3
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Mr.Hankey pisze:Jak to się do licha stało, że dopiero teraz odkryłem Candlemass? Kiedyś co prawda słuchałem którejś ze starszych płyt, ale jakoś niespecjalnie mi podeszła - pamiętam, że wokal mnie drażnił bardzo. Kumpel polecił Death Magic Doom twierdząc, że to mi podpasuje i cholera miał nosa!
a jesteś pewnien że nie robił sobie z ciebie jaj?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Niby dlaczego?
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Bo według elitarnych słuchaczy muzyki z zajebiście wysublimowanym gustem ta płyta nie uchodzi za kultową, tylko za kijową. Chyba zbyt hejwi jest jak na ich gust. A dziwne, bo takie kawałki jak " In The House Of The Thousand Voices" czy " Demon Of The Deep " niszczą i poniewierają :) Dla mnie wszystkie płyty z Lowem są równie genialne. Ja niestety również Candlemass odkryłem rok temu, i nie dane mi już chyba będzie ich zobaczyć na żywo bo z tego co wiem kończą karierę. A miałem wielką szansę na Wacken 2010, jak grali, szkoda że ich wtedy nie znałem :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

To, czy jest to płyta kultowa czy tez nie, to mnie mało interesuje, podobnie jak to, czy się komuś podoba mniej lub bardziej. Dla mnie Death Magic Doom jest absolutnie fantastyczne i totalnie się w tej płycie zakochałem ;-) Na resztę twórczości Candlemass przyjdzie czas, nie ma się co spieszyć, na razie delektuję się tym co mam.
Jeszcze raz wszystkim polecam tę płytę! Jak nie znacie tego zespołu, to próbujcie, bo płyta jest doskonała i nieważne co mówią znawcy kapeli :razz:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

IronKevin pisze:Bo według elitarnych słuchaczy muzyki z zajebiście wysublimowanym gustem ta płyta nie uchodzi za kultową, tylko za kijową. Chyba zbyt hejwi jest jak na ich gust.
Mniej więcej. Przede wszystkim ten śpiewak ma duzo słabszy głos niz ten z pierwszych płyt, a manierą bardziej by pasował do jakiegos włoskiego power metalu albo na płytę malmsteena, niż do tak epickiej muzyki jaką uprawia candlemass.
IronKevin
-#Invader
-#Invader

I z tego co wiem za to go wywalili z Candlemass. W jakimś stopniu rozumiem żal że dzisiejsza odsłona tego zespołu, to już nie ta wersja z mszalnym klimatem tworzonym przez Marcolina o potężnym głosie, ale z drugiej strony nurtuje mnie jak wiele osób które zachwycają się White Albumem krytykuje Loewa. Przecież ten powrotny album z Marcolinem też jest bardziej Heavy niż Doom :) Ale whatever. Ja uwielbiam Candlemass z okresu z Loewem chyba najbardziej, więc cóż pozer ze mnie i prostak :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Mr.Hankey pisze:Jak nie znacie tego zespołu, to próbujcie, bo płyta jest doskonała i nieważne co mówią znawcy kapeli :razz:
+1 :pijak:

Polecam również najnowszą "Psalms for the Dead" - stylistycznie jest zbliżona do "Death Magic Doom" właśnie. :twisted:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

IronKevin pisze:Przecież ten powrotny album z Marcolinem też jest bardziej Heavy niż Doom
Stonerowy jest jak już ;)
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Okej, może nie wystarczająco się wyraziłem :P Ale zdajesz sobie sprawę że faktem jest że trzy ostatnie albumy z Robertem są w sumię o wiele bardziej Doomowe niż właśnie choćby ten stonerowy White Album ? Więc nie wiem czemu ludzie wieszają na facecie psy. Ciekaw jestem jak ludzie patrzyli by teraz na Candlemass gdyby nie osoba Mesjasza z przeszłości.. A swoją drogą nie wiem czy słyszałeś ostatni album Krux z Matsem Levenem , ten to jest dopiero ma power-metalową barwę. A mimo to moim zdaniem super wypada taki konglomerat :)

Swoją drogą ktoś nie chciałby polecić jakiś tradycyjny Doom Metal ? Nie w stylu Electric Wizard, a raczej klasycznie zakorzeniony. Rejony Candlemass, Saint Vitus , Lord Vicar , Evangelion etc ?

Now Playing :

Morbus Chron-Sleepers In The Rift

Obrazek

Autopsy po Szwedzku , UGH !
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

IronKevin pisze:Okej, może nie wystarczająco się wyraziłem Ale zdajesz sobie sprawę że faktem jest że trzy ostatnie albumy z Robertem są w sumię o wiele bardziej Doomowe niż właśnie choćby ten stonerowy White Album ? Więc nie wiem czemu ludzie wieszają na facecie psy.
własnie dlatego że te następne albumy brzmiałby świetnie z grubym przy mikrofonie, a tak brzmią tak sobie i na dobrą sprawę to wokal je kładzie ;)
IronKevin pisze:A swoją drogą nie wiem czy słyszałeś ostatni album Krux z Matsem Levenem , ten to jest dopiero ma power-metalową barwę. A mimo to moim zdaniem super wypada taki konglomerat
nie słyszałem, ale kojarze tego gościa. no ja nie lubie takich wyjców ;)

IronKevin pisze:Swoją drogą ktoś nie chciałby polecić jakiś tradycyjny Doom Metal ? Nie w stylu Electric Wizard, a raczej klasycznie zakorzeniony. Rejony Candlemass, Saint Vitus , Lord Vicar , Evangelion etc ?
Reverend Bizarre?

http://www.youtube.com/watch?v=psISjNpSEDo
IronKevin
-#Invader
-#Invader

A widzisz, subiektywne odczucia. Bo ja na przykład uwielbiam Loewa na płytach Candlemass. Nie no serio, gościu dla mnie ma zajebiście klimatyczny wokal. I w sumie dużo osób jak sam widzisz jara się tą odsłoną Candlemass. A że go wywalili za słabe sprawowanie się live, to już inna sprawa. Teraz pewnie będzie Endless Tour w stylu Scorpions :D Tak swoją drogą, To i tak większego oszustwa od Mastodona nie ma. Tylko ten zespół na płytach brzmi niezle, a na żywcach wyją jak zarzynane świniaki :D A Krux mimo wszystko daj szansę, Hammondy , Doom , Mhrok . Fajne granie, wokal nawet jakoś bardzo nie przeszkadza.

Reverend Bizarre, o widzisz dzięki. Miałem dawno już ich sprawdzić bo na ich gruzach powstał Lord Vicar w sumie. Swoją drogą krótkich albumów to oni nie mają :D

Mitochondrion-Parasignosis . Psychoza..
NP : http://www.invisibleoranges.com/wp-cont ... gnosis.jpg
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

IronKevin pisze:To i tak większego oszustwa od Mastodona nie ma. Tylko ten zespół na płytach brzmi niezle, a na żywcach wyją jak zarzynane świniaki
Ostatnio już śpiewają naprawde nieźle ;)
IronKevin pisze:A Krux mimo wszystko daj szansę, Hammondy , Doom , Mhrok . Fajne granie, wokal nawet jakoś bardzo nie przeszkadza.
No posłuchałem jakiś fragmentów. Niespecjalnie mi robi takie granie.

Ale zostaje w Szwecji dzisiaj
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Kuba pisze:Polecam również najnowszą "Psalms for the Dead" - stylistycznie jest zbliżona do "Death Magic Doom" właśnie.
W takim razie już wiem jaki będzie mój drugi album Candlemass ;-) Dzięki! Może zabiorę się do niego wieczorem.

Tymczasem, po naprawdę wielu przesłuchaniach wyłaniają się moi faworyci na Death Magic Doom. Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że The Bleeding Baroness, Demon of the Deep i chyba przede wszystkim House of 1000 Voices to najmocniejsze punkty tego albumu, ale to naprawdę ciężko stwierdzić, bo całość jest bardzo równa. Łatwiej stwierdzić, który utwór zrobił na mnie najmniejsze wrażenie, to Clouds of Dementia, ale on także jest naprawdę dobry. Z każdym kolejnym przesłuchaniem ten album podoba mi się coraz bardziej, nie wiele znam tak świetnych płyt.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Obrazek
ODPOWIEDZ