04-07/07/2012 - Heineken Opener - Gdynia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2868
Re: 04-07/07/2012 - Heineken Opener - Gdynia
Poza The Mars Volta:
Krzysztof Penderecki & Jonny Greenwood
Krzysztof Penderecki & Jonny Greenwood
7 lipca, sobota: The Mars Volta, Mumford & Sons, The XX -
jednodniówka wchodzi
A ja tam lubię Hipstenera i na pewno będę.
Bjork, Franz Ferdinand, Kills, XX, Mars Volta, Bon Iver i Justice do poskakania. Jestem ciekaw Orbitala- uwielbiam brown album a na koncercie nigdy nie byłem. Oczywiście można narzekać na gust pana Ziółkowskiego, ale dla mnie 50% tego festiwalu to jest klimat. Czekam od lat na jedną z najlepszych kapel na świecie Queens of the Stone Age, tudzież jej pochodne Kyuss Lives lub Them Crooked Vultures, ale chyba nigdy się nie doczekam. Foo Fighters, czy RATM też nieźle by się wpisywali, ale niestety od jakiegoś czasu właśnie czegoś takiego brakuje. Podobno w 2011 była propozycja od managementu Iron Maiden, ale Ziółek nie chciał
Bjork, Franz Ferdinand, Kills, XX, Mars Volta, Bon Iver i Justice do poskakania. Jestem ciekaw Orbitala- uwielbiam brown album a na koncercie nigdy nie byłem. Oczywiście można narzekać na gust pana Ziółkowskiego, ale dla mnie 50% tego festiwalu to jest klimat. Czekam od lat na jedną z najlepszych kapel na świecie Queens of the Stone Age, tudzież jej pochodne Kyuss Lives lub Them Crooked Vultures, ale chyba nigdy się nie doczekam. Foo Fighters, czy RATM też nieźle by się wpisywali, ale niestety od jakiegoś czasu właśnie czegoś takiego brakuje. Podobno w 2011 była propozycja od managementu Iron Maiden, ale Ziółek nie chciał
QOTSA wydaje album w tym roku więc może na przyszłoroczną edycje się załapią 
Zrobili nam trochę kuku rok temu, co?
Mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie.Olszu pisze:QOTSA wydaje album w tym roku więc może na przyszłoroczną edycje się załapią
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Mnie osobiście na Openera są w stanie przyciągnąc 2 kapele, będące powiedzmy że w orbicie stylistycznej tej imprezy- Oasis i QOTSA. Oasis nie istnieje, nadzieja więc w QOTSA. Z tym wydaniem płyty w tym roku to tak nie wiadomo wcale- niby nic Homme na boku nie robi, koncertów nie grają, spokój cisza jakby faktycznie pracowali, ale Lanegan w niedawnym wywiadzie powiedział, że o czymkolwiek nowym pod szyldem QOTSA nie jest w stanie powiedzieć, bo nic nie wie... Może to taka kokieteria, oby.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Oprócz Sonisphere to jest jedyna impreza w Polsce o odpowiednim kalibrze i profilu, gdzie wreszcie mogliby wystąpić RUSH - więc może w przyszłym roku? 
Plus chyba jeszcze Julia Marcell tego dnia. Jeżeli to się potwierdzi, to się szykuję na ten dzieńyankes pisze:7 lipca, sobota: The Mars Volta, Mumford & Sons, The XX -jednodniówka wchodzi
w kwestii koncertu życzeń czy też wymarzonej kapeli na przyszły rok, to mi by się chyba Them Crooked Vultures bardziej od Queensów marzyło. w każdym razie ani jednym, ani drugim nie pogardzę
-
Deleted User 2868
Fisz Emade Tworzywo
Kapela Ze Wsi Warszawa
CKOD
Pablopavo i Praczas
UL/KR
The Ting Tings
SOJA
Kapela Ze Wsi Warszawa
CKOD
Pablopavo i Praczas
UL/KR
The Ting Tings
SOJA
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Pojawił się już program: http://www.opener.pl/pl/info/lineup_2012_pl
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Skład na mainie zamykają: The Cardigans. Fajnie 
się taki lineup zrobił, że pierwszy raz naprawdę żałuję, że mnie tam nie będzie...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na oficjalnym openerowym kanale YT będzie można na żywo obejrzeć koncerty New Order, Bloc Party, Penderecki/Greenwood, Orbital, Gogol Bordello, Major Lazer, Julia Marcell (te na pewno, być może więcej).
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

I co - będzie ktoś z Sanktuarium?
Podali dziś, że jutro między 19 a 19,30 w Signing Tencie będą The Kills - aż popędziłem w deszczu sobie kupić ich płytkę
Podali dziś, że jutro między 19 a 19,30 w Signing Tencie będą The Kills - aż popędziłem w deszczu sobie kupić ich płytkę
Pojawię się ostatniego dnia.