07/07/2012 - Queen + Adam Lambert - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/07/2012 - Queen + Adam Lambert - Wrocław
jak to mówią... psy szczekają, a karawana jedzie dalej 
www.MetalSide.pl
Tego się nie da oglądać po prostu.Piwowarus pisze:http://www.youtube.com/watch?v=flxIZD-vppA
Wczorajszy koncert z Kijowa.
Nie oglądam nic i nie słucham Lamberta. Na koncert idę i wtedy ocenie, nie chcę sobie sugerować nic przed sobotą.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Obejrzałem ten Kijów, no i muszę przyznać że jestem dość pozytywnie zaskoczony, choć na koncert się nie wybieram. Gdy zobaczyłem panów pierwszy raz byłem załamany, ale teraz stwierdzam że głos Lambert'a kilka razy bardziej pasuje do muzyki Queen niż Rodgers'a ( którego strawić po prostu nie mogłem ), gdybym obejrzał wcześniej myslę, że rozważyłbym wyjazd do Wrocka
Przyznam że głos tego pedałka o wiele pasuje niż Rodgersa... zgadzam się z Tobą, DeJMIeN
Pasuje czy nie pasuje to wygląda jak Justin Bieber.
No, to najważniejsze...widman pisze:Pasuje czy nie pasuje to wygląda jak Justin Bieber.
A tak na serio Brian May mógł se założyć swoją kapelę i grać kilka kawalkow Queen w secie. Ale jednak pieniądze ważniejsze:)
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W 100% zgadzam się z wpisem użytkownika o nicku "jaguar" pod tym artykułem - to tylko połówka zespołu (od siebie dodam, że jako taka nie powinna nosić jego nazwy).
Przeciez koncert anonsowany jest wszedzie jako Queen + Adam Lambert wiec w czym problem?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nazwa "May/Taylor/Lambert Queen Tribute Band" byłaby zgodna z prawdą (choć oczywiście nie z zasadami marketingu).
Czyli np AC/DC po śmierci Scotta powinni sie nazywać Johnson/Young/Young/Williams/Rudd AC/DC Tribute Band?
A czy Metallica koncerty na trasie ...And Justice for All, powinna grac już pod szyldem Hetfield/Ulrich/Hammett/Newsted Metallica Tribute Band?
A czy Metallica koncerty na trasie ...And Justice for All, powinna grac już pod szyldem Hetfield/Ulrich/Hammett/Newsted Metallica Tribute Band?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A czy w którejś z tych kapel została tylko połowa ich oryginalnego składu?
Nie narzeka a napisał prawdę. Ten Queen to jest jakaś parodia tamtego wielkiego zespołu. Obejrzałem fragmentarycznie, a przesłuchałem w całości koncert z Kijowa i nie ma tam ani jednego utworu, w którym Lambert dałby radę. Niestety.
Biorąc pod uwagę, że w Metallice na początku grał Mustaine, to tak ;]Zakkahletz pisze:A czy w którejś z tych kapel została tylko połowa ich oryginalnego składu?
Ale nie kumam w czym masz problem. Jest tam nazwa Queen bo będą grać kawałki Queen, a nie solowe Maya czy Taylora. Każdy wie czego się tam może spodziewać, a obowiązku kupowania biletów nie ma. Iron Maiden też są dzisiaj parodią wielkiego zespołu jakim byli w latach 80 i nikt z tego powodu tragedii nie robi.
To i na przykład Sepultura nie powinna być Sepulturą tak jak i Black Sabbath w latach 90 powinien zmienić nazwę... itp. itd.Zakkahletz pisze:W 100% zgadzam się z wpisem użytkownika o nicku "jaguar" pod tym artykułem - to tylko połówka zespołu (od siebie dodam, że jako taka nie powinna nosić jego nazwy).
www.MetalSide.pl
Tylko że te inne zespoły "z połową oryginalnego składu" nadal nagrywają nowe płyty i kontynuują to co prezentowali wcześniej. A Queen!? Już lepiej żeby z takim Lambertem czy jeszcze z Rodgersem nagrali nową płytę to by to jakoś lepiej wyglądało. A tak ewidentny skok na kase i jazda po klasykach. Nie zdziwię się jaj jeszcze pierdykną konkurs "wyślij SMS, masz szansę zostać wokalistą Queen!" Równie dobrze Led Zeppelin, The Doors, Bathory, Type O Negative czy Pantera mogli by nadal koncertować
Pozostałości po Queen w postaci Maya i Taylora brzmią nadal świetnie, tak świetnie że chętnie wybrałbym się na ich koncert, ale jak usłyszałem Lamberta to mnie zemdliło i chęci odeszły. Już ciekawiej byłoby usłyszeć instrumentalne wersje utworów niż... brhhh
No nic, czekamy na 2014 Queen + Jaden Smith tour
Pozostałości po Queen w postaci Maya i Taylora brzmią nadal świetnie, tak świetnie że chętnie wybrałbym się na ich koncert, ale jak usłyszałem Lamberta to mnie zemdliło i chęci odeszły. Już ciekawiej byłoby usłyszeć instrumentalne wersje utworów niż... brhhh
No nic, czekamy na 2014 Queen + Jaden Smith tour
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Queen nigdy nie był wielkim zespołemtomtomala pisze:Ten Queen to jest jakaś parodia tamtego wielkiego zespołu.
Pablo1919 pisze:Równie dobrze Led Zeppelin, The Doors, Bathory, Type O Negative czy Pantera mogli by nadal koncertować![]()
Pamiętam to szaleństwo wśród maniaków w latach 90, jak do Polski na mini trasę przyjechało Bathory, rzecz jasna w oryginalnym składzie. Szkoda, że po latach wyszło jak wyszło, ale klawiszowiec i drugi gitarzysta Bathory coś tam działają znowu podobno. A swoją drogą w przyszłym roku ma wyjść ich kolejne DVD.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol