Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Metallica

Post autor: Deleted User 1499 »

W przypadku Maiden to jest mi bez znaczenia co grają bo równie lubie nowe jak i stare albumy. Ale np z takim Slayerem jest podobnie co z Metą , no może mają więcej fajnych numerów z nowych płyt , ale wole jednak czasy Do Season . . .
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

sekcjazwlok pisze:Powiem tak , na jedno kopyto może i nie są ale dla mnie są tragiczne i

I chyba chłopaki zdają sobie z tego sprawę,
Dokładnie, przecież Meta nagrywa gówno i o nim zapomina ;)....

Jak dla mnie Meta nagrywa coraz lepiej, DM jest świetne, Lulu jest naprawde dobre.... Wiec po cholere gadać, że to gówno jakby to była prawda objawiona :roll:

Oglądałem cały koncert wczoraj, forma zwyżkowa :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Moim zdaniem Metallica starzeje się pięknie. Dowodem na to jest choćby to, że setlista jest tak elastyczna i fani często mogą liczyć na różne niespodzianki. Setlistę Maiden możnaby obstawiać u buka na wysokie stawki, gdyby tylko przyjmowano takie zakłady. Sytuację fana Iron Maiden można porównać do sytuacji chińczyków, którzy co rano nerwowo przecierają oczy z jękiem - "znowu ten ryż". :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Kuki91 pisze:
Jak dla mnie Meta nagrywa coraz lepiej, DM jest świetne, Lulu jest naprawde dobre.... Wiec po cholere gadać, że to gówno jakby to była prawda objawiona :roll:
Yyy to jest żarcik jest rozumiem.
Pierre Dolinski pisze: Moim zdaniem Metallica starzeje się pięknie. Dowodem na to jest choćby to, że setlista jest tak elastyczna i fani często mogą liczyć na różne niespodzianki. Setlistę Maiden możnaby obstawiać u buka na wysokie stawki, gdyby tylko przyjmowano takie zakłady. Sytuację fana Iron Maiden można porównać do sytuacji chińczyków, którzy co rano nerwowo przecierają oczy z jękiem - "znowu ten ryż".

Niby racja ale mi nie przeszkadza to że dostaje to samo co reszta ponieważ jeżdze na 1 koncert z trasy a nie kilkadziesiąt , więc może dlatego.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Dzisiaj o 4 nad ranem polskiego czasu zaczął się pierwszy z ośmiu koncertów w Meksyku. Ważny przede wszystkim dlatego, że był to debiut nowej sceny Metalliki, którą zespół będzie woził ze sobą przez najbliższe lata. Zgodnie z zapowiedziami, podczas koncertu wykorzystywane miały być wszystkie elementy z poprzednich tras. Mam nadzieję, że z racji tego, że scena jest na środku obiektu, to w Polsce następny koncert Mety odbędzie się na Narodowym przy zamkniętym dachu :dance:

W Meksyku byli Polacy i ich mini relacja:

Podczas Ride The Lightning na scenę po pochylni wjechało krzesło elektryczne, razem z kilkoma Transformatorami Tesli, które strzelały w krzesło elektrycznością,

W czasie One standardowo – pełno wybuchów jak na wojnie,

Podczas Cyanide w trumnach uwięziono kilka osób,

W trakcie Sanitarium człowiek w niebieskim garniturze zaczął budować Doris, która w połowie ...And Justice For All była już gotowa, potężna i wysoka stała na scenie, aż do tradycyjnego rozsypania się pod koniec kawałka,

Na Masterze ze sceny wynurzyły się świecące krzyże,

Na Battery mieliśmy mnóstwo pirotechniki i trumien,

Sandman – kulminacja pirotechniki i wybuchów, zawaliła się wieża, spada człowiek, następnie płonie (wszystko kontrolowane)... było porządne pierdolnięcie, po której pojawiły się zupełne ciemności,

Dopiero po nich, na sprzęcie, który wciąż działał Metallica zagrała na bis Die, Die My Darling i Seek, na którym z sufitu poleciały piłki plażowe,

Koncert zakończyło wynurzenie się sedesu, znanego z okładki Metal Up You Ass.

zdjęcia i więcej newsów znajdziecie tu:
http://overkill.pl/Nowa-scena-Metalliki,4127.html
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

panowie mają rozmach
Awatar użytkownika
bass_master
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: bass_master »

SEDES RZĄDZI!!!
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

yankes pisze: Mam nadzieję, że z racji tego, że scena jest na środku obiektu, to w Polsce następny koncert Mety odbędzie się na Narodowym przy zamkniętym dachu :dance:
Ja mam z kolei nadzieję na koncerty halowe w naszym kraju ;-)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Kuba pisze:
yankes pisze: Mam nadzieję, że z racji tego, że scena jest na środku obiektu, to w Polsce następny koncert Mety odbędzie się na Narodowym przy zamkniętym dachu :dance:
Ja mam z kolei nadzieję na koncerty halowe w naszym kraju ;-)
również preferowałbym koncert w hali..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Fajnie to wygląda... Bardzo chętnie to zobaczę, bez różnicy czy w hali czy na narodowym ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Byłoby super, gdyby zrobili halowe w Polsce, ale ze względów ekonomicznych nie wierze w to.

Wracając do nowej sceny, niezłe pierd...cie na "One" :

http://www.youtube.com/watch?v=LHMpUk9xn9o

inne:

"Justice"
http://www.youtube.com/watch?v=Ju_dj-or ... r_embedded

"Master"
http://www.youtube.com/watch?v=z8AdgRw3PGo

Obrazek
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

jeśli kogoś podnieca gigantyczny sedes na scenie to pozdrawiam!

prawda jest taka, że ten zespół inwestuje już tylko w fajne (?) gadżety, żeby zrobić coraz większe i lepiej sprzedające się show, a zamiast tego mogliby nagrać jakąś dobrą płytę, bo ostatnia, która w całości nadaje się do słuchania powstała w latach 80-tych
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

bass_master pisze:SEDES RZĄDZI!!!
Phi ! Żadna mi innowacja !! Co drugi spektakl reżyserowany przez Mariusza Trelińskiego (tego, co kręcił z Edytą HERBUŚ) w warszawskiej operze obejmował wystawienie sedesu na scenie ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ten sedes to podobna żenada jak chodzący Edek z obecnej trasy IM :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
yankes
-#Clansman
-#Clansman

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

szał pał... zresztą zawsze byli obłędni na żywo :mryellow:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Yankes wrzucił Mastera, ale jeszcze można oko zawiesić na The Day That Never Comes

http://www.youtube.com/watch?v=76m2kmsA ... r_embedded
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

Pewnie się narażę ale muszę to powiedzieć !!! Jak dla mnie żenada :( Scenografia i światła jak z koncertu Bajerful czy innego Modern Talking :facepalm: Jak Live Mexico 2009 było fantastyczne to patrząc na to mam wrażenie jak bym oglądał Opole albo Kołobrzeg! Dramat ... idę się napić :pijak:

Powyższa opinia jest moim subiektywnym zdaniem !!! Nie krzyczeć !!!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

ale muzycznie świetnie, przynajmniej te kawałki co widziałem
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

A mnie się tam podoba i jak fanem Mety nie jestem tzn. słucham ich wyrywkowo i nie za często, tak chętnie na ich koncert bym się wybrał, żeby obejrzeć po prostu dobre widowsko.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
ODPOWIEDZ