Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England World Tour 2012
http://sanktuariumfc.org/ polecam - masa materiału w NEWSACH!
Na materiale z Kanady widać moje flagi w kolejce do FTTB przed koncertem w Toronto.
2:27
2:27
To kolega WICKER jest w LA... zazdroszczę... 
Ironi zagrają na bank na Soni w PL.
A jeśli chodzi o Black Sabbath jako gwiazda wieczoru na tym festiwalu to w PL odpada bo nie ściagnie takiego tłumu co Meta Ironi czy AC/DC.
Black Sabbath nadaje się na zapełnienie hali a nie terenu na lotnisku. Cudnie by było jakby były takie dwa oddzielne koncerty.
A jeśli chodzi o Black Sabbath jako gwiazda wieczoru na tym festiwalu to w PL odpada bo nie ściagnie takiego tłumu co Meta Ironi czy AC/DC.
Black Sabbath nadaje się na zapełnienie hali a nie terenu na lotnisku. Cudnie by było jakby były takie dwa oddzielne koncerty.
Sądzę, że tym razem (tour SSoaSS) można liczyć przy dobrym składzie festu na ok. 40 - 50 k ludu.
SOAD w Polsce (o ile po wydarzeniach z 1998 przyjadą jeszcze do Polski) to może Spodek zapełniać a nie lotnisko. Mogliby przed IM zagrać jako co-headliner (jak Slipknot ). Przy normalnych cenach biletów 40k jest realne....
Chodzą słuchy iż europejska trasa ma być bardzo rozległa, jakieś 30 - 35 koncertów: festy, stadiony i kilka wielkich aren. W końcu historyczne trasy IM zawsze cieszyły się wielkim zainteresowaniem...
Chodzą słuchy iż europejska trasa ma być bardzo rozległa, jakieś 30 - 35 koncertów: festy, stadiony i kilka wielkich aren. W końcu historyczne trasy IM zawsze cieszyły się wielkim zainteresowaniem...
Faktycznie, koncerty z Irvine zdecydowanie miażdżą. Forma zespołu idealna. Aces High mnie powaliło. http://www.youtube.com/watch?v=zV4mmQH5G-U
Bruce rozkręcił się aż miło
Mam nadzieje że forme na przyszły rok utrzyma 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie wiadomo, czy ten festiwal odbędzie się w Polsce w 2013 r. Dotarło do mnie info, że Evil Nation biorą/brali pod uwagę utrzymanie tylko Impact Festivalu i ew. rozszerzenie jego formuły o ostrzejsze odmiany rocka, w zależności od wyniku frekwencyjnego obydwu imprez w br.etoo pisze:Ironi zagrają na bank na Soni w PL.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ja bym był za Atlas Areną w Łodzi ( 2 koncerty ? ). Sorry ale po Bemowie mam zdecydowanie dość koncertów IM na powietrzu tudzież festiwalach...
Ostatnie dwa gigi w tym roku. Pewnie wrzucą w niedalekiej przyszłości jeszcze jakiś materiał o trasie(mam nadzieję na trochę więcej wideo z backstage'a), z zapewnieniem reszty świata o koncertach w następnym roku.
A tak teraz patrzę na statystyki tego jak się sprzedały bilety na poszczególne koncerty w Ameryce to "szałem" bym tego nie nazwał. Gdzieniegdzie to frekwencja była nawet marna.
8 - 15,000 czyli tak jak jest wszędzie teraz w USA. Inna sprawa, iż w recenzjach podają dokładnie inne dane (ostateczne od organizatora). Jak oglądam fotki koncertowe, to ciężko mówić o pustkach.... Billboard zbiera dane na kilka dni przed imprezami z określonych miejsc (tylko) sprzedaży i dystrybucji. Malo tego koncerty festiwalowe, jak i z niektórych stref nie są liczone... Zwykle jest o 10 - 20% więcej...
Tysiące fanów kupuje na MAIDEN bileciki w ostatnich dniach (sami o tym mówią)
Statystyki równorzędnej trasy DEF LEPPARD : 5 - 10,000, KISS: 7 - 17,000.
W 2011 na OZZY'go/Slash przychodziło od 4 - 12,000, Judasi/ BLS: 4 - 10,000.
Pękające w szwach areny to sobie Roger Waters może mieć... jak robi "The Wall - Live". Takie czasy.
W tym roku 34 koncerty w Ameryce Północnej zobaczy ostatecznie ponad 400,000 fanów... 12 - 13 k średnio...
Nie jest źle, nawet najlepiej od OZZFEST 2005
Tysiące fanów kupuje na MAIDEN bileciki w ostatnich dniach (sami o tym mówią)
Statystyki równorzędnej trasy DEF LEPPARD : 5 - 10,000, KISS: 7 - 17,000.
W 2011 na OZZY'go/Slash przychodziło od 4 - 12,000, Judasi/ BLS: 4 - 10,000.
Pękające w szwach areny to sobie Roger Waters może mieć... jak robi "The Wall - Live". Takie czasy.
W tym roku 34 koncerty w Ameryce Północnej zobaczy ostatecznie ponad 400,000 fanów... 12 - 13 k średnio...
Nie jest źle, nawet najlepiej od OZZFEST 2005
To, to jakiś fake jest. Po pierwsze primo nie ma nic na głównej, po drugie primo wyguglowałem, że na tej samej imprezie mają zagrać Scorpionsi, a dzień później u nas
Wiesz, swego czasu to Van Halen, albo Def Leppard zagrali jednego dnia na trzech kontynentach ;0Slaug pisze:o pierwsze primo nie ma nic na głównej, po drugie primo wyguglowałem, że na tej samej imprezie mają zagrać Scorpionsi, a dzień później u nas
IgorW pisze:Wiesz, swego czasu to Van Halen, albo Def Leppard zagrali jednego dnia na trzech kontynentach ;0Slaug pisze:o pierwsze primo nie ma nic na głównej, po drugie primo wyguglowałem, że na tej samej imprezie mają zagrać Scorpionsi, a dzień później u nas
I wszędzie o tej samej godzinie:-)
Na fb zdjęcie edka stracha na wróble z podziękowaniem za trasę.
Czy ma ktoś wątpliwości co do występu IM w PL w 2013 roku ?
Wątpliwe czy podczas historycznej trasy pominęliby kraj z jedną ze swoich ulubionych publik.
Póki nic nie jest oficjalnie ogłoszone można mieć jedynie przypuszczenia, a gdzie tam do wątpliwości. Osobiście jestem pewny, że zagrają. Ale to tylko przeczucie, nie poparte kompletnie niczym.