Led Zeppelin

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Re: Led Zeppelin

Post autor: Kenobi »

7 listopada powtórka jak coś w kinach.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

WERSJA 2CD

Obrazek

WERSJA DELUXE 2CD i 2DVD

Obrazek

Dzisiaj kino, ale jak tu czekać na to wydawnictwo do 19tego...?
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Trzeba przyznać, że koncert naprawdę świetnie nagrany. Muzycznie dla mnie bomba. Panowie w dużej formie i z chęcią gry, widać, że świetnie się bawią grając ten koncert. Nagranie ma bardzo dużo ciekawych ujęć. Spędziłem naprawdę dobrze wczorajsze dwie wieczorne godziny. Teraz tylko czekać na DVD, na pewno warto mieć w swojej kolekcji.

Co do utworów to wykonanie Black Dog chyba zrobiło na mnie największe wrażenie na nagraniu z tego koncertu.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Hmmm tak więc po wizycie w rzeszowskim multikinie na premierze "Celebration Day" jestem troche zawiedziony. Wydawnictwo jest genialne!!!! Pytanie, czemu tak strasznie cicho w tym kinie? Robiąc seans z wydawnictwem koncertowym to powinno pi... z kopyta, a nie mruczeć, bo to nie seans 2045-go odc. M jak Miłość tylko koncert Led Zeppelin do cholery! Jedyny plus to duży ekran. Puszczając Kashmir ze strony onetu na moim domowym sprzęcie przy odpowiedniej głośności to buty spadają. Nie pozostaje nic tylko czekać na pana listonosza i sam sobie odpale to tak jak należy.
Co do samego wydawnictwa emanuje prostotą, ale muzyką poraża :):) Chyba o to w tym właśnie chodzi. Czyli to co lubię najbardziej.
Najjaśniejsze punkty według mnie to Black Dog, Trampled Underfoot, Kashmir, In My Time Of Dying, Whole Lotta Love, Rock N Roll, For Your Life i Misty Mountain Hop.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

W bydgoskim multikinie dźwięk był ok. Może bez szału, ale nie raziło.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Ciężko mi jednoznacznie ocenić ten koncert bo były zarówno momenty przy których miałem ciarki na plecach, ale było też kilka takich przy których czułem się lekko zażenowany. Najlepsze fragmenty moim zdaniem: For Your Life, Black Dog, Kashmir, No Quarter, Misty Mountain Hop. Do tych drugich na pewno zaliczyć można fatalnie wykonany Dazed ( w jednym ujęciu podczas sola smyczkowego mina Page'a wyraźnie też dała do zrozumienia że chyba nie wszystko tu zabrzmiało po jego myśli ) no i zgodnie z reunionową tradycją spartaczona koszmarnie solówka w Schodach. Co do dźwięku to u mnie ( W-wa, Złote Tarasy ) jak najbardziej ok, niekiedy można się było poczuć jakby się faktycznie tam było, no i jeszcze na sali owacja po każdym kawałku, kiedy trzeba było się też poklaskało ( Kashmir, Trampled ). Ogólnie na pewno najlepszy z "reunionów", jeśli to faktycznie był ostatni epizod to pożegnanie jak najbardziej w wielkim stylu.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

http://www.youtube.com/watch?v=PD-MdiUm1_Y

jeśli to ma całe tak wyglądać, to poważnie zaczynam się bać o moje jaja
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

DeJMIeN Wielki pisze:. Co do dźwięku to u mnie ( W-wa, Złote Tarasy ) jak najbardziej ok
Żartujesz?
Na początku było po prostu cicho, że aż się wkurwiłem. Filmy, na których czasem bywałem w tym Multikinie były wyświetlane z głośniejszym dzwiękiem niż ten koncert (!). Nawet na początku paru ludzi krzyknęło "Głośniej!". Dopiero po jakiś 20-30 minutach odniosłem wrażenie, że jest głośniej, choć i tak nie było idealnie. Albo po prostu przyzwyczaiłem się do takiego a nie innego natęzenia dźwięku.
Ja byłem w Sali nr 4? A ty?

Co do koncertu to w mojej ocenie - świetny. Absolutna klasa, choć rzeczywiście solówka w Starway nieźle zmasakrowana. Dla mnie osobiście punktem nr 1 koncertu był Kashmir, a to co mi się chyba najbardziej podobało podczas tych 2 godzin to to, że panowie cały czas uśmiechnięci, zadowoleni, cieszący się z tego co robią...

I dobrze, że nie zdecydowali się na trasę po tym koncercie. Potwierdzili że są legendą i taką pozostaną.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Ja tak samo na 4 byłem, choć z drugiej strony siedziałem w ostatnim rzędzie, nie wiem czy to akurat ma jakieś znaczenie bo nie bywam zbyt często w kinie, w moim odbiorze było ok
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

W Krakowie też na początku cicho(wszystkie filmy na których byłem były głośniejsze), dopiero potem się jakoś ułożyło.

Sam koncert to nie do opisania. Mistrzowie.
Nie mogę się doczekać premiery DVD.

Co sądzicie o ludziach którzy klaskali po każdym kawałku? :mryellow:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Mike Stanley pisze:Co sądzicie o ludziach którzy klaskali po każdym kawałku? :mryellow:
Dla mnie to troche zaskakujące ;p Ja nie klaskałem.
Poza tym u mnie jakies laski wstały przy Whole Lotta Love i zaczeły ostro machać głowami. Wtedy to już nie wiedziałem co myśleć. Rozumiem, że emocje itp., ale bez przesady chyba.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

ahhhhh :shock:
Obejrzałem do połowy i przestałem bo jeszcze chwilka i bym wielokrotnego orgazmu dostał, a z tym poczekam do DVD :)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

mistrzowie...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Coś mi się zdaje, że Page dość mocno popierdzielił solówkę i słychać niedokładne podciągnięcia ale kto by się czepiał o takie szczegóły skoro ekspresja tych starych dziadów dosłownie powala na ziemię :mrgreen:
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Jest i ten kawałek, który wyszedł fenomenalnie moim zdaniem.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Dla niecierpliwych wersja audio jest już od kilku dni dostępna na pirate i rutracker :razz:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Kupiłem. Obejrzałem. Mogę umrzeć szczęsliwy. Bogowie!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

A ja biedny student muszę czekać aż ktoś wrzuci na jutube w HD, ale mam nadzieję, że nie zrobi tego przed piątkiem, bo wtedy będzie bardzo źle z moim kolokwium z chemii fizycznej :twisted:
ODPOWIEDZ