20/08/2013 - Roger Waters - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

20/08/2013 - Roger Waters - Warszawa

Post autor: yankes »

ROGER WATERS
TRIUMFALNIE POWRACA DO EUROPY
W 2013 ROKU
Z NIEZWYKŁYM DŹWIĘKOWYM
I WIZUALNYM DZIEŁEM
„THE WALL”

20 SIERPNIA 2013 / WARSZAWA, STADION NARODOWY

“The best Arena show ever. Period.” - New York Post
“The Wall Live is flawless. Everyone should see it once before they die.”- Philadelphia Inquirer
“The work resonates even more strongly than before” - The Independent
“The Wall is a triumph of scale and ambition…. the pinnacle of rock achievement” The Times, London
“You certainly get a lot of bang for your bucks” - The Telegraph
“The Wall is the perfect screen for the most eye-popping, thought provoking concert animations and visual graphics I’ve ever seen.” - London Evening Standard
“It is impossible not to be impressed with this show as a sensory experience” - The Guardian

Roger Waters, współzałożyciel i główny twórca utworów legendarnego, progresywnego zespołu Pink Floyd ogłosił powrót historycznej produkcji "The Wall" do Europy w 2013 roku. Jego dźwiękowe i wizualne arcydzieło alienacji i transformacji będzie wykonywane w całości z udziałem pełnego zespołu i supernowoczesnej produkcji. „The Wall” zagrano na żywo 192 razy na całym świecie dla więcej niż 3,3 miliona fanów, co uplasowało „The Wall” wśród najbardziej popularnych tras w historii rocka.

W ramach trasy odbędzie się 18 koncertów na otwartej przestrzeni/na stadionach, m.in. w takich kultowych miejscach, jak Rome Olympic Stadium, Amsterdam Arena, Berlin Olympic Stadium czy w dwóch Oslo Telenor Arenas. Bilety na The Wall 2013 w Polsce wejdą do sprzedaży 16 listopada o 10.00 na LiveNation.pl. Szczegóły na www.RogerWaters.com.

Roger Waters przeprojektował i przeskalował show The Wall specjalnie na tak duże obiekty, aby stworzyć wielkie widowisko stadionowe, umożliwiające fanom – bez względu na miejsce, w którym siedzą – jeszcze lepsze doświadczenie The Wall, które niejako „wchłania” widza rozmachem produkcji na tak dużym obiekcie jak stadion.

Roger Waters mówi, “Jestem bardzo szczęśliwy, że wracam do Europy z The Wall. To będzie świetna zabawa dla nas wszystkich. Przerobiłem widowisko, aby móc je odegrać na zewnątrz, na wielkich stadionach. Jest naprawdę dobre. Jeszcze bardziej wzruszające, wciągające, dramatyczne i ekscytujące niż koncerty w halach. Musiałem przemyśleć całość pod kątem stadionów. Ten spektakl z szerokim, stadionowym murem nie mógł powstać 40 lat temu. Nie mogliśmy wypełnić przestrzeni w sposób, który byłby emocjonalnie, muzycznie i teatralnie satysfakcjonujący. Technologia się zmieniła. Teraz możemy.”

Waters po raz pierwszy odkrył na nowo swoje ikonowe widowisko “The Wall” w 2010 roku, wykorzystując nowoczesną technologię i efekty specjalne, które zostały niezwykle pozytywnie przyjęte przez fanów na całym świecie, o czym świadczą niezliczone wyprzedane koncerty oraz granie kilku koncertów na tym samym obiekcie, jak na przykład – rekordowo – dziewięciu na the River Plate Stadium w Buenos Aires w Argentynie, gdzie wszystkie bilety zostały wyprzedane. “The Wall” pozostaje jednym z najbardziej wpływowych albumów w historii, wywarł znaczący wpływ na pop kulturę i zyskał przychylność wielu pokoleń miłośników muzyki.

Przed 2010 rokiem show “The Wall” było po prostu za duże, aby móc rozważać trasę, ale nowe hale i technologie rozwiązały ten problem. Waters uaktualnił wygląd i styl widowiska, aby mieć pewność, że nadal zadziwia teatralną ekstrawagancją, za którą The Wall na żywo stało się tak legendarne. Inspiruje tym samym kolejne pokolenia okazałością tego zapierającego dech wizualnego i dźwiękowego spektaklu. Oryginalna produkcja “The Wall” z 1980 roku została wykonana na żywo w całości tylko 29 razy podczas trasy z tego samego roku promującej album oraz raz w Berlinie w ramach obchodów upadku muru berlińskiego.

Bilety na koncert w Polsce w cenach:
1310 zł - VIP
1013 zł - VIP
660 zł - płyta siedząca przód
495 zł - płyta siedząca przód
330 zł - płyta siedząca tył
363 zł - trybuny
330 zł - trybuny
303 zł - trybuny
242 zł - trybuny i osoby niepełnosprawne
wejdą do ogólnopolskiej sprzedaży 16 listopada o 10.00 na www.LiveNation.pl, www.Eventim.pl i w sklepach w całej Polsce.

Przedsprzedaż:
wylącznie na www.RogerWaters.com - tylko dla członków fan clubu
12 listopada 10.00 – 13 listopada 15.00
wyłącznie na www.LiveNation.pl
14 listopada 10.00 – 15 listopada 15.00

Obrazek
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: 20/08/2013 - Roger Waters - Warszawa

Właśnie zdałem sobie sprawę, że najtańszy bilet kosztuje 303zł :shock:

Przesadzili po całości i jestem bardzo ciekawy, kto kupi bilety?
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Ceny ciekawe. Z gatunku S-F. No to życzę powodzenia.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Najtańszy kosztuje 242 zł. Do koncertu jest 10 miesięcy. Z palcem w nosie można odłożyć 300 zł. Koncert będzie wyprzedany. W Łodzi było 2 x po 13 tysięcy
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ja pierdole, jakie ceny. Nie rozumiem. Zawsze sądziłem, ze koncerty na stadionach mogą być tańsze, bo wejdzie więcej ludzi i organizatorowi się zwróci, a i tak jeszcze zarobi.

A tymczasem Waters grał w hali w Łodzi, gdzie bilety były dużo tańsze w stosunku do tego koncertu, a weszło tam 13-15 tys. ludzi (?).

To już jest k*rwa zdzierstwo, żeby tak windować ceny biletów. I to jeszcze na stadionie, gdzie wejdzie ok. 50 tys. osób... Chętnie bym poszedł na ten koncert, ale nie wiem czy będzie mnie stać.
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 10:15 am przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Myślicie, że będzie SOLD OUT? ;p
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Można odłożyć, o ile to Twój ulubiony artysta. A jeśli mam odkładać na czerwiec na Bon Jovi, Maiden i Kiss oraz na Watersa w sierpniu to odpuszczę.

Nie samymi koncertami żyje człowiek.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Dla mnie Waters w Łodzi to był najlepszy koncert, na jakim byłem. Na pewno będę, bo warto. :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ceny biletów z 2011
Live Nation Polska pisze:Roger Waters z okazji 30. rocznicy wydania albumu The Wall rusza w 2011 roku w historyczną trasę koncertową obejmującą 30 europejskich miast.
Ceny biletów na koncert wynoszą 220 zł, 242 zł, 275 zł, 330 zł. Do nabycia w przedsprzedaży na stronach RogerWaters.com i LiveNation.pl od 31 maja do 6 czerwca.
Niezła przebitka zatem...
Płacić 242 zł na dużym stadionie za najgorsze miejsca, podczas gdy jeszcze 2 lata temu w hali za tę cenę można było być na tylnej płycie (jeśli dobrze pamietam).

Wtedy 275 zł za GC teraz płyta przód 495 lub 660 zł. I tylko dlatego, że dostawili krzesła. Chyba wypasione muszą być.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

krusejder pisze:Można odłożyć, o ile to Twój ulubiony artysta. A jeśli mam odkładać na czerwiec na Bon Jovi, Maiden i Kiss oraz na Watersa w sierpniu to odpuszczę.

Nie samymi koncertami żyje człowiek.
A czy ja Ci każę iść na ten koncert?:-) Jest dużo osób, które nie pójdzie na Kiss,Bon Jovi, a pójdzie na Watersa:-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

GrzegorzCantara pisze:Najtańszy kosztuje 242 zł. Do koncertu jest 10 miesięcy. Z palcem w nosie można odłożyć 300 zł. Koncert będzie wyprzedany. W Łodzi było 2 x po 13 tysięcy
I siedzisz w narożniku na górnej trybunie. Dziękuję, nie.

Bilety w miejscu, które gwarantuje porządny wizualny odbiór koncertu ( a to ważne w przypadku the wall ) kosztują krocie. Zabierz dziewczynę/żonę/matke/ojca i za 3h niesamowitego show płacisz z dojazdem i obiadem 2 tys złotych. :facepalm:

Cieszę się niesamowicie, że byłem w Łodzi i mogę odpuścić
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Akurat te najbliżej sceny nie są najlepsze, bo nie pozwalają na odbiór całego show, więc podejrzewam, że tak naprawdę najlepsze będą te 330/363, co jest znośnie jeszcze. Ewentualnie te za 495 mogą być najlepsze, zależy od podziału płyty.

Choć nie mówię, że jest tanio, żeby nie było. :)
O ile dobrze pamiętam, ceny w takim NY zaczynały się od 50$, a tam były 2 stadionowe koncerty dzień po dniu, ale u nas i Maiden jest droższe, taki kraj. :)
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 10:33 am przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Byłem w łodzi - odpuszczam... To jednak NIE JEST TO SAMO CO PF - ja zawsze preferowałem ich wczesne płyty. Waters chce dorobić się raz jeszcze "na ścianie" i krytyce konsumpcyjnych korporacji... przecież od 40 lat sam jest korporacją, żal....

Bardziej mnie ciekawi DM(...)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Madril pisze:Dla mnie Waters w Łodzi to był najlepszy koncert, na jakim byłem
Zgadzam się. Jednakże nie dam realnie takich pieniędzy na ten występ.
GrzegorzCantara pisze:A czy ja Ci każę iść na ten koncert?:-)
Hej ale my dyskutujemy o realności cen. 300 zł dla ludzi spoza Warszafki na koncert plus dojazd i wyżywienie to się robi kwota znaczna.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jestem bardzo ciekawy jak będzie szła sprzedaż biletów.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

mozna by zamiast Wawy na Prage uderzyć, ale wcale tańsze bilety nei są..
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

kto był w Łodzi ( najcudowniejszym mieście na świecie :P ), powinien teraz przemnożyć wszystko z koncertu w AA razy trzy... to będzie coś niezapomnianego! ja się szarpnę na trybuny za 303 ew. 330. Do Wawki mam autostradę ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Soloist pisze:Do Wawki mam autostradę ;)
Może do tego czasu ją skończą... :)

Za te ceny - ja podziękuję, choć show na pewno będzie niesamowite :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Byłem w Łodzi, więc spokojnie mogę odpuścić
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Lando pisze:Może do tego czasu ją skończą... :)
Już ją skończyli...
ODPOWIEDZ