20/08/2013 - Roger Waters - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 20/08/2013 - Roger Waters - Warszawa

Post autor: kam »

Dziś dopiero co ogłosili Watersa w trochę dziwnych cenach, a tu już kolejne info. Dzieciaki piszą non stop o Rihannie i Bieberze w komentarzach na facebooku, ale będzie pewnie coś już z Soni wiadomo. Swoją drogą chyba pierwszy raz Live Nation taką dużą ilość koncertów ogłasza na kolejny rok.
Live Nation Polska pisze:Kolejne ogłoszenia wielkich artystów na dniach... przyszły tydzień... hmmm... to będzie tydzień ogłoszeń :) Śledźcie nas - każdy znajdzie coś dla siebie..
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

tomtomala pisze:Już ją skończyli...
O widzisz, cieszę się :) Ostatnio jak nią jechałem była tylko jedna strona dostępna, po jednym pasie w każdą stronę... :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Live Nation Polska pisze:i będzie to ktoś z nazwijmy to "młodszego pokolenia".... :)
No żeszty kur... nigdy się tego Soundgarden nie doczekam w PL.

Niech już będzie ten Bieber, przynajmniej ta armia gimbusów przestanie spamować każdej większej agencji koncertowej w kraju na fejsie, bo przez te ich "sprowadźcie Dżastinka <3" nie idzie się już przebić.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Ciekawe, że pojawiły się narzekania na cenę biletów u ludzi, którzy do tej pory narzekali na tych, co narzekali na cenę biletów.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Pijesz do mnie to odpowiem ;). Są granice kiedy każdego coś strzeli. Mnie interesuje ta opcja - 495 zł - płyta siedząca przód. Czy mam rację, że przegięto pałę czy się czepiam? 400 zł za opcję GC gdzie oprócz Watersa zagra coś jeszcze (jak na Sonis przynajmniej 3 kapele są dużego kalibru) bym dał. 500 za sam jego występ nie.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Owszem, piłem też do Ciebie ;-)
tomtomala pisze:Są granice kiedy każdego coś strzeli.
Właśnie o to mi chodzi! O nic więcej.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

masarenka pisze:Właśnie o to mi chodzi! O nic więcej.
Nie kumam. Rozwiń proszę tę światłą myśl.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Najkrócej jak się da, nie szukając cytatów z innych wątków:
do tej pory, nawet kiedy ktoś miał racjonalne argumenty w dyskusji o wysokich cenach biletów, to doczepiano mu gębę typowego polskiego narzekacza. Tymczasem przy okazji tego koncertu okazuje się, że to tylko kwestia kwoty a argumenty przytaczane wcześniej przez np. Ciebie, nie są istotne.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Niestety muszę napisać, że nie masz racji.

Jeżeli mamy 2 edycje Soni na Bemowie i koszt ich wynosił 400 zł za GC to jak ogłaszają 3 edycję w tym samym miejscu i za tę samą cenę i podnosi się lament o cenę i miejsce to jest to typowe polskie narzekanie.

Jeżeli koncerty w Stodole kosztują po 200 zł i pojawia się kolejny za tę samą kwotę i jest płacz i zgrzytanie zębów to jest to polskie narzekanie.

Jeżeli Waters w Łodzi kosztował 330 z GC a teraz kosztuje 660zł to nie jest to samo.

Przykro mi, ale jak tego nie widzisz to nic na to nie poradzę. Więc nie pisz co jest istotne dla mnie a co nie bo masz blade, by nie rzec, żadne pojęcie o tym.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

tomtomala pisze:Jeżeli Waters w Łodzi kosztował 330 z GC a teraz kosztuje 660zł to nie jest to samo.
Zapewne rozumiesz w ten sposób, że w tym przypadku narzekanie nie jest "typowo polskim narzekaniem"? ;0 Może dla porządku dyskusji zaproponujesz tu jakąś narodową hierarchię narzekań? ;0
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Przestańcie, tomtomala ma rację. Jeśli dla was 500 zł za koncert to nie dużo, to zazdroszczę, bo wiele osób chciałoby mieć taką sytuację ;-)
A tak jestem ciekawy, czy koncert w ogóle dojdzie do skutku, bo jakoś nie widzi mi się szał na bilety...
Awatar użytkownika
Olszu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Olszu »

Zgadzam się jak najbardziej z tomtomalą. Ja jestem ogromnym fanem Pink Floyd i dla mnie zobaczyć Watersa i show The Wall było by jednym z największych przeżyć w zyciu ! Jednak gdy zobaczyłem ceny to spadłem z krzesła. Niestety ja mam 18 lat nie mam pracy moi rodzice na pewno mi też tyle pieniędzy nie dadzą więc jest mnóstwo takich osób jak ja które po prostu nie mogą sobie pozwolić na taki jednorazowy wydatek. To jest chore
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

tomtomala pisze:Jeżeli koncerty w Stodole kosztują po 200 zł i pojawia się kolejny za tę samą kwotę i jest płacz i zgrzytanie zębów to jest to polskie narzekanie.
Tylko kwestia tego, dlaczego zakładasz, że po odbyciu się jednego koncertu (przed którym były narzekania) nie można już narzekać na kolejny. Czy to, że cena pierwszego jest wg mnie za wysoka, czyni identyczną cenę dla drugiego koncertu już normalną? Nie bardzo. Zwłaszcza w momencie kiedy widzi się np. ten sam koncert za granicą tańszy powiedzmy o 1/3.

BTW, w Łodzi płyta też była siedząca?
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Do wszystkich łkających na ceny biletów. Nie stać Cię teraz na kupno, odłóż po 100 zł miesięcznie i kup za 3 miesiące. Koncert jest za 9 miesięcy. I ja jestem mega spokojny o frekwencję. W 2009 roku najtańsze bilety na U2 w Chorzowie były po 400 zł - koncert wyprzedany. Roger Waters to nie jest jakiś hipster grający w podrzędnym klubiku, tylko legenda i klasyk, który ma fanów przede wszystkim wśród ludzi w przedziale wiekowym 30-60 lat, a więc ludzi w znacznym stopniu przy kasie. Dla których wyłożenie 600-1000 zł na dwa bilety to tyle co wyjąć z tylnej kieszeni spodni. Koncert będzie wyprzedany. I to długo przed 20 sierpnia 2013 :lol:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

BTW, w Łodzi płyta też była siedząca?
Nie była. Wszystko było stojące. W Czechach też masz stojące. Dziwne, że wymyślili siedzące.
IgorW pisze:Zapewne rozumiesz w ten sposób, że w tym przypadku narzekanie nie jest "typowo polskim narzekaniem"? ;0 Może dla porządku dyskusji zaproponujesz tu jakąś narodową hierarchię narzekań?
Nie no nie dogadamy się. Chcecie mi dokopać proszę bardzo. Dla mnie te ceny to jest szok. Nie dlatego, że mnie nie stać by dać 600 zł za bilet, ale dlatego, że w porównaniu z innymi koncertami w Polsce jest on niebotycznie drogi. I tyle mam do powiedzenia.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

GrzegorzCantara pisze:W 2009 roku najtańsze bilety na U2 w Chorzowie były po 400 zł - koncert wyprzedany.
Płyta stojąca - 190zł, sektory siedzace z tyłu sceny 140 zł, U mad ;) ?
GrzegorzCantara pisze:który ma fanów przede wszystkim wśród ludzi w przedziale wiekowym 30-60 lat, a więc ludzi w znacznym stopniu przy kasie. Dla których wyłożenie 600-1000 zł na dwa bilety to tyle co wyjąć z tylnej kieszeni spodni. Koncert będzie wyprzedany. I to długo przed 20 sierpnia 2013 :lol:

Chcę poznać takich ludzi, dla których wyjąć 1000 zł to nie jest problem. Chyba, ze zakładamy iz koncerty są tylko dla elit... A zreszta, co mamy kurw@ zakładać, jeśli bilety na Watersa w Pradze 13 dni wczesniej jest o wiele tańsze?!

Ja też broniłem LN przy poprzednim narzekaniu, ale teraz pojechali po bandzie totalnie. Dlatego też mam ich w dupie, życzę porażki frekwencyjnej, nie zdziwie się, jesli bilety będą o wiele tańsze w krajach typu NIemcy czy Norwegia niż u nas... A jeśli poczuje duchową potrzebe zobaczenia ponownie The Wall, to wybiorę się do Pragi

btw - @Piwowarus - nie, w Łodzi cała płyta była stojąca ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jestem w przedziale wiekowym 30-60 lat, dla mnie 500 zł to mniej więcej dniówka. I uważam, że dyskutowana cena jest niewspółmierna do korzyści.

Dobre bilety do opery wiedeńskiej lub mediolańskiej La Scali chodzą w tych kwotach.

Strategia drenowania rynku jest zabójcza, zwłaszcza dla polskich artystów.

Jak ktoś chce płacić taką kasę za utytułowanego dziadka odcinajacego kupony od swojej kariery, to nic mi do tego. Mogę mu jedynie współczuć.

Mam nadzieję, że na koncercie będzie 10 000 najzagorzalszych fanów oraz snobów.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Olszu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Olszu »

GrzegorzCantara pisze:Do wszystkich łkających na ceny biletów. Nie stać Cię teraz na kupno, odłóż po 100 zł miesięcznie i kup za 3 miesiące
Spoko jeżeli co miesiąc dasz mi te 100 zł
Awatar użytkownika
metalfish
-#Invader
-#Invader

Post autor: metalfish »

Myślę, że mamy prawo ponarzekać. Zawsze było tak, że bilety za granicą były droższe. Teraz sytuacja się wręcz odwraca. Przy Watersie różnica w cenie na sektor pod scenę między Pragą i Warszawą wynosi uwaga(!) około 250 pln. Ok w Warszawie są krzesełka na płycie i dach w razie niepogody ( :mrgreen: ), ale bez przesady.

btw czeska sprzedaż rozpoczęta. ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Nie wiem czy teraz można tak ufać, że dach na Narodowym uchroni od niepogody :razz:
ODPOWIEDZ