Zagraniczne Festiwale 2013

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Zagraniczne Festiwale 2013

Post autor: yankes »

Wacken 2013 na dziś to m.in.: Rammstein, Deep Purple, Alice Cooper, Motorhead, Anthrax, Lamb Of God, Nightwish, Candlemass, Fear Factory, Devildriver, Agnostic Front czy...Sabaton

Nie powiedziałbym, że to słaby skład. Pewnie, że blednie w porównaniu do Graspop czy Hellfestu, ale o Wacken mówi się, że tam nie jedzie się dla kapel, tylko dla klimatu. 8 razy z rzędu sold out na kilka miesięcy przed festiwalem to potwierdza. Trzeba też pamiętać, że Wacken jest w sierpniu a wtedy o wiele mniej kapel jest w Europie.

Złapany w Czasie/Running Free84: dlaczego założyłeś kolejne już konto na sanktuaiurmfc? Myślisz, że nikt się nie połapie ? :lol:
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Running Free 84 »

Nie pisałem, że słaby co lekko przereklamowany. Festival ten ma taką markę, że zagra tam w zasadzie każdy więc mają handicap względem mniejszych festivali.

Choć przyznam, dla kogoś kto lubi metal całościowo heavy/thrash/black/death/doom itd. to bardzo dobra opcja. Wszystko zależy od gustu, mi się marzy w Polsce festival typowo hard-rockowo/heavy-metalowy .
Np. Dolina CHarlotty jest mi najbliższa jeśli chodzi o profil ale za dużo tam totalne starych kapel które mają tylko nazwę, a często gra tam jakaś piąta woda po kisielu.
U nas jakoś rock nawet ostrzejszy z metalem choćby melodyjnym się gryzł zawsze.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek

Behemoth, Ghost, Mastodon, Airbourne, Korn i Slayer pokrywają się z Impactem. Fajnie jakby upchnęli jeszcze Stone Sour i Motorhead ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

yankes pisze:Obrazek

Behemoth, Ghost, Mastodon, Airbourne, Korn i Slayer pokrywają się z Impactem. Fajnie jakby upchnęli jeszcze Stone Sour i Motorhead ;-)
Skład jest mega. Dodatkowo drugiego dnia head'em ma być SOAD. :twisted: Ciekawe czy w Polsce LN upchnie ich jakoś na IMPACT (drugiego dnia co-headline z 30STM?), czy zorganizują im halówkę... Natomiast na więcej petard pierwszego dnia IMPACTu raczej bym nie liczył. ;)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Przecież Szwajcaria od zawsze jest eventem jednodniowym, raz się tylko zdażyło, żeby dodatkowo na tej scenie(ale nie jako Sonis) wystąpił ktoś dzien wczesniej, bodaj Judas z Airbournem(2 lata temu) ;)
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Ale chyba mówimy o Francji :) Skład faktycznie mocny!
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ok, już się obudziłem i widzę :p
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Będę w Bazylei jestem na 100% we Francji na Soni!
El Dorado

Post autor: El Dorado »

ja będę w czerwcu w GRAZ a Austrii ! ROCK N ROLL CHŁOPAKI ! Obrazek
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Running Free 84 pisze:Nie pisałem, że słaby co lekko przereklamowany.
Chyba Ty jesteś lekko przereklamowany ;)

Proste, że ludzie kupujący bilety pokazują gdzie jest największa marka.
yankes pisze:8 razy z rzędu sold out na kilka miesięcy przed festiwalem to potwierdza.
Tegoroczna edycja już we wrześniu było Sold Out i to przy kilku ogłoszonych zespołach.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

A tak z ciekawości, to ile jest biletów na ten fest, wie ktoś?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Shedao Shai pisze:A tak z ciekawości, to ile jest biletów na ten fest, wie ktoś?
75.000
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

gumbyy pisze:
Shedao Shai pisze:A tak z ciekawości, to ile jest biletów na ten fest, wie ktoś?
75.000
:-o :-o :-o :-o

I taka ilość tak szybko się rozchodzi? Spodziewałem się raczej odpowiedzi z 4x niższej :mryellow: no to faktycznie niesamowicie popularny ten fest. Aż sam się zaciekawiłem. Tym bardziej, że lineup przyjemny.
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Jezdziłem na Wacken dwa razy z rzędu w 2010 i 2011 ale wtedy były solidne petardy. Judas Priest, Iron Maiden , Ozzy i inni headlinerzy z najwyższej półki. A teraz złapali się na tym że nie opłaca się sprowadzać drogich gwiazd skoro i tak wiara wykupi bilety chwilę po ogłoszeniu ich sprzedaży. Przykre trochę.

@WickerMan - Na jakiej podstawie twierdzisz że SOAD ma być na Soni jako Head drugiego dnia ? Przecież oni żadnej trasy póki co nawet nie ogłosili. Nikt nawet nie wspomniał że mają koncertować w wakacje. Więc?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

IronKevin pisze:Jezdziłem na Wacken dwa razy z rzędu w 2010 i 2011 ale wtedy były solidne petardy. Judas Priest, Iron Maiden , Ozzy i inni headlinerzy z najwyższej półki. A teraz złapali się na tym że nie opłaca się sprowadzać drogich gwiazd skoro i tak wiara wykupi bilety chwilę po ogłoszeniu ich sprzedaży. Przykre trochę.
Rozumiem, że Rammstein, Deep Purple, Alice Cooper, Motorhead to nie są drogie gwiazdy?
:roll:
gumbyy pisze: Tegoroczna edycja już we wrześniu było Sold Out i to przy kilku ogłoszonych zespołach.
Zgadza się. Dwa miesiące po zakończeniu zeszłorocznej wyprzedali tegoroczną. Niesamowite. Jeśli chodzi o metalowe festiwale to jest to absolutny ewenement. Natomiast nie jest to jeszcze (na szczęście) Glastonbury, gdzie w 2011 roku 137 500 biletów poszło w 4 godziny :shock:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

IronKevin pisze:A teraz złapali się na tym że nie opłaca się sprowadzać drogich gwiazd skoro i tak wiara wykupi bilety chwilę po ogłoszeniu ich sprzedaży. Przykre trochę.
Bo Alice Cooper, Anthrax, Arch Enemy, Candlemass, Deep Purple, Doro, Fear Factory, Grave Digger, Lamb of God, Motorhead, Nightwish, Rammstein, Sabaton, Sonata Arctica czy Trivium to mało znane, undergroundowe zespoły ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Shedao Shai pisze:
gumbyy pisze:75.000
:-o :-o :-o :-o

I taka ilość tak szybko się rozchodzi? Spodziewałem się raczej odpowiedzi z 4x niższej
Tak to wygląda. Kilka lat temu organizatorzy zapowiedzieli, że nie zamierzają powiększać tego festiwalu i co rok jest ta sama pula biletów.
www.MetalSide.pl
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Jest jeszcze taki festiwal w Belgii odbiegający trochę stylem muzycznym powyższych, ale pod względem sprzedaży biletów to dopiero fenomen. ;) Za wikipedią:
ID&T decided to give Belgians an exclusive chance with a pre-sale (80,000 of the 180,000 tickets) on March 24. In less than one day, all of the tickets sold out and at some moments there were 2,000,000 people on the online waiting list. The worldwide sale started April 7. Within two hours, the other 100,000 tickets sold out. In addition to regular tickets,
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

http://www.youtube.com/watch?v=UWb5Qc-fBvk

Co z tego, że odbiega, ja bym tam się baaaardzo chętnie wybrał :)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

ODPOWIEDZ