Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Teraz słucham...

Post autor: Zakkahletz »

Słucham teraz całej "Advaitic Songs" - bardzo dobra płyta. Komu się podoba, ten nie może nie lubić Lecha Janerki (wspomaganego na odnośnym instrumencie przez żonę Bożenę). ;-)

W następnej kolejności będzie "Sorrow and Extinction" Pallbearera.
www.youtube.com/watch?v=DBJfHuyGpsI
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Mam wrażenie, że czerpiemy z tego samego źródła, czyli temat Płyta Roku - Świat na Frowhom ;-) . Trzeba przyznać, że wielu propozycji maciejjo nie znałem, a to istna kopalnia świetnej muzy, choć akurat o Pallbearer pisał Farod.

np
Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=ALP3F5ylv80
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Akurat o Royal Thunder to gdzieś w anglojęzycznym necie przeczytałem, a do Pallbearera dotarłem po nitce, tzn. przez info, że te zespoły grają razem trasę w kwietniu. ;-)
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
Black Breath - Sentenced to Life
yankes pisze:temat Płyta Roku - Świat na Frowhom ;-)
Też przeglądam ten temat ;)
Robimy podsumowanie u nas w ogóle? ;-)
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Spoko. Jako, że nie chce mi się przepisywać, oto moja lista:
http://rateyourmusic.com/collection/Wuj ... ss.rd/2012

P.S. To aż 165 albumów, ale wszystko od oceny 3/5 wzwyż przesłuchałem co najmniej 2 razy. ;)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Ostatnio dużo Bad Religion
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A nowe DVD od Hammerfall delikatnie mówiąc przeciętne. Atmosfera kiczowata, publika siedząca w dodatku ze 30m od sceny, przez co klimatu w ogóle nie ma a Hammerfall wygląda przy tym jak jakiś zespół grający na festynach. Nie wiem kto wpadł na genialny pomysł na nagranie koncertu w tym miejscu. Ogólnie czadu nie ma, fajnie że przynajmniej wzięli Mikaela na scenę przy "Steel meets Steel"(jedyna warta uwagi piosenka z tego koncertu). Koleś miażdży swoim wokalem Joacima. Wzięcie "chórku" w ostatnich kawałkach raczej nie było zbyt dobrym pomysłem. Liczyłem na naprawdę kozackie DVD a wyszła lipa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Obrazek
Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing

o boże, jest miłość!
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Pablo1919 pisze:Liczyłem na naprawdę kozackie DVD a wyszła lipa.
Możliwe, że to DVD stanie się gwoździem do trumny tej kapeli, od kilku lat gonią za własnym ogonem - a na przełomie wieków byli naprawdę wielcy... :sad:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Ostatnio często u mnie gości, na przemian z Testamentem :)
Obrazek
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Obrazek
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Szajba pisze:Obrazek
Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing
o boże, jest miłość!
Mój kumpel - psychofan Wilsona, od lat chyba kilkunastu, mówi, że słabe... Ja zaczekam na oryginał chyba.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Obrazek

Voidhanger - "Wrathprayer"

Zacny polski Thrash.

Recenzja:
Magazyn Gitarzysta pisze:Jakiś czas temu dotarła do mnie wieść, że w obozie Infernal War nie dzieje się najlepiej. Miało się to przełożyć między innymi na odwołany koncert na prestiżowym norweskim Inferno Festival.

Nie wiem, czy to prawda, ale faktem jest, że kapela milczy (nie licząc świetnego splitu "Transfigurations"), a panowie Zyklon i Warcrimer najpierw podpalili świat drugim albumem Iperyt, a teraz to, co z niego zostało. równają z glebą za pomocą buldożera o nazwie Voidhanger.

I to jak równają! Metodycznie, precyzyjnie i bezlitośnie. Infernalna dwójka przygarnęła Priesta, bębniącego m.in. w Massemord, i ponownie wyruszyła na wojnę. Muzyczna przeszłość zobowiązuje, więc Zyklon i Warcrimer nie zamierzają zwalniać tempa i odpuszczać maluczkim. Furiacki Voidhanger wprost nawiązuje do twórczości Infernal War, choć ewidentnie przechyla się w stronę wulgarnego thrashu. Destroyer666 nagrał za lekki album? Aura Noir wciąż każe czekać na nowy wymiot? Jest na to doskonałe lekarstwo - "Wrathprayer"; pamiętajcie jednak, że każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża życiu lub zdrowiu. Nie wyobrażam sobie, by ten krążek mógł się nie spodobać miłośnikom blackującego thrashu, a przede wszystkim czekającym na następcę "Redesekration". Zwłaszcza ci, którzy zaniepokoili się kierunkiem obranym przez Infernal War na wspomnianym wcześniej splicie, poczują się tu jak w siódmym piekle.

Bezkompromisowy thrash w wykonaniu Voidhanger wyróżnia się w szczególności intensywnością, a wyraźnie wyczuwalne pierwiastki IW, zarówno, jeśli chodzi o partie gitar, jak i wokale (co nie może dziwić, w końcu Zyklon odpowiada za riffy w obydwu formacjach, a wokal Warcrimera jest bardzo charakterystyczny i od razu rozpoznawalny), nadają dodatkowo "Wrathprayer" bardzo brutalnego charakteru. Nie jest to wprawdzie anihilacja równa tej z "Terrorfront", ale za to, kiedy zespół pędzi (uwielbiam takie galopady, jak w "Son of Cain" czy "Void"!), zawsze robi to w sposób przemyślany i, uwaga, chwytliwy; mimo, że równa, mechaniczna wręcz praca Voidhanger może sprawiać niemal odhumanizowane wrażenie, trio nie gubi feelingu. Voidhanger jest jak środkowy palec, skierowany w stronę współczesnych, wypieszczonych pseudo-metalowych produkcji. Niewiele rodzimych materiałów sprawiło mi w tym roku równie wiele radochy, co ten krążek.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Posłuchałem tytułowego kawałka, rzeczywiście solidna rzecz.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Polecam jeszcze EPkę. Poza tym można ich usłyszeć jeszcze na składaku Silesian Black Attack na którym są jeszcze Furia, Morowe, Mastiphal czy Massemord.
Co do Infernal War o którym piszą w recenzji to podobno nowy album powoli, ale jednak, się robi.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
Obrazek
Same dobre rzeczy :mryellow:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Obrazek
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Obrazek

The Gathering "Disclosure"

Im ciekawiej grają, im lepsze tworzą albumy, tym mniej ludzi ich słucha. Jeśli ktoś ma ochotę na coś spokojnego, to polecam.
Mała próbka https://www.youtube.com/watch?v=LiUrI224KeM
hauzii
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: hauzii »

Jest taka kapelka z Katowic co się zowie J.D.Overdrive Panowie rządzą na kilku koncertach byłem i jest pięknie oj pięknie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

hauzii pisze:Jest taka kapelka z Katowic co się zowie J.D.Overdrive Panowie rządzą na kilku koncertach byłem i jest pięknie oj pięknie :mrgreen:
+1, z chłopakami się znam dość długo i robiłem ich chyba z 10 razy. Ale tak w ogóle co to ma do tematu?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Szajba pisze:
hauzii pisze:Jest taka kapelka z Katowic co się zowie J.D.Overdrive Panowie rządzą na kilku koncertach byłem i jest pięknie oj pięknie :mrgreen:
+1, z chłopakami się znam dość długo i robiłem ich chyba z 10 razy. Ale tak w ogóle co to ma do tematu?
A co ma do tematu, że robiłeś ich 10 razy? I nie chcemy wiedzieć, co to znaczy "robiłeś" ;)

Np. Neil Young - After The Gold Rush :)
ODPOWIEDZ