Zagraniczne Festiwale 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Zagraniczne Festiwale 2013
No sorry ale w porównaniu do Line-Upów z lat poprzednich to ten Wacken naprawdę jest słaby. Alice Cooper czy Motorhead występowali już na Wacken jako przystawki dla dań głównych kilka lat temu. A Lemmy to już praktycznie jest stałym gościem na WOA. Więc mogliby się bardziej wysilić.
No tak, na przykład w wymienionym przez Ciebie 2011, kiedy był headlinerem :p . skład jest po prostu dobry, od 2011 odróżnia go brak ciekawych dla mnie mniejszych zespołów, ale mogą jeszcze dojść, za top scena główna jest obsadzona wybornie
IronKevin pisze:No sorry ale w porównaniu do Line-Upów z lat poprzednich to ten Wacken naprawdę jest słaby. Alice Cooper czy Motorhead występowali już na Wacken jako przystawki dla dań głównych kilka lat temu. A Lemmy to już praktycznie jest stałym gościem na WOA. Więc mogliby się bardziej wysilić.
Tylko, że Lemmy w Niemczech jest Bogiem i ma na tym rynku najsilniejszą pozycję na świecie. Praktycznie co roku gra tam na festiwalach a zimą trasę klubową, więc akurat dla Niemców to nie jest ani przystawka ani odgrzewany kotlet.
A Alice Cooper byłby headlinerem, tylko ścisk w kalendarzu spowodował, że grał tego samego dnia co Maiden i (chyba) Slayer.
Prześledź sobie historie Wacken. Jeszcze w 2007 headlinerami byli Iced Earth i Blind Guardian - wielkie światowe potęgi.
Dokładnie. Jeżdżę tam od 2005 roku i dokładnie to obserwuje. To, że np. w zeszłym roku dla mnie skład był troszkę słabszy, niż w poprzednich latach nie oznacza, że nie grały tam gwiazdy światowego formatu. W tym roku jak na razie skład też mnie nie powala, no ale Rammstein, Motorhead, Alice Cooper, czy Deep Purple to jednak spore nazwy.yankes pisze:Prześledź sobie historie Wacken. Jeszcze w 2007 headlinerami byli Iced Earth i Blind Guardian - wielkie światowe potęgi.Progres jest widocznny gołym okiem.
www.MetalSide.pl
Widocznie rozmijają się nasze gusta. Dla mnie właśnie prawdziwe petardy umilające Heavy Metalowe święto to klasyka taka jak Blind Guardian , Helloween, Iced Earth , Judas Priest , Ozzy czy Maideni. Do tego jakieś niespodzianki takie jak choćby zaproszenie reaktywowanego Emperor etc. Dla mnie mimo wszystko Deep Purple grające każdego roku w Polsce, Rammstein który mnie ani ziębi ani grzeje i Motorhead który ciągle tam gra to jednak za mało. Rok temu też było kiepsko. In Flames czy Machine Head w rolach headlinerów również mnie nie ruszało. Brakuje mi prawdziwej petardy. Jasne że jest Candlemass dla przykładu ale on był w 2010 i stanowił dla mnie przystawkę gdzies pomiędzy Iron Maiden, Motley Crue, Alicem Cooperem , Grave Digger Anniversary Show czy Fear Factory. W 2011 też było parę niespodzianek takich jak jedyny koncert Avantasii w 2011 czy pożegnanie Matta Barlowa. Nie chce się z tobą kłócić i sprzeczać bo gusta są różne. Po prostu dla mnie troszkę za mało znanych nazw, zaskoczeń itp. Mam nadzieję że za rok będzie lepiej i będę miał po co tam wracać.. 
P.S - Czy wie ktoś jak najłatwiej dostać się na Sonisphere we Francji ?
P.S - Czy wie ktoś jak najłatwiej dostać się na Sonisphere we Francji ?
Ja byłem tam. Generalnie polecam sama organizację Sonisphere we Francji, ale nie polecam lokalizacji. Amneville to malutka miejscowośc jakieś 20 km od Metz. Niestety jeśli nie masz zamiaru mieszkać na polu namiotowym to odradzam tę wyprawę
Na ten festiwal pamiętam dostałem się najpierw lotem z katowic Do Paryża (Wizzair), a potem TGV do Metz. Wbrew pozorom cena biletu na ten pociag nie odibega od ceny biletu PKP z Katowic do Warszawy,a komfort... nieporównywalny
Ja mieszkałem w Metz i dojeżdżałem codziennie (w 2011 był dwudniowy) do Amneville. Dla mnie najrozsądiej ogarnąc albo jakiś hotel (cokolwiek) w samy Amneville lub pole namiotowe. Z pewnością odradzam dojeżdżanie z Metz gdyz jest (było w 2011) niemal niemozliwe. Jak przypomne sobie łażenie wzdłuż JAKIEJŚ autostrady GDZIEŚ we Francji o godz. 3 w nocy to aż mnie ciarki przechodza 
@Abstract - Apropo autostrady, to jak mnie z Moniką opuściłeś po Maidenach w 2010 to musieliśmy całą noc z twoim kolegą szlajać sie po Berlinie po jakiś opuszczonych przez boga rejonach, więc też swoje przeżyliśmy
No ja właśnie nie chce na polu namiotowym. Raczej celuję w jakiś nocleg w tym całym Amneville tylko skoro mówisz że trudno o to tam, i ogólnie komunikacyjnie jest lipa to nie wiem sam. Waham się bo skład jak dla mnie niesamowity, ale logistycznie to trudna wyprawa. No ale dzięki za rade 
iweeem, chętnie z Wami by się poszlajał ale sytuacja była trudna więc nie mogłem sobie na to pozwolić
No organizacyjnie nie ma szału. Nie zapomne jak po pierwszym dniu pod tłum chcacy sie z Amneville wydostac co 10 minut podjezdżał autobus mogacy zabrac max 20-30 osób
Organizacja i komunikacja na i z Bemowa to bajka
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Festiwal z bardzo ciekawym line-upem, odbywający się sporo przed sezonem festiwalowym.
www.paaspop.nl
www.paaspop.nl
Pierwszym headem Bazant Pohody (na której wcześniej ogłoszono The Bad Seeds) zostaje Smashing Pumpkins!!
-
Deleted User 2868
Brutal:
New confirmed bands: HATEBREED, Rotten Sound, Obscura
New confirmed bands: HATEBREED, Rotten Sound, Obscura
Moje ukochane i nieomylne źródło wskazało SOAD, Kraftwerk oraz Nick'a Cave jako nowe zespoły na festiwaluFrequency w St. Polten w Austrii (ten san organizator co Novarock)
To już nie są plotki:

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chyba chodiz o rozdział Day/Night, bo to drugieto raczej klubowe klimaty 
Ładny festiwal, tylko 140eur za 3 dni
Kolejny fest SOAD, Getaway
http://www.e-tainmentnews.com/latest-ne ... k-festival
Ładny festiwal, tylko 140eur za 3 dni
Kolejny fest SOAD, Getaway
http://www.e-tainmentnews.com/latest-ne ... k-festival
To co, niedługo pewnie Impact i większość Sonisphere?
Możemy się założyć ze nie
O ile w impact wierze
O ze nie to niby czemu nie mieli by zagrać na ktoryms z soni np we francji czy italii??
O ze nie to niby czemu nie mieli by zagrać na ktoryms z soni np we francji czy italii??
Na KTÓRYMŚ ewentualnie, ale na pewno nie na większości
.
Poza tym, ogłaszaja na razie sierpień, ciężko wierzyć, że nagle ogłoszą coś czerwiec/początek lipca
Poza tym, ogłaszaja na razie sierpień, ciężko wierzyć, że nagle ogłoszą coś czerwiec/początek lipca
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Impact jest już na tyle zapakowany, że dodanie SOAD wydaje mi się niemożliwe - pamiętajcie, to Polska, to Evil Nation, to by było zbyt piękne
prędzej już bym widział ogłoszenie Soni PL z nim, ale w to też powątpiewam. Coś mi się nie widzi ten SOAD w Polsce.
prędzej już bym widział ogłoszenie Soni PL z nim, ale w to też powątpiewam. Coś mi się nie widzi ten SOAD w Polsce.