20-22/06/2013 - Metalfest Open Air - Jaworzno

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Re: 20-22/06/2013 - Metalfest Open Air - Jaworzno

Post autor: Elevatorman »

http://www.youtube.com/watch?v=lDK9QqIzhwk no sorry gejoza w cholere tak samo jak cały gej pała metal :D a nawet chyba jeszcze gorzej :D
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

thorgal_30 pisze:no tak bo jak sie postawi płytę BJ koło nazw wymienonych powyżej to tamte się mogą popsuć. Co za denna dyskusja. Accept rządzi w swym gatunku, a Bon Jovi w swoim i tyle.

Accept w swoim gatunku rządzi wraz z paroma innymi załogami, ale akurat Bon Jovi ze swoim graniem jest w tyle za Roxette, Culture Club czy Pet Shop Boys.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

LukaSieka pisze:Accept w swoim gatunku rządzi wraz z paroma innymi załogami, ale akurat Bon Jovi ze swoim graniem jest w tyle za Roxette, Culture Club czy Pet Shop Boys.
Nie dość, że muzycznie nie trafiłeś (sprawdź w wikipedii jaką muzę grają te zespoły), to słupki sprzedaży też mówią co innego. Podpowiedź, żebyś nie miał wątpliwości: PSP sprzedali najwyżej 1/3 tej ilości płyt co BJ.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Czytam to jakiś setny raz i nie mogę uwierzyć... Nie dość, że nie zrozumiałeś zamysłu poprzednika to jeszcze ten wyskok z słupkami sprzedaży... Jak tak patrzysz na kapele to widać, że bardziej jara Cię natapirowane wiejskie hardrockopolo w wydaniu Bon Jovi niż 100% heavy metalowy rzeźnicki strzał w wykonaniu Accept.

Spoko, o gustach się nie dyskutuje, ale naprawdę czasem jak czytam co ktoś pisze, to nie wiem czy śmiać się czy płakać... Nie jedź na ten Accept bo wstyd będzie.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Nie znam Cie, ale na razie jak czytam Twoje zdanie, to ciesze się, że mam wybór i nie muszę go szanować :) Przynajmniej tak bardzo, jak Ty nie szanujesz czyichś gustów

TAK, BARDZIEJ MNIE JARA BON JOVI, TAK, BĘDĘ NA KONCERCIE BON JOVI

i tylko zacząłem myśleć, aby na Accept też być, tylko po to, aby Ci było wstyd(i w sumie też bym ich chętnie zobaczył)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Mi wstyd? Czemu?
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

widman pisze:Nie jedź na ten Accept bo wstyd będzie.
Na pewno nie mi. Zespołowi? Skoro zapłaciłem za bilet, to wątpie. Komuś na pewno będzie, w końcu byłem na Bon Jovim.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Dobrze, że do dziś nie żyje Paul Baloff on by Ci to wytłumaczył dosadnie :)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dobrze, że mam to w dupie :)

Kończę ten offtop, bo nie warto, ide przeprosić hewi metal, że go uraziłem. Dyskografie których zespołów dla prawdziwych mężczyzn wykupić w całości?
Awatar użytkownika
LukaSieka

:D:D:D No tak, w takich przypadkach przydałaby się METAL MILITIA na koncertach :D

A co do samego festu, to obsada na prawdę niezła - Entombed, Napalm Death, Exumed, Cryptopsy, Azarath, (trochę z innej beczki) Down, heavy metalowy Accept.... Warto jechać choćby ze względu na obecność Sodom i Destruction, jeżeli ktoś np. lubi granie tego typu. Wiece Slayer, stara Metallica :)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dokładnie, metal militia pałująca każdego, kto źle słucha, to jest pomysł!

Tak w ramach ciekawoski - jako ciota która będzie na Bon Jovim, z Twoich wymienionych zespołów nie widziałem tylko Exhumed i własnie Accept. Ale Metal militia nie patrzy na takie rzeczy :(
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Rozumiem ze ZAKAZNE jest słuchanie i ACCEPT i BON JOVI.. bo skoro słuchasz BJ to nie jestes Trróóó .

Co za absurdalna dyskusja. eh
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

humorystycnze podsumowanie tematu ;) . Ja bym pewnie nie przeszedł :(

Obrazek
Awatar użytkownika
LukaSieka

Też widziałem wszystkie te zespoły na żywo. Napalm Death, Azarath, Sodom i Destruction po kilka razy, ale nie byłbym w stanie odmówić sobie takiego zestawienia. W szczególności Sodom, który ostatnio widziałem we Wrocławiu w 2006 roku, kiedy dzieli scenę wraz z Holy Moses, Assassin, Fatal Embrance i Turbo. Masa maniaków czeka na ich koncert w Polsce. Choć nie lezą mi ich ostatnie propozycje to wiem, że na bank będzie konkretny strzał. Mam nadzieje, ze podobna sytuacja będzie się miała z Destruction, który po "The Antichrist" się trochę wypalił. Nie twierdze, że kolejne płyty są jakieś strasznie słabe, bo "Metal Discharge" czy "D.E.V.O.L.U.T.I.O.N." w miarę dobrze się słucha, ale wydają się być już trochę wtórne.

Co do tego Bon Jovi, tak już tematem końca - to jest to taki typowy zespól grający pioseneczki dla zbuntowanych i rozwydrzonych nastolatek z USA. Taki Tokyo Hotel lat osiemdziesiątych, który wtedy wraz z min. Bryanem Adamsem, Roxette, Wham, Guns N Roses, New Kids On The Block, The Kelly Family, Mr. Big i cała reszta tych popowych wypocin sprawiał, że licealistką wilgotniały oczy i miękły kolana :)
Jedyne czego nie można Jonowi odmówić to tego, że swego czasu z tą szminką na ustach, pomalowanymi oczami, natapirowanych włosach i różowych legginsach była z niego niezła laska. Prawie tak ładna jak CC Catch, Samantha Fox, Sandra, Prince, Boy George czy chłopaki z Europe albo Poison:)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

widman pisze:Czytam to jakiś setny raz i nie mogę uwierzyć... Nie dość, że nie zrozumiałeś zamysłu poprzednika to jeszcze ten wyskok z słupkami sprzedaży... Jak tak patrzysz na kapele to widać, że bardziej jara Cię natapirowane wiejskie hardrockopolo w wydaniu Bon Jovi niż 100% heavy metalowy rzeźnicki strzał w wykonaniu Accept.
Ciekawe gdzieś wyczytał, że bardziej jara mnie Bon Jovi niż Accept, bo ja nigdzie nic takiego nie napisałem :) No, ale o tym, dlaczego mogłeś sobie coś takiego wymyślić, piszę w wierszach poniżej :)
widman pisze:Spoko, o gustach się nie dyskutuje, ale naprawdę czasem jak czytam co ktoś pisze, to nie wiem czy śmiać się czy płakać... Nie jedź na ten Accept bo wstyd będzie.
Cóż, po Twojej argumentacji widać jedno: jesteś dość głupawy :) Jest to nawet, do pewnego stopnia, zabawne. Nie dostrzegasz idiotyzmów i braku logiki w swoich wypowiedziach. Żyjesz w jakiejś urojonej, metalowej niby-rzeczywistości, gdzie racjonalna argumentacja nie ma wstępu. Pilnie strzeżesz granic swojej ignorancji. Jesteś jak gatunek chroniony, na specjalnych prawach :) Trzeba to więc docenić - trafiasz w poczet najzabawniejszych trolli, którzy przewinęli się przez to forum na przestrzeni wielu lat ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

ja bym przed wpuszczeniem na teren Metalfestu zadawał każdemu parę pytań sprawdzających jego "troo-owość", np.: "co sądzisz o Bon Jovi? o nu-metalu? o glam rocku? czy w ciągu ostatniego roku słuchałeś muzyki pop? wymień wszystkich członków Mayhem." a tych którzy obleją, pałował, wyzywał i wyganiał.

:mrgreen:
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

LukaSieka pisze:Co do tego Bon Jovi, tak już tematem końca - to jest to taki typowy zespól grający pioseneczki dla zbuntowanych i rozwydrzonych nastolatek z USA. Taki Tokyo Hotel lat osiemdziesiątych, który wtedy wraz z min. Bryanem Adamsem, Roxette, Wham, Guns N Roses, New Kids On The Block, The Kelly Family, Mr. Big i cała reszta tych popowych wypocin sprawiał, że licealistką wilgotniały oczy i miękły kolana :)
To ja juz tak poważnie zakończę, uwielbiam metal, jeżdże na wszystko co metalowe, ale to Bryan Adams był jednym z lepszych koncertów na jakich byłem(dlatego też pewnie Bon Jovi będize wysoko w moim prywatnym rankingu). Nie mam z tym problemu, że jego tez słucham, chetnie pojade znowu... i to nie stoi na przeszkodzie, że dzien po nim z chęcią poszedłbym na koncert Mayhem, Gojiry, Lamb Of God czy innego zła :) . Ja w tym problemu nie widze, przeszkadza mi tylko, że inni mi mówią, ze to wstyd ;)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Obrazek

I na tym proponuję zakończyć dyskusję, bo i tak kolejny post nie na temat skasuję.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Sądzę, że 2. połówka czerwca okaże się dla MF2013 trafiona, bo to wypada tak w połowie kalendarza między Ursynaliami i Impactem a koncertami IM w Polsce. Tylko Lemmy & co. już tu nie zagra, więc tym bardziej ciekawi mnie, co tam Knock Out planuje dla dalszego wzmocnienia składu. :)
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomadosław »

Kuki91 pisze:
LukaSieka pisze:Co do tego Bon Jovi, tak już tematem końca - to jest to taki typowy zespól grający pioseneczki dla zbuntowanych i rozwydrzonych nastolatek z USA. Taki Tokyo Hotel lat osiemdziesiątych, który wtedy wraz z min. Bryanem Adamsem, Roxette, Wham, Guns N Roses, New Kids On The Block, The Kelly Family, Mr. Big i cała reszta tych popowych wypocin sprawiał, że licealistką wilgotniały oczy i miękły kolana :)
To ja juz tak poważnie zakończę, uwielbiam metal, jeżdże na wszystko co metalowe, ale to Bryan Adams był jednym z lepszych koncertów na jakich byłem(dlatego też pewnie Bon Jovi będize wysoko w moim prywatnym rankingu). Nie mam z tym problemu, że jego tez słucham, chetnie pojade znowu... i to nie stoi na przeszkodzie, że dzien po nim z chęcią poszedłbym na koncert Mayhem, Gojiry, Lamb Of God czy innego zła :) . Ja w tym problemu nie widze, przeszkadza mi tylko, że inni mi mówią, ze to wstyd ;)
Bryan Adams to wg.mnie dużo wyższa klasa niż Bon Jovi...

Dlaczego Accept nie jest dodane w podtytule? Swoją drogą szkoda wielka, że nie ma biletów jednodniowych bo 280 za Accept i ew. Sodom to na pewno nie dam
ODPOWIEDZ