01-05/03/2013 - Sabaton - Polska

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 01-05/03/2013 - Sabaton - Polska

Post autor: GrzegorzCantara »

W Warszawie - sold out. News sprzed 10 minut.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

GrzegorzCantara pisze:W Warszawie - sold out. News sprzed 10 minut.
Nie zdziwię się jak wszystkie koncerty osiągną taki status.
www.MetalSide.pl
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Do Krakowa zostało jeszcze mnóstwo biletów. Tych kolekcjonerskich również
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Zespół spotka się z fanami w każdym z miast na trasie: http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=1954
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Koncert we Wrocku całkiem niezły choć nie powalił mnie specjalnie.
Supporty bardzo fajne. Eluveitie wiedziałem że da kawał świetnej muzy, nawet bez wokalistki dali radę, ale Wisdom też się nieźle spisał. Publika totalnie szalona, byłem w 3 rzędzie od barierek i taki ścisk był że masakra, za mną pogo nie z tej ziemi i kilka razy tworzono Circle Pit :) wielu na Sabaton siły już nie starczyło.
Co do samego Sabatonu to co oni znowu za innego śmiesznego perkusistę mają, bo zupełnie nie jestem w temacie, zamienili Daniela na chudzielca a teraz znów jakiś inny koleś, który gdy wyszedł na scenę pomyślałem że to Joakim w peruce i kapeluszu :) czy go raczej na trasy tylko biorą bo chudzielec Robban Bäck nie miał by siły bębnić codziennie przez półtorej godziny
Sam koncert całkiem niezły, setliste nieco poprawili na lepsze. Na duży plus Hammer nas Fallen! Reszta oczywiście standardy. Największy szał na 40-1, Uprising, Attero i Pimo Victoria. Kawałki z nowej płyty szału na mnie wielkiego nie zrobiły jak i sama płyta, jedynie Carolus Rex super i Poltava. Joakim oczywiście trzymał kontakt z publiką, "jeszcze jedno piwo", "gęsia skórka" heh. Pozwolił nawet publice wybrać co mają zagrać, Attero Dominatus czy Into the Fire. Padło na attero.
Jednak dla mnie Sabaton stracił 70% swojego epickiego powera po "rozpadzie" poprzedniego składu. Szczęka nie opadła, było fajnie ale bez większej rewelacji. Nagłośnienie też moim zdaniem nie najlepsze, mogli by podkręcić parę dB
kabanos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kabanos »

Robban nie gra na tej trasie, bo został ojcem jakoś ostatnio, więc jest na tacierzyńskim.
Ja wybieram się do Poznania, mimo że jakoś wcześniej planowałem odpuścić ten koncert.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Zespół dziś był u Ministra Obrony Narodowej http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=1967
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pablo1919 pisze:Koncert we Wrocku całkiem niezły choć nie powalił mnie specjalnie.
Niestety jak dla mnie to był najgorszy Sabaton jaki widziałem (a było to z 9-10 razy). Słaba setlista (nowe utwory :roll: ) i za dużo gadania Brodena - co prawda specjalnych głupot nie gadał, ale dynamika koncertu strasznie na tym cierpiała.
www.MetalSide.pl
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Wideo z Krakowa, oczywiście polecam w HD:

http://www.youtube.com/watch?v=GiphI0Dhpo0

Moim krótkim zdaniem:
Koncert średni - te kawałki z nowej płyty średnie jak dla mnie na żywo. Jeden albo dwa w zupełności by wystarczyły :)
W Krakowie publika wybrała Attero - co mnie bardzo ucieszyło bo to jeden z moich ulubionych kawałków.
Ten nowy skład jak ktoś już pisał.. Brakuje tego ognia, energii. I gitarzyści mi totalnie nie podchodzą - perkusista za to całkiem w porządku.
Fajnie że dorzucili w połowie akustyczny kawałek z którejś ze starych płyt, Joakim grał na klawiszach - niestety nazwy nie pamiętam. A no i zagrali fragment I Will Survive :)

No i parę słów o atmosferze.
Takiej zabawy w Hali Wisły to ja dawno nie widziałem. Hala praktycznie pełna, w szatni nawet miejsca nie było, wszystkie pokolenia - od starszych osób po małe dzieci. I w sumie to naprawdę cieszy - choć niektórzy to się na takich TRU fanów robili :lol:
I to jest piękne choć może to nie jest legenda muzyki, to i tak tyle ludu ciągnie na ten koncert, płacą 95 złoty i się bawią...
Joakim mówił że ma gęsią skórkę, że polish people are crazy, but here in cracow they are extra fucking crazy, że it is the only place I have to tell people to shut the fuck up.
Bardzo miło z jego strony - nie wnikam czy mówi tak na każdym koncercie :mryellow:
Szkoda że dziewczyna która miała nas reprezentować w konkursie picia piwa nawet połowy nie wypiła :D

Ale że ten Joakim w 4 sekundy to wyżłopał to mi jakimiś przekrętem leci :mryellow:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Mike Stanley pisze:Joakim mówił że ma gęsią skórkę, że polish people are crazy, but here in cracow they are extra fucking crazy, że it is the only place I have to tell people to shut the fuck up.
Na każdym. W Warszawie też to gadał.

W ogóle on za dużo gada. Więcej by zagrali a mniej on klepał.

Generalnie dla mnie koncert bardzo, ale to bardzo średni. Nie kumam za bardzo fenomenu tego zespołu. No ale skoro bilet był za darmo to się przeszedłem ;)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ich fenomen w Polsce polega na 40:1 i Uprising.
Nie wydaje mi się by grali gdzieś w tak dużych wyprzedanych halach jak w Polsce...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

tomtomala pisze:
Mike Stanley pisze:Joakim mówił że ma gęsią skórkę, że polish people are crazy, but here in cracow they are extra fucking crazy, że it is the only place I have to tell people to shut the fuck up.
Na każdym. W Warszawie też to gadał.

W ogóle on za dużo gada. Więcej by zagrali a mniej on klepał.
I we Wrocławiu dokładnie to samo klepał ;)

Zdecydowanie za dużo tego gadania i za długie przerwy pomiędzy kawałkami.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Dodali Szczecin 18. maja 0_o...... :twisted: na Sabaton specjalnie jechać mi sie nie chciało, ale skoro grają u mnie "na podwórku" to grzech nie iść ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mike Stanley pisze:Ich fenomen w Polsce polega na 40:1 i Uprising.
Sabaton to najbardziej gimbiarski zespół ever. Nie wiem, dla mnie ta kapela to esencja wioski zabitej sztachetami.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ