01-04/08/2013 - Off Festival - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-04/08/2013 - Off Festival - Katowice
Dzisiaj wieczorem na antenie Trójka - Program 3 Polskiego Radia Artur Rojek ogłosi największą gwiazdę OFF Festivalu 2013! Macie swoich faworytów?
Natomiast już od jutra ruszy sprzedaż karnetów 4- i 3-dniowych z polem namiotowym i bez!
Natomiast już od jutra ruszy sprzedaż karnetów 4- i 3-dniowych z polem namiotowym i bez!
Neil Young & Crazy Horse... marzenie
Albo David Bowie - to z gatunku snów chyba heh.
Albo David Bowie - to z gatunku snów chyba heh.
Może Nick Cave zahaczy o sierpien w Europie
?
-
Deleted User 2868
Byłoby genialnie, ciekaw jestem bardzo tego ogłoszenia. 
No i spoko. Mam nadzieję, że to jeden z trzech headlinerów dnia, a Deerhunter czy tym bardziej The Walkmen nimi nie są. 
@Kuki i Igor - Zarówno Nick Cave, jak i Neil Young są wtedy w Europie. W dodatku z wolnymi datami na offa... Mocno liczę na to, że ktoś z nich pojawi się na festiwalu.
@Kuki i Igor - Zarówno Nick Cave, jak i Neil Young są wtedy w Europie. W dodatku z wolnymi datami na offa... Mocno liczę na to, że ktoś z nich pojawi się na festiwalu.
metalfish pisze:No i spoko. Mam nadzieję, że to jeden z trzech headlinerów dnia, a Deerhunter czy tym bardziej The Walkmen nimi nie są.
W zapowiedzi tego ogłoszenia była wzmianka, że będzie to największa gwiazda Offa, a nie sądzę, żeby MBV mimo głośnego powrotu, byli większymi gwiazdami niż Cave czy Young.
Wiem, że Neil Young jest na trasie, nawet się biję z myślami na temat koncertu w Berlinie, ale odstraszają ceny biletów - 80 Euro, wszystkie w jednej cenie :/ Raczej nic też nie wskazuje na to, żeby miały dojść nowe daty.
Nick Cave... no to już bardziej możliwe. Liczę na to, choć prawdą jest, że to większa gwiazda niż Walentynki.
Nick Cave... no to już bardziej możliwe. Liczę na to, choć prawdą jest, że to większa gwiazda niż Walentynki.
Podobno na Kejwa nie ma już szans, tak słyszałem od kogoś kto majstruje przy festiwalu.
Mógłby się mylić
Mógłby się mylić
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 2868
Godspeed You! Black Emperor
Skalpel
Girls Against Boys
Goat
The Haxan Cloak
Mykki Blanco
Dobry update
Skalpel
Girls Against Boys
Goat
The Haxan Cloak
Mykki Blanco
Dobry update
Ostatni update był DOSKONAŁY.
Za to dziś ogłosili dzień zerowy:

Za to dziś ogłosili dzień zerowy:
I już nie żałuję, że nie zdążyłem z 4-dniowym karnetem.Jak już doskonale wiecie, OFF Festival odbędzie się w tym roku w dniach 2-4 sierpnia. Ale warto pojawić się w Katowicach co najmniej dzień wcześniej – 1 sierpnia w klubach miasta odbędzie się szereg koncertów w ramach offowego before party! Szczegóły podamy wkrótce, dzisiaj natomiast przedstawiamy artystów, których w ramach uwertury do Offa będziecie mogli zobaczyć. To Patrick Wolf, Micachu, A Band Of Buriers i Labyrinth Ear.
Ja mam 4-dniowy ale i tak 1 dnia nie pojade ..
dochodzi The Smashing Pumpkins 
Generalnie bardzo takie sobie ogłoszenia. A tyle nowych wykonawców. W porównaniu z ostatnimi rzutami słabo jak dla mnie. Chyba że coś czego nie znam jest naprawdę zajebiste.
Całość dzisiejszych ogłoszeń wygląda tak:
Z dumą informujemy, że jednym z headlinerów tegorocznego festiwalu będzie The Smashing Pumpkins.
W sierpniu warto się wybrać do Katowic również po to, by posmakować bezlitosnego deathgrindu Brutal Truth, porywającego electro Austry, rockowej siły JAPANDROIDS czy przypomnieć sobie debiut Molesta Ewenement.
To wszystko i znacznie więcej: Mikal Cronin, Woods, Nite Jewel And Peanut Butter Wolf perform Krafwerk's "Computer World", Fatima Al Qadiri, Drekoty, Maginificent Muttley, Nathalie And The Loners, Rebeka.
-
Deleted User 2868
Wow, The Smashing Pumpkins!
Teraz to już na 100% karnet kupuję 
Już dla nich warto tam jechać ;O :O :O :OW sierpniu warto się wybrać do Katowic również po to, by posmakować bezlitosnego deathgrindu Brutal Truth
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Smashing!!! Genialnie!!! 
- Mike Patton
- -#Trooper

Jestem w szoku , że dodali Smashing Pumpkins!!! Melduję się na bank! ale myślę też o koncercie The Smashing Pumpkins w Amsterdamie w malutkim kultowym klubie "Paradiso"
-
Deleted User 2868
Pora ogłosić, że kuratorem jednego dnia na Scenie Eksperymentalnej będzie Stephen O’Malley, znany z takich projektów jak Sunn O))), KTL i Khanate.
Wybór artystów, którzy wystąpią na Scenie Eksperymentalnej podczas jego opieki kuratorskiej nikogo nie powinien dziwić. Ale już same koncerty mogą zaszokować wielu:
- KTL
- Chelsea Wolfe
- Bohren & Der Club of Gore
- ZENI GEVA
- Circle
- Furia
- Piotr Kurek
Wybór artystów, którzy wystąpią na Scenie Eksperymentalnej podczas jego opieki kuratorskiej nikogo nie powinien dziwić. Ale już same koncerty mogą zaszokować wielu:
- KTL
- Chelsea Wolfe
- Bohren & Der Club of Gore
- ZENI GEVA
- Circle
- Furia
- Piotr Kurek
Napiszę to jeszcze raz - świetnie!!! Chelsea Wolfe!