Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?

Post autor: Rainmaker. »

PHANTOMLORD pisze:
Rainmaker. pisze:
PHANTOMLORD pisze: Rainmaker, każdy ma swój własny gust. Dla mnie Seventh Son jest zbyt malo surowy, nie ma na nim tyle agresji, tyle szczerości co np. na TNoTB.
Jasne że każdy ma swój gust, ale czy ty naprawdę suchałeś tej płyty? Pamiętam dokładnie że kiedyś pisałeś że najgorszy dla ciebie album to "Piece Of Mind" - widze że robisz postępy... :lol:
Wybacz, ale Twoja argumentacja jest denna. Wyraziłem swoje subiektywne zdanie na temat tego albumu. Podobnie jak kiedyś o Piece of Mind , który jest wg. mnie albumem mocno nierównym ( To Tame A Land czy Quest of Fire są naprawde przeciętne ).

Człowieku ja nawet nie mam zamiaru argumetować swojej wypowiedzi, ponieważ widze że dyskusja z tobą nie ma sensu, naprawdę nie jestem przekonany czy suchałeś dogłębnie tych płyt... lub też może jesteś zbyt młody by zrozumieć te dzieła.
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Żeby nie zbaczać tak bardzo z tematu wypowiem się na temat "Dance Of Death", a więc mianowicie uważam ten album za dobry, w żadnym wypaku nie jest słaby bo Iron Maiden nie wydaje słabych albumów. Jednak trochę tej płycie brakuje do największych klasyków, np. w porównaniu z takim "Brave New World" jest niezaprzeczalnie szczałeczką w dół, myślę jednak że to 13 studyjny album :) i dlatego wynikł pewien niedosyt, następna płyta będzie pewnie znów genialna, a fani będą się zastanawiać tak jak w przypadku "Brave New World" czy to przypadkiem nie jest najlepszy album :D - tego Maidenom życze z całego serca.
Ostatnio zmieniony pt mar 19, 2004 10:27 pm przez Rainmaker., łącznie zmieniany 1 raz.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Siwy pisze:
Blood Brother pisze: TXF to chała do potęgi i najgorsza płyta maidenów.
gdyby 'Arry to uslyszal chyba by Cie zabil :twisted:
rzeczywiscie Hallowed ma racje jestes jeszcze za mlody bo to jest dojrzala plyta albo tylko raz slyszales ta "chale" bo w ta plyte trzeba sie wsluchac dokladnie zeby ujrzec jej piekno. pamietasz moze 'Fortunes of War'?albo 'Judgment of Heaven'? albo 'Sign of the Cross'?albo... cala ta plyte? przesluchaj jej jeszcze z 5 razy i zrozum o wiecej nie prosze

a wracajac do tematu to ja uwazam ze DoD jest jedna z najlepszych plyt, inny uwaza ze to syf a jeszcze inny co innego i nikt nas nie pogodzi podobnie jest z FOTD 7SOA7 i innymi plytami a ten temat sluzyl po to zeby ci ktorym sie podoba mogli ja zachwalac.
Sign of the Cross to pamiętam na pamieć i to jest jedyna piosenka która mi się na tej płycie podoba. Reszta poprostu nie przypadła mi do gustu i tyle.
Awatar użytkownika
GuMiS^666
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: GuMiS^666 »

Blood Brother pisze:
Siwy pisze:
Blood Brother pisze: TXF to chała do potęgi i najgorsza płyta maidenów.
gdyby 'Arry to uslyszal chyba by Cie zabil :twisted:
rzeczywiscie Hallowed ma racje jestes jeszcze za mlody bo to jest dojrzala plyta albo tylko raz slyszales ta "chale" bo w ta plyte trzeba sie wsluchac dokladnie zeby ujrzec jej piekno. pamietasz moze 'Fortunes of War'?albo 'Judgment of Heaven'? albo 'Sign of the Cross'?albo... cala ta plyte? przesluchaj jej jeszcze z 5 razy i zrozum o wiecej nie prosze

a wracajac do tematu to ja uwazam ze DoD jest jedna z najlepszych plyt, inny uwaza ze to syf a jeszcze inny co innego i nikt nas nie pogodzi podobnie jest z FOTD 7SOA7 i innymi plytami a ten temat sluzyl po to zeby ci ktorym sie podoba mogli ja zachwalac.
Sign of the Cross to pamiętam na pamieć i to jest jedyna piosenka która mi się na tej płycie podoba. Reszta poprostu nie przypadła mi do gustu i tyle.
Dla mnie TXF to jedna z najlepszych płyt. Bardzo przypadł mi do gustu ten klimat, który tam panuje. :wink:

Wracając do postu, DoD to jest jak dla wielu z was najlepsza płyta w dorobku Iron Maiden
Caleb
-#Invader
-#Invader

Post autor: Caleb »

Moja pierwsza styczność z muzyką Maiden nastąpiła włąsnie przez płytę The X Factor. Pamiętam, że było to na wakacjach. Moje zafascynowanie nią było posunięte do tego stopnia, że przesłuchiwałem ją całą kilka razy dziennie. Byłem nią naprawde zafascynowany. Później dopiero poznałem pozostałą dyskografie...
Laurana Kanan
Raskolnikow

Post autor: Laurana Kanan »

Caleb pisze:Moja pierwsza styczność z muzyką Maiden nastąpiła włąsnie przez płytę The X Factor. Pamiętam, że było to na wakacjach. Moje zafascynowanie nią było posunięte do tego stopnia, że przesłuchiwałem ją całą kilka razy dziennie. Byłem nią naprawde zafascynowany. Później dopiero poznałem pozostałą dyskografie...
wzruszyla nas Twoja historia... :wink:
Awatar użytkownika
GuMiS^666
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: GuMiS^666 »

Caleb pisze:Moja pierwsza styczność z muzyką Maiden nastąpiła włąsnie przez płytę The X Factor. Pamiętam, że było to na wakacjach. Moje zafascynowanie nią było posunięte do tego stopnia, że przesłuchiwałem ją całą kilka razy dziennie. Byłem nią naprawde zafascynowany. Później dopiero poznałem pozostałą dyskografie...
Dokładnie tak somo było ze mną. Kiedyś jak jeszcze słuchałem punk'a, pojechałem w wakacje do wujka, który zapuścił mi TXF. Wtedy własnie zrozumialem co to prawdziwa muza, równiez jak Caleb byłem bardzo zafascynowany, wkońcu po usłyszeniu TXF zaczełem "nalogowo" słuchać Iron Maiden :twisted:
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

GuMiS^666 pisze:
Dokładnie tak somo było ze mną. Kiedyś jak jeszcze słuchałem punk'a, pojechałem w wakacje do wujka, który zapuścił mi TXF. Wtedy własnie zrozumialem co to prawdziwa muza, równiez jak Caleb byłem bardzo zafascynowany, wkońcu po usłyszeniu TXF zaczełem "nalogowo" słuchać Iron Maiden :twisted:
I ja też tylko że pierwsze było FOTD które po raz pierwszy usłyszałem dzięki mojemu starszemu bratu który pozyczył ok kogos kasete a zaraz po tym zaczołem słuchać ironów nałogowo i kupować własne płyty.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Laurana Kanan pisze:
wzruszyla nas Twoja historia... :wink:
Mnie również :D Chociaż jak już mówiłem TXF mi się nie podoba jako płyta ale niektóre kawałki na niej są dobre. :solo
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Bałtyk pisze:
Saymon pisze:
Clanowy pisze:Chyba jednak jest nas niewielu :(

Ale każdy ma swój gust. A do tego kto napisał, że "7th..." jest jedną z najgorszych płyt Maiden mam apel: posłuchaj sobie Nicko przed "Still Life".
A co ma Still Life do 7th sona ??
Zeby nie było ja nie pisałem ze siódmy syn jest najgorszy ;)
"nie interesuj się rzeczami których nie rozumiesz"
Dzięki za wsparcie. Jednak są jeszcze osoby, których zainteresowanie Maidenami wykracza poza zwykłe przesłuchanie płyty. Tak trzymać.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

U mnie tak jest :twisted:
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

Blood Brother pisze:U mnie tak jest :twisted:
moglbys przestac nabijac sobie posty?
Bałtyk

Post autor: Bałtyk »

Bloody Sabbath pisze:
moglbys przestac nabijac sobie posty?
"jeśli nic nie mamy do powiedzienia trudno jest nic nie powiedzieć" - Robert Fripp - King Crimson :wink:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Blood Brother pisze:[

Mnie również :D Chociaż jak już mówiłem TXF mi się nie podoba jako płyta ale niektóre kawałki na niej są dobre. :solo
Może kiedyś dorośniesz to tego albumu, tego Ci życzę, bo kto raz pozna ten album ''od środka'', zakochuje się bez opamiętania.
---
Co do DOD... może to trochę dziwne ale najbardziej podoba mi się (na przestrzeni czasu) Wildest Dreams. Szybki, rytmiczny utworek, od razu mi się spodobał live po Katowicach, a potem jeszcze wersja studyjna (bądź co bądź nieco inna)... I nie chodzi mi o to, żę ten kawałek jest de best i wogóle bo tak nie jest (rządzą te wielkie), ale najprzyjemniej się go słucha, od tak rano an pobudkę. Może jest to spowodowane tym, że zawsze starm się słuchać albumu w całości, a nie zawsze starczy czasu... no a jak, żę WD jest pierwsze... Hm... W sumie nie wiem, cały czas się nad tym zastanawiam, ale ten utwór naprawdę ogarnął mnie jakimś urokiem.
KMFDM
Cymor
Stara gwardia
Stara gwardia

Post autor: Cymor »

Blood Brother pisze: Widziałem całe Rock In Rio. Mam 3 płyty w tym 2 oryginalne. Znam większe hity Maidenów.
Maiden to Twoje życie :!:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

cymor pisze:
Blood Brother pisze: Widziałem całe Rock In Rio. Mam 3 płyty w tym 2 oryginalne. Znam większe hity Maidenów.
Mam to brać jako żart pochwałe czy informację ??A może kpinę ??
Deleted User 804

Blood Brother pisze:
cymor pisze:
Mam to brać jako żart pochwałe czy informację ??A może kpinę ??
Ja bym nie traktował tego jako pochwały lecz prędzej jako kpine. Chociaż jak sobie przypomne swoje początki z ironami. Musisz sam osądzić.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Szczerze mówiąc też uważam to jako kpinę. Ale przypomne że Ironów słucham tylko 3 miesiące a większość osób tutaj conajmniej rok lub dwa a niektórzy więcej. Mam mniej do powiedzenia niż moderatorzy którzy bardzo dobrze znają i Iron Maiden i cały Heavy Metal. Nie przejmuję się tym ponieważ wiem że kiedyś może dorównam z nimi wiedzą o tej "zaczepistej" muzyce i kapeli. :solo Ale jednak pozdro for you cymor
Deleted User 804

Blood Brother pisze:Szczerze mówiąc też uważam to jako kpinę. Ale przypomne że Ironów słucham tylko 3 miesiące a większość osób tutaj co najmniej rok lub dwa a niektórzy więcej. Mam mniej do powiedzenia niż moderatorzy którzy bardzo dobrze znają i Iron Maiden i cały Heavy Metal. Nie przejmuję się tym ponieważ wiem że kiedyś może dorównam z nimi wiedzą o tej "zaczepistej" muzyce i kapeli. :solo Ale jednak pozdro for you cymor
Nie przejmuj się. Może to nie jest kpina. Jak ja zacząłem z ironami byli dla mnie całym życiem. Miałem wtedy tylko jedną płytę której na okrągło słuchałem po pare razy dziennie jak tylko mogłem. Była to wtedy jedyna muzyka jaka leciała w domu. Tak mnie wciągneło że wolałem sobie słuchac ironów niż gdzieś wychodzic a jak juz musiałem wyjść to zawze brałem walkmana ze sobą. Przez ten okres nie istniało dla mnie nic poza ironami wiec wcale nie jest powiedziane że ironi nie mogą być dla kogoś całym życiem jesli zna ich tylko pare miesięcy.
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 9:23 pm przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dzięki Deleted User 804 i powiem cie że zachowuję się dokładnie tak jak ty. Nie mogę wytrzymać ani chwili bez Ironów. Przejdzie mi to napewno (przynajmniej tak myślę :)) No dobra ale koniec Off-topa.
ODPOWIEDZ