Rush - Europa 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rush - Europa 2013
czyli jednak Polskibus wybrałeś..
Ja dalej obstawiam ten express ,już niedługo będzie można kupić bilety do Berlina w cenie promocyjnej za 29Euro(jak się załapię:) ) w jedną stronę.
Ja dalej obstawiam ten express ,już niedługo będzie można kupić bilety do Berlina w cenie promocyjnej za 29Euro(jak się załapię:) ) w jedną stronę.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
wzgledy ekonomiczne jednak wziely gore tym bardziej ze jedziemy do Berlina na koncert i zostajemy na pare dni troche poszalec 
Bardzo prawdopodobne ,że i my na dłużej zabawimy w Berlinie,
w końcu Rush gra w czwartek więc spokojnie można do niedzieli zostać choć zastanawiam się czy nie ruszyć dalej w Niemcy i nie odwiedzić rodzinki pod Norymbergą
w końcu Rush gra w czwartek więc spokojnie można do niedzieli zostać choć zastanawiam się czy nie ruszyć dalej w Niemcy i nie odwiedzić rodzinki pod Norymbergą
Dzisiaj rozpoczęła się sprzedaż biletów w promocyjnej cenie 29Euro(czyli 122 zł zamiast 220) na express do Berlina - ja właśnie nabyłem w obie strony 
dwa miesiace i bede w siodmym niebie 
qracoss,
żebyś wiedział!
żebyś wiedział!
widze ze pare osob bedzie z tego forum,moze by tak maly meeting przedkoncertowy ??
ja w Berlinie bede juz w srode po poludniu 
piec dni
bedzie sie dzialo 
no no!!!qracoss pisze:piec dnibedzie sie dzialo
...tylko obawiam się, że trzeba będzie spakować w plecak kalesony, wełniane skarpety i podkoszulek
PS. ma ktoś namiar na jakąś berlińską giełdę LP? Mam parę polskich jazzów do zgonienia.
a co...mrozy nadaja ???? 
Nie przesadzajcie, byłem teraz 3 dni w Berlinie i wcale nie było zimno, wręcz przeciwnie
. Minusem jest to, że co chwile pada deszcz - no ale to chyba nie będzie problem na hali 
będzie git
,zobaczycie 
a bilety macie na płyte,trybuny czy GC?
a bilety macie na płyte,trybuny czy GC?
balkon, pierwszy rząd, na przeciw sceny 
u mnie trybuny sektor 201 ,na przeciw sceny 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
trybunki po lewej stronie 
Kolejna mega udana wycieczka, po za mną...
Wszystko udało się perfect- tani przejazd (w obie strony dałem 34 zł) PolskimBusem, tani Hotel *** - Plus Berlin, polecam (noc i frunstuck dla 2 osób tylko 70E). Do tego Brandergurg Tor, Tiertarger, Berliner Mauer itd itp. Szczerze mówiąc po 24h nie chciało się wracać do Polski. Btw. w jednym z marketów znalazłem Tyskie w promocji... 1.09E! Przechodząc jednak do meritum. O2 World imponująca z balkonem, gdzie na wysokości kilku pięter można wypić piwko, spoglądając na ludzi dopiero co udających się na koncert. Kiedy nadszedł czas, udajemy się w stronę ostatniego łuku, gdzie mieliśmy bilety. Tymczasem okazało się, że najwyższy łuk jest zamknięty i przerzucono nas na sektor 102, tzw. pierdnięcie od sceny. Nie pamiętam ile prażyły bilety na ten sektor, ale za 50E mieliśmy miejsca za 70-80E. Wszystko jak na dłoni. Co najważniejsze- masa Polaków. Kiedy pod koniec na telebimie pokazano Polską flagę w tłumie, odezwało się z głośnym wiwatem pół hali. Jedno co mnie tylko uderzyło, to bardzo małą frekwencja. Na moje oko 7k, może 7,5k (w Londynie w 2011- pękło 15k). Jesli chodzi o samego Rush'a, to mnie wbiło w glebę. Odkurzyli fajne, stosunkowo mało znane kawałki. Natomiast numery z Clockwork Angels w porównaniu do studyjnych, wypadły brawurowo! Jakby dwie inne płyty człowiek słuchał. Kiedy odpalam CD, to w połowie zaczynam przysypiać, tutaj 10 kawałków przesiedziałem z koparą na kolanach. Rush- 9,5 na 10!!! Po 2h i 45' człowiek nie chce, żeby schodzili. To jest kapela!
Wszystko udało się perfect- tani przejazd (w obie strony dałem 34 zł) PolskimBusem, tani Hotel *** - Plus Berlin, polecam (noc i frunstuck dla 2 osób tylko 70E). Do tego Brandergurg Tor, Tiertarger, Berliner Mauer itd itp. Szczerze mówiąc po 24h nie chciało się wracać do Polski. Btw. w jednym z marketów znalazłem Tyskie w promocji... 1.09E! Przechodząc jednak do meritum. O2 World imponująca z balkonem, gdzie na wysokości kilku pięter można wypić piwko, spoglądając na ludzi dopiero co udających się na koncert. Kiedy nadszedł czas, udajemy się w stronę ostatniego łuku, gdzie mieliśmy bilety. Tymczasem okazało się, że najwyższy łuk jest zamknięty i przerzucono nas na sektor 102, tzw. pierdnięcie od sceny. Nie pamiętam ile prażyły bilety na ten sektor, ale za 50E mieliśmy miejsca za 70-80E. Wszystko jak na dłoni. Co najważniejsze- masa Polaków. Kiedy pod koniec na telebimie pokazano Polską flagę w tłumie, odezwało się z głośnym wiwatem pół hali. Jedno co mnie tylko uderzyło, to bardzo małą frekwencja. Na moje oko 7k, może 7,5k (w Londynie w 2011- pękło 15k). Jesli chodzi o samego Rush'a, to mnie wbiło w glebę. Odkurzyli fajne, stosunkowo mało znane kawałki. Natomiast numery z Clockwork Angels w porównaniu do studyjnych, wypadły brawurowo! Jakby dwie inne płyty człowiek słuchał. Kiedy odpalam CD, to w połowie zaczynam przysypiać, tutaj 10 kawałków przesiedziałem z koparą na kolanach. Rush- 9,5 na 10!!! Po 2h i 45' człowiek nie chce, żeby schodzili. To jest kapela!
Zapomniałem wam napisać, żebyście zwiedzili Wyspie Muzeów, bo wystawiają tam w tym roku Maskę Nefretete 
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Dla mnie to były magiczne 3 godziny.
Od 17 odkąd stałem pod halą, o 18 wpuszczali(takich 'zapaleńców' było może z 100 osób) i trochę to smutno wyglądało na początku.
Dopiero tak koło 19.50 hala się zapełniała i jakoś to wyglądało, ale jak dla mnie to frekwencja rozczarowująca.
Bez zbędnych supportów, Rush zaczał o 20.00, jak zwykle zabawnym filmikiem, i... Opad szczęki.
Cała oprawa, światła, telebim który miał jakość chyba HD, fajerwerki, ruszające się ekrany i przede wszystkim NAGŁOŚNIENIE. Idealne. Zawsze w O2 nagłośnienie jest świetne, ale tym razem nie było się zupełnie do czego przyczepić. Kiedy w Polsce o koncercie będzie można tak napisać to raczej retoryczne pytanie...
Panowie uśmiechnięci, mimo średniej frekwencji dali z siebie wszystko, bez zbędnych gadanin między utworami.
Definitywnie koncert z najwyższej półki. Niewiele może się z TYM równać, i każdy komentarz zachwytu nad ich koncertami nie jest przesadzony.
Co prawda Geddy już czasami nie daje rady wokalnie, ale to jedyny minus.
No i 3-godzinne koncerty, 28 kawałków - mogliby się uczyć inni.
Polecam każdemu!
Od 17 odkąd stałem pod halą, o 18 wpuszczali(takich 'zapaleńców' było może z 100 osób) i trochę to smutno wyglądało na początku.
Dopiero tak koło 19.50 hala się zapełniała i jakoś to wyglądało, ale jak dla mnie to frekwencja rozczarowująca.
Bez zbędnych supportów, Rush zaczał o 20.00, jak zwykle zabawnym filmikiem, i... Opad szczęki.
Cała oprawa, światła, telebim który miał jakość chyba HD, fajerwerki, ruszające się ekrany i przede wszystkim NAGŁOŚNIENIE. Idealne. Zawsze w O2 nagłośnienie jest świetne, ale tym razem nie było się zupełnie do czego przyczepić. Kiedy w Polsce o koncercie będzie można tak napisać to raczej retoryczne pytanie...
Panowie uśmiechnięci, mimo średniej frekwencji dali z siebie wszystko, bez zbędnych gadanin między utworami.
Definitywnie koncert z najwyższej półki. Niewiele może się z TYM równać, i każdy komentarz zachwytu nad ich koncertami nie jest przesadzony.
Co prawda Geddy już czasami nie daje rady wokalnie, ale to jedyny minus.
No i 3-godzinne koncerty, 28 kawałków - mogliby się uczyć inni.
Polecam każdemu!
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Właściwie koledzy napisali już wszystko..Wrażenia niesamowite , Muzyka + Efekty i filmiki na telebimie w trakcie utworów tworzyły coś magicznego...no emocje sięgały zenitu! No i orkiestra,która wspomagała zespół podczas setu z Clockwork Angels.
Czasami zastanawiałem się czy koncert nie odbywa się w Polsce,ale tylko jeśli chodzi o liczbę Polaków
.Jeśli jeszcze zagrają gdzieś blisko bo na Polskę nie liczę to jestem na bank. Naprawdę gig warty każdych pieniędzy
·
1. Set 1:
1. Subdivisions
2. The Big Money
3. Force Ten
4. Grand Designs
5. The Body Electric
6. Territories
7. The Analog Kid
8. Bravado
9. Where's My Thing?
(With Drum Solo)
10. Far Cry
Set 2: (with Clockwork Angels String Ensemble)
11. Caravan
12. Clockwork Angels
13. The Anarchist
14. Carnies
15. The Wreckers
16. Headlong Flight
(With Drum Solo)
17. Halo Effect
18. Seven Cities of Gold
19. The Garden
20. Manhattan Project
21. Drum Solo
22. Red Sector A
23. YYZ
24. The Spirit of Radio
(without the string ensemble)
25. Encore:
25. Tom Sawyer
26. 2112 Part I: Overture
27. 2112 Part II: The Temples of Syrinx
28. 2112 Part VII: Grand Finale
...a na drugi dzień wycieczka po Berlinie
Czasami zastanawiałem się czy koncert nie odbywa się w Polsce,ale tylko jeśli chodzi o liczbę Polaków
·
1. Set 1:
1. Subdivisions
2. The Big Money
3. Force Ten
4. Grand Designs
5. The Body Electric
6. Territories
7. The Analog Kid
8. Bravado
9. Where's My Thing?
(With Drum Solo)
10. Far Cry
Set 2: (with Clockwork Angels String Ensemble)
11. Caravan
12. Clockwork Angels
13. The Anarchist
14. Carnies
15. The Wreckers
16. Headlong Flight
(With Drum Solo)
17. Halo Effect
18. Seven Cities of Gold
19. The Garden
20. Manhattan Project
21. Drum Solo