Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck
-
paulek
- -#Lord of the flies

E. Clapton, J. Mayall, zespoły: Cactus, Mountain, ABB, Taste itd
Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Derek Trucks Band, Robin Trower jak najbardziej też
z troche bardziej awangardowej strony np James Blood Ulmer
z troche bardziej awangardowej strony np James Blood Ulmer
Od czego z Judas Priest? Nie znalazłem nic w pierwszych 25 stronach tematu 
Zdecydowanie British Steel.
ale 2 najlepsze płyty JP to Painkiller i Defenders
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
@Korpal
Najbezpieczniej rozpocząć od składanki Metalworks, sprawdzić z jakich płyt pochodzą utwory, które najbardziej Ci się podobają i wtedy sięgnąć po konkretne tytuły. Gdybym miał polecić album studyjny, to wskazałbym British Steel i Painkiller - obydwa pokazują trochę inne oblicza zespołu. Jeśli preferujesz koncertówki, to najlepiej sięgnąć po Unleashed in the East, udanie podsumowujący pierwszy okres istnienia kapeli.
Najbezpieczniej rozpocząć od składanki Metalworks, sprawdzić z jakich płyt pochodzą utwory, które najbardziej Ci się podobają i wtedy sięgnąć po konkretne tytuły. Gdybym miał polecić album studyjny, to wskazałbym British Steel i Painkiller - obydwa pokazują trochę inne oblicza zespołu. Jeśli preferujesz koncertówki, to najlepiej sięgnąć po Unleashed in the East, udanie podsumowujący pierwszy okres istnienia kapeli.
Obitegary, tudzież Obituary?
Cause Of Death, Slowly We Rot, The End Complete
najlepiej to w ogole odpuscic
Ej, tak się zastanawiam od czego zacząć z... IM
Mój kumpel chce słuchać IM i nie wiem co mu polecić, bo sam lubie wszystkie albumy (oprócz No Prayer
) Co proponujecie? Myślałem nad debiutem, Numberem, Piecem, Pałaslejwem, SIT, 7S, VXI, BNW, DoD i AMOLAD 
A może Rock in Rio
?
Brave a potem Piece of MindKorpal pisze:Ej, tak się zastanawiam od czego zacząć z... IMMój kumpel chce słuchać IM i nie wiem co mu polecić, bo sam lubie wszystkie albumy (oprócz No Prayer
) Co proponujecie? Myślałem nad debiutem, Numberem, Piecem, Pałaslejwem, SIT, 7S, VXI, BNW, DoD i AMOLAD
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 2259
Niech nie zaczyna w ogóle
Powerslave,Number.
Powerslave,Number.
Śmiesznie to brzmi...Korpal pisze:chce słuchać IM
www.MetalSide.pl
Nie rozumiem. Napisalem końcowke "e", co oznacza że mówie o kimś w 3 osobie, czyli nie osobie. Nie wiem w czym problem?gumbyy pisze:Śmiesznie to brzmi...Korpal pisze:chce słuchać IM
Zapodaj koledze Numbera i Fear Of The Dark(najlepsze na początek) - jeśli mu się spodoba to już dalej pójdzie z górkiKorpal pisze:Ej, tak się zastanawiam od czego zacząć z... IMMój kumpel chce słuchać IM i nie wiem co mu polecić, bo sam lubie wszystkie albumy
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Nie o to chodzi, tylko o fakt, że kolega "chce słuchać IM".Korpal pisze:Nie rozumiem. Napisalem końcowke "e", co oznacza że mówie o kimś w 3 osobie, czyli nie osobie. Nie wiem w czym problem?gumbyy pisze:Śmiesznie to brzmi...Korpal pisze:chce słuchać IM
www.MetalSide.pl
Nie wiedziałem gdzie zapytać, stwierdziłem, że chyba tutaj jest dobre miejsce. Zna ktoś jakieś dobre i nie bardzo popularne zespoły prog rockowe z okolic lat 70? Chętnie odkryłbym coś nowego w tym gatunku.