Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Re: Accept
Znow kopia dupy ! W kwietniu bedzie znow miazga:)
jest bardzo dobrze !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Okładka tragedia. Ale muzyka jak przystało na Accept. 
Fajny ten nowy kawałek, bardzo przyjemne discopolo w wersji hard. Będzie gruba płyta coś czuję!
Nową płytę już można "wypożyczyc". Słuchali? Bo mi się wydaje całkiem fajna, ale przesłuchałem raz i niezbyt uważnie 
Nie jest tak przebojowa jak poprzednia ale po 2-3 razie załapujesz, że to jest to, co tygrysy lubią najbardziej
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Póki co słyszałem tylko tytułowy Stalingrad, podoba mi się
resztę planuję przesłuchać w najbliższym czasie, ale myślę, że źle nie będzie 
Night Mistress Fan Club Łódź
Słucham mniej więcej od tygodnia. Nie porywa jak Blood... ale i tak jest doskonała.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dobre to nowe Accepty są , nawet lepsze niż Blood of the NAtions jak dla mnie, nie słuchałem całej płyty ale tak z 4 czy 5 utworów , Shadow Soldier i Against the World zwłaszcza.
Tyle , że ja jestem fanatykiem starego Accept z lat 80 i to jest dla mnie zawsze punkt odniesienia. Ostatnio katowałem Ruską Ruletę i ten album jest fantastyczny , podobnie Restless and Wild i Balls to the Wall
Setosław jest już jakby ktoś chciał to mogę wysłać na priv
Tyle , że ja jestem fanatykiem starego Accept z lat 80 i to jest dla mnie zawsze punkt odniesienia. Ostatnio katowałem Ruską Ruletę i ten album jest fantastyczny , podobnie Restless and Wild i Balls to the Wall
Setosław jest już jakby ktoś chciał to mogę wysłać na priv
http://www.acceptworldwide.com/tour/
AccepT znów w Polsce, a konkretniej to we Wielkiem Xięstwie
10 XI gra we Wilnie
11 XI zaś w Rydze
Na Rygę się nie piszę, ale do Wilna jadę na bank. Zwłaszcza, że dzień po koncercie, w Święto Niepodległości, pójdzie się z kwiatem i świeczką na Rossę, do Marszałka Piłsudskiego
AccepT znów w Polsce, a konkretniej to we Wielkiem Xięstwie
10 XI gra we Wilnie
11 XI zaś w Rydze
Na Rygę się nie piszę, ale do Wilna jadę na bank. Zwłaszcza, że dzień po koncercie, w Święto Niepodległości, pójdzie się z kwiatem i świeczką na Rossę, do Marszałka Piłsudskiego
No,no ciekawa wycieczka ,tam zdaje się spoczywa matka i serce Marszałka Piłsudskiego.krusejder pisze:Na Rygę się nie piszę, ale do Wilna jadę na bank. Zwłaszcza, że dzień po koncercie, w Święto Niepodległości, pójdzie się z kwiatem i świeczką na Rossę, do Marszałka Piłsudskiego
A Ryga z Inflantami nie należała przypadkiem do Korony?krusejder pisze:AccepT znów w Polsce, a konkretniej to we Wielkiem Xięstwie
10 XI gra we Wilnie
11 XI zaś w Rydze
A Wilno to na takie rozómowanie nie Polska, tylko RON?
Czepiam się bez powodu
Jest małe zamieszanie z tymi pojęciami. Polska składała się z Korony [Królestwa Polskiego] i Wielkiego Księstwa [Litewskiego]. Polak to nie człowiek narodowości polskiej, tylko obywatel tego państwa 
A Inflanty należały wspólnie do Korony i WXL
A Inflanty należały wspólnie do Korony i WXL
Ja za poprawne zawsze uważałem, że Rzeczpospolita Obojga Narodów składała się z Korony (Polska) i Wielkiego Księstwa (Litwa).
Idąc Twoją terminologią Litwa zostałaby wchłonięta, przez Polskę, a łaciński termin "przyłączenie" z czasów początków unii można było interpretować na wiele terminów. Litwa natomiast była osobnym od Polski organizmem, co niestety zbyt często się objawiało (najbardziej mnie boli wpuszczenie ruskich w 1702, albo 4...jak weszli, tak nie wyszli).
Dopiero po konstytucji złączono wszystko w jedno i wszystko się uporządkowało.
Zresztą dawno nic nie czytałem, więc więcej nie powiem. Udanego koncertu, mi niestety w tym roku nie udało się o Warszawę zachaczyć
Idąc Twoją terminologią Litwa zostałaby wchłonięta, przez Polskę, a łaciński termin "przyłączenie" z czasów początków unii można było interpretować na wiele terminów. Litwa natomiast była osobnym od Polski organizmem, co niestety zbyt często się objawiało (najbardziej mnie boli wpuszczenie ruskich w 1702, albo 4...jak weszli, tak nie wyszli).
Dopiero po konstytucji złączono wszystko w jedno i wszystko się uporządkowało.
Zresztą dawno nic nie czytałem, więc więcej nie powiem. Udanego koncertu, mi niestety w tym roku nie udało się o Warszawę zachaczyć
W najbliższym czasie udało mi się przesłuchać wszystkie płyty Acceptu:
Accept - 6
I'm a Rebel - 7
Breaker - 9
Restless and Wild - 7
Balls to the Wall - 8
Metal Heart - 8
Russian Roulette - 8
Eat the Heat - 6
Objection Overruled - 7
Death Row - 5
Predator - 5
Blood of the Nations - 6
Stalingrad - 8
Accept - 6
I'm a Rebel - 7
Breaker - 9
Restless and Wild - 7
Balls to the Wall - 8
Metal Heart - 8
Russian Roulette - 8
Eat the Heat - 6
Objection Overruled - 7
Death Row - 5
Predator - 5
Blood of the Nations - 6
Stalingrad - 8
offtopic:FanMaiden pisze:W najbliższym czasie udało mi się przesłuchać
"w najbliższym" -> wyłącznie w odniesieniu do przyszłości
w swojej konkstrukcji powinieneś napisać "w ostatnim"
A co do meritum, to jak dla mnie, mocno uśredniłeś oceny. Zastanawia mnie brak wartości skrajnych.
Koncert jaki Accept zagrał 12 kwietnia tego roku w Chile został zarejestrowany/sfilmowany na potrzeby wydawnictwa DVD 
No oby wreszcie nagrali to DVD bo już ze dwa lata się do tego zbierają.
Na specjalne życzenie krusejdera:
Accept - 6.5
I'm a Rebel - 7
Breaker - 9
Restless and Wild - 7
Balls to the Wall - 8
Metal Heart - 8.5
Russian Roulette - 8
Eat the Heat - 6
Objection Overruled - 7.5
Death Row - 5
Predator - 5
Blood of the Nations - 6.5
Stalingrad - 8
Accept - 6.5
I'm a Rebel - 7
Breaker - 9
Restless and Wild - 7
Balls to the Wall - 8
Metal Heart - 8.5
Russian Roulette - 8
Eat the Heat - 6
Objection Overruled - 7.5
Death Row - 5
Predator - 5
Blood of the Nations - 6.5
Stalingrad - 8
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Stalingrad lepszy niż Restless And Wild i Objection Overruled ? 
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.