Podsumowanie na najlepszy album roku 1976(w zabawie wzięło udział aż 43! albumy i jak na razie to rekord w naszej zabawie)
Podsumowanie najlepsza dziesiątka,i pierwszy raz w historii zabawy 2 album są na pierwszym miejscu.
10.Return To Forever-Romantic Warrior 14 pkt
9,8.AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap 17 pkt.,Alan Parsons Project-Tales of Mystery and Imagination 17 pkt
7.Aerosmith - Rocks 18 pkt.
6.Kiss-Destroyer 19 pkt
5,4.Genesis-A Trick Of The Tail 23 pkt,Rush-2112 23 pkt
Mistrzowie za podium
3.Thin Lizzy - Jailbreak 26 pkt
2-
1.Judas Priest-Sad Wings Of Destiny 47 pkt,Rainbow - Rising 47 pkt.
Moja najlepsza 10 rocznik 1977(w nawiasie wymienię ulubione utwory z danej płyty) zachęcam wszystkich do zabawy
Nie wiem jak u was,ale dla mnie ten rok jak na razie jest muzycznie,najlepszy strasznie trudno było wybrać 1 miejsce,i późniejszą kolekcją.
ps.robi się coraz ciekawiej
Walka o 1 miejsce praktycznie do samego końca,ale jednak wygrywa płyta z najlepszym klimatem XVIII Anglii jaki słyszałem,pierwsza płyta tego zespołu którą przesłuchałem,a było to 17 lat temu,zespół którego nie przypuszczałem zobaczyć nigdy na żywo,a jednak miałem szczęście)
1.
GENESIS-WIND & WUTHERING 10 pkt. Na kolana,moja absolutna czołówka Genesis,jest to niestety ostatni album ze Stevem,ale jak się później okazało,we 3 też stworzyli wiele wartościowej muzyki,najlepszy utwór to cała płyta,ale jeśli wybierając najlepsze będą to(Eleventh Earl of Mar-Daddy

,One for the Vine-Ten 10 minutowy kolos zapiera dech w piersiach od samego początku,do końca,All in a Mouse's Night-fajny tekst,Afterglow-Przepiękne zakończenie)
2.

Pink Floyd-Animals 9 pkt.No cóż za wiele nie ma o czym pisać,absolutny klasyk (Dogs,Pigs (Three Different Ones)-mój osobisty nr 1 na albumie,Sheep) Ta płyta podobnie jak nr.1 słuchana tak bardzo dawno temu.
3.

Rush-A Farewell To Kings 8 pkt.Jak dla mnie jest to pierwsza naprawdę Genialna płyta Rush(Xanadu-Bez komentarza-prawdziwa poezja,Cinderella Man-\m/,Cygnus X-1 Book I: The Voyage-polecam posłuchać w nocy po ciemku,może byc na słuchawkach,można odlecieć)
4.

Supertramp-Even In The Quietest Moments 7 pkt.Co za wspaniały album,co za harmonie,klawisze Davisa i Hodgsona,sekcja rytmiczna polecam bardzo,ta ostatnia najlepsza czwórka była już naprawdę bardzo ciężka do wybrania,podejrzewam,że za tydzień pierwsza 4 wyglądała by trochę inaczej,a najlepsze utwory na tym krążku?(Lover Boy-Wokal Davis,Downstream-Davis,Fool's Overture-Hodgson-Wystarczy posłuchać tego ostatniego,pierwszy raz słuchałem go 17 lat temu i roz***** mną o ściane)
5.

Al Di Meola-Elegant Gypsy 6 pkt.Drugi album mistrzów gitary i jeden z jego najlepszych,szkoda gadać tego trzeba posłuchać (Midnight Tango,Mediterranean Sundance,Race with Devil on Spanish Highway)
6.

Alan Parsons Project-I Robot 5 pkt.Drugi album przez wielu uważany za najlepszy,jednak się z tym nie zgadzam,dopiero później pokazali na co naprawdę ich stać,widziałem oba koncert Alana w Polsce i muszę przyznać,że to jeden z najuprzejmiejszych muzyków jakich miałem okazje spotkać

(I Robot,Don't Let It Show,I Wouldn't Want to Be Like You)
7.

ELO-Out Of The Blue 4 pkt.Po tej płycie zaczęła się wielka kariera zespołu (Turn to Stone-Wokalne mistrzostwo świata Dickinson może naskoczyc

,Sweet Talkin' Woman,Mr. Blue Sky,Wild West Hero)
8.

Weather Report-Heavy Weather 3 pkt.Znajduje się tu ich najpopularniejszy utwór Birdland,ale o to lista moich ulubionych(A Remark You Made,The Juggler,Havona)
9.

Yes-Going For The One 2 pkt. Świetny album mają takie dzieła jak (Turn of the Century,Parallels czy jeden z najlepszy w całej dyskografii-Awaken)
10.

Wszystko co dobre szybko się kończy ostatnia płyta mistrzów Return To Forever-Musicmagic 1 pkt.(The Musician,Musicmagic,The Endless Night)
PS-Jak chcecie to może coś napisać o danej płycie,czy jakieś ulubione kawałki jeśli macie.