Maiden England European Tour 2013

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Re: Maiden England European Tour 2013

Post autor: Nomad1985 »

Ralf, ja tu też się nie zgodzę z Tobą, bo KISS muzycznie jest świetnym zespołem, wiadomo, mieli okres naprawdę słaby z lat 80 gdzie grali tanią popelinę w rodzaju hiciorków typu Lick it Up czy Crazy Nights, ale już takie albumy jak Destroyer z 1976 r. czy wydane 6 lat później Creatures of Night to naprawdę świetny hard-rock.
Bardzo chciałbym ich zobaczyć, jedynie doskwierałby mi brak Ace'a Frehleya
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiecie - serio - mnie oni nigdy nie przekonywali, choć mam sporo ich płyt... Jako machina koncertowa ok, niemniej - uważam, że to trochę taki przerost formy nad treścią. ALE szanuję ich jako instytucję.
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Wadą wielu zespołów było to, że w pewnym momencie, najczęściej w II połowie '80 (Queen troszkę wcześniej) zaczęły łagodzić brzmienie, Whitesnake, Def Leppard, Scorpions, Queen czy właśnie KISS to najlepsze przykłady. Oczywiście mówię tu z perspektywy fana ostrzejszego grania. Saxonowi czy Judas Priest też to się przytrafiło, ale oni potrafili szybko zejść z tej drogi.
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ejj chłopaki a może przenieście ten temat sobie na FORUM GŁOWNE - ogólne o Iron Maiden bo ten temat poświęcony jest TRASIE a Tu się wam rozwija głęboka dyskusja nie mająca już żandej wartości nawet krytycznej w tym temacie. !!

Pozwólcie zainteresowanym tematem na przeczytanie opinie bąż zapowiedzi koncertowych a ten równie zasługujący na dyskusję skierujcie do odpowiedniego działu. Dzięki :pijak:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Jack pisze:Mimo licznych wtop zespołu w Berlinie Koncert był jak by bardziej ,,prawdziwy'' w sensie udowadnia to że to zwykli ludzie a nie jak legendy głoszą ,,nieśmiertelni bogowie'' ;p
A że tak zapytam, bo to już któraś wypowiedź o błędach zespołu w Berlinie - jakie to były przykładowo błędy ? Bo ja jakoś nic nie wychwyciłem i pytam tak z czystej ciekawości. :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nomad1985 pisze:Saxonowi czy Judas Priest też to się przytrafiło, ale oni potrafili szybko zejść z tej drogi
No SAXON aż cztery albumy z takim brzmieniem nagrali.
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

wojteq pisze:
Jack pisze:Mimo licznych wtop zespołu w Berlinie Koncert był jak by bardziej ,,prawdziwy'' w sensie udowadnia to że to zwykli ludzie a nie jak legendy głoszą ,,nieśmiertelni bogowie'' ;p
A że tak zapytam, bo to już któraś wypowiedź o błędach zespołu w Berlinie - jakie to były przykładowo błędy ? Bo ja jakoś nic nie wychwyciłem i pytam tak z czystej ciekawości. :)

hehe no coś Ty ;-) A to rozjeżdzali sie tempie a to Bruce skopał wokal ( nie mam teraz czasu przypominać sobie i sprawdzać na YT ale może ktoś dokładnie przytoczy jak byśchciał ) Naj więcej czasowo sie rozjeżdzali. Bruce nabijał oklaski Adrian jechał z rifem a Nicko ''100 lat za murzynami'' :) Albo wielokrotnie sami dawali sobie nawzajem znać jak raz Adrian sygnalizował żeby reszta zwolniła ;p ALE !! oni to widzieli bawili sie robili sobie z tego jaja było pięknie i fajnie że był te błędy ! NIC to nie ujmowało w moim przekonaniu wykonaniom a wręcz przeciwnie ! moze dzięki temu tak dobrze się bawili bo latali uśmiechnięci większośc koncertu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokladnie, jakby mieli wymienna setliste to chyba w ogole nie daliby rady;-)
Skoro walkuja to samo, a tak sie sypia:-D

Jack myslalem, ze ja robie mase literowek, ale Ty masz nawet ja w podpisie, chyba ze jedziesz na Slowasje;-)

A racje ma, zeby nie zasmiecac tematu, sa od tego odpowiedniejsze
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Jack pisze: hehe no coś Ty ;-) A to rozjeżdzali sie tempie a to Bruce skopał wokal ( nie mam teraz czasu przypominać sobie i sprawdzać na YT ale może ktoś dokładnie przytoczy jak byśchciał ) Naj więcej czasowo sie rozjeżdzali. Bruce nabijał oklaski Adrian jechał z rifem a Nicko ''100 lat za murzynami'' :) Albo wielokrotnie sami dawali sobie nawzajem znać jak raz Adrian sygnalizował żeby reszta zwolniła ;p ALE !! oni to widzieli bawili sie robili sobie z tego jaja było pięknie i fajnie że był te błędy ! NIC to nie ujmowało w moim przekonaniu wykonaniom a wręcz przeciwnie ! moze dzięki temu tak dobrze się bawili bo latali uśmiechnięci większośc koncertu.
LOL, to jakoś nie zauważyłem, serio :mryellow: , chyba zbyt byłem wniebowzięty koncertem i chłonięciem atmosfery itp. Co do wokali to akurat na to zawsze zwracam baczną uwagę i IMO Bruce był w wyśmietnitej formie, może ze 2-3 razy coś nie dośpiewał (wydaje mi się że też bywał problem z mikrofonem), z kolei co do tego rozjeżdżania się to pewnie mam za słabe ucho do takich szczegółów i nie wychwytuję nigdy takich rzeczy :razz: Może faktycznie coś jednak było, tylko że ja myślałem że to złe nagłośnienie czy coś. Choć fakt faktem - koncert i tak był WYPAS :) Nawet jak się tam trochę mylili....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Edek z tej trasy to masakra, tylko fajna strzała w kapelutku ;)
No i te jego ruchy oraz fuckers ;)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Budziol pisze: Jack myslalem, ze ja robie mase literowek, ale Ty masz nawet ja w podpisie, chyba ze jedziesz na Slowasje;-)
I Łódż :D
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Budziol pisze:Dokladnie, jakby mieli wymienna setliste to chyba w ogole nie daliby rady;-)
Skoro walkuja to samo, a tak sie sypia:-D
Ja jakoś nigdy tego nie zauważyłem, czy to jakaś kwestia dotycząca tylko tej trasy? Skąd takie podejście?, co jak co, ale Iron Maiden zawsze byli jak dobrze naoliwiona maszyna. Może ja też, podobnie jak Wojtek jestem w zbyt dużym transie i nigdy tego nie zauważałem.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

ja tylko w hamburgu zauwazylem ze sie bruce wysypal na afraid to shoot a stranger, w berlinie nic. W drugim frankfurcie chyba steve zaliczyl wtope na prisonerze.....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

tak jak jack pisał to nie są jakieś duże wtopy, kwestia rytmu, zbyt szybkiego na przykład nabijania przez Nicko, albo któryś z gitarzystów się wyrywa :)
No a mylenie przez Brucea tekstu to norma ;)
xxx
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: xxx »

Witam zapraszam do obejrzenia zdjęć z Berlina;sorry za mały bałagan w galerii ale wrzuciłem zdjęcia z całego wyjazdu :pijak:

https://picasaweb.google.com/1107612123 ... czecin2013
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

DZIĘKI!!! GRATULUJĘ! :pijak:
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Bardzo fajna galeria, ciekawe jak to w Łodzi będzie wyglądało
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podobnie, ale ta sala w Berku - GIT!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

znów polska barierka tym razem w Hamburgu :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Na koncertach Maiden wszystko jest takie samo. Nie zdziwiłbym się, jakby w końcu zaczęli rozwieszać te same flagi na barierkach co wieczór
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ