20-22/06/2013 - Metalfest Open Air - Jaworzno

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Re: 20-22/06/2013 - Metalfest Open Air - Jaworzno

Post autor: Nomad1985 »

To chodzi o mentalność, tylko i wyłącznie. Zespoły takie jak Accept, Helloween czy Sodom wyrastały na początku lat '80, wtedy nie było tych wszystkich absurdalnych norm bezpieczeństwa, a muzycy rockowi wywodzili się z kompletnie innych środowisk.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jak dla mnie to nie wierze ,ze to o to chodzi. Dziwna historia to jest. Oby nie skońcyzło sie tak ,że Volbeat przez dłuższy czas do nas nie zawita. A to z jakich środowsik pochodza muzycy jest dla mnie zupełnie obojętne ;P
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Dla mnie żałosna ta decyzja. Wszystkie kapele grają, tylko nie oni. Rozumiem w takim razie, że zespoły pokroju Down, Accept, Satyricon, Destruction ryzykują zdrowie swoje i swoich fanów grając na tej scenie? Nie sądzę. Wygląda to na łatwą wymówkę, by odpocząć sobie przed ważniejszymi festami, a nie męczyć się w jakiejś Polsce dla garstki ludzi. Żeby nie było, Volbeat uwielbiam i na nich najbardziej nastawiałem się z całych 3 dni. Na szczęście cały fest, a zwłaszcza muzyka, rekompensują widzimisię jednego zespołu.
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Abstract pisze:Jak dla mnie to nie wierze ,ze to o to chodzi. Dziwna historia to jest. Oby nie skońcyzło sie tak ,że Volbeat przez dłuższy czas do nas nie zawita. A to z jakich środowsik pochodza muzycy jest dla mnie zupełnie obojętne ;P
Dla mnie też, ale dla ich zachowania jak widać nie, hehe

Jak w ogóle wypadł Accept?
Awatar użytkownika
Diabeł
-#Invader
-#Invader

Post autor: Diabeł »

żałosna wymówka , inni graja i nic im nie przeszkadza , gwiazdorzy albo jest coś o czym sie nie mówi
Up The irons
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Diabeł pisze:żałosna wymówka , inni graja i nic im nie przeszkadza , gwiazdorzy albo jest coś o czym sie nie mówi
a jak było na Hunterfest 2009?, Machine Head coś przeszkadzało, a stare wiarusy z Motorhead zagrały, poprostu to jest inne podejście do koncertu, kiedyś koncert to była świętość, teraz można sobie go ot tak przerwać z byle gównianego powodu
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Nomad1985 pisze:To chodzi o mentalność, tylko i wyłącznie. Zespoły takie jak Accept, Helloween czy Sodom wyrastały na początku lat '80, wtedy nie było tych wszystkich absurdalnych norm bezpieczeństwa, a muzycy rockowi wywodzili się z kompletnie innych środowisk.
+1
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

To na pewno odbije się na ich popularności w Polsce, a z tego co widzę zdobyli sporą. Nie chodzi nawet o występ na Sonisphere 2011, ogólnie zdobyli sobie uznanie ludzi.
Pytanie tylko jak im w ogóle na tym zależy.

Ja sam po dobrych opiniach moich kolegów chciałem sobie coś ich posłuchać ale jakoś straciłem ochotę.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

a jak było na Hunterfest 2009?, Machine Head coś przeszkadzało, a stare wiarusy z Motorhead zagrały, poprostu to jest inne podejście do koncertu, kiedyś koncert to była świętość, teraz można sobie go ot tak przerwać z byle gównianego powodu
Akurat stare wiarusy z Motorheada były jednym z kilku zespołów, które dostały wtedy kasę, na resztę jej nie starczyło :d

Cóż mam powiedzieć, bardzo żałuje, bo pojechałem tylko dla nich, szacun za zwroty, bo zdążyliśmy już wymienić bilety ma opaski. Odbije sobie w Wiedniu i Lipsku :)
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Też jechałem specjalnie dla nich. No i co, trzeba było pozbyć się biletu i wracać do domu. Irytuje mnie, że w tym oświadczeniu Volbeata nie ma jakiejś skruchy, tylko sucha informacja.
Marker
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Marker »

Z tego co wiem to Volbat przywiózł dużo sprzętu który nie był w stanie pomieścić się na scenie,i druga sprawa to scena nie była przystosowana do pirotechniki.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jak mieli zapłacone, zawsze mogli zrezygnować z pirotechniki i po prostu zagrać koncert.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Z tego co wiem, to na obecnej trasie ( i na poprzednich również) zespół nie używa pirotechniki
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

To jest po prostu nie do obrony.

Kumpel do mnie dzwonił dziś rano z Jaworzna i z jego relacji Accept zniszczył wszystko, a ludzie z którymi rozmawiał byli wściekli na Volbeat, dziś pewnie poszaleje na Helloween bo jest dużym fanem
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Scenografia ledwo ledwo, ale powinna się pomieścić, bo przecież agencja dostaje rider i musi je spełnić. Może im się nie opłacało kasowo czy coś... W Polsce Volbeat to jednak żadna gwiazda, a u naszych zachodnich sąsiadów czy w USA są teraz wręcz na topie. Z tą sceną to zwykła wymówka.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Tylko, że Volbeat był już w Jaworznie. To też trochę wyklucza opcję "checi odpoczynku przed Hellfest" - skoro i tak mieli za sobą to, co najgorsze, tj. podróż
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mentalność skandynawska. Scena nie miała atestu i znaku jakości Q, więc nie będą "ryzykować" koncertu w tak "spartańskich warunkach"... Szkoda, bo akurat bardzo lubię muzykę Volbeat. :roll:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie sądzę, żeby w tym przypadku chodziło o "mentalność skandynawską", zresztą techniczni, którzy pewnie swoimi opiniami wpłynęli na taki rozwój sytuacji, nie muszą być Skandynawami. Po prostu chłopcom się w dupach poprzewracało, tak bywa.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Było bardzo dobrze. Accept, Sodom, Destruction pozamiatali... Azarath też rozpierdzielił. Dobra atmosfera i fajni ludzie się trafili.
Volbeat żenada, ale ja tam akurat na nich się nie jarałem.
A Helloween podobno z playbacku pierwsze kawałki... :)
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Super impreza, podobnie jak rok temu. Bardzo dobra organizacja, rewelacyjna atmosfera, a przede wszystkim kawał dobrej muzyki. Sporej części kapel nie słucham i nie znam, a bawiłem się znakomicie :)
Najbardziej czekałem na Volbeat, ale widać ta kapela woli gwiazdorzyć niż grać. Pokazali gdzie nas mają. W końcu u nas nie są wielką gwiazdą, więc po co mają się wysilać...
Ale dzięki temu przynajmniej Destruction trafiło na główną scenę i pozamiatali konkretnie grając dla mnie najlepszy gig całego festu. Poza nimi najbardziej przypadli mi do gustu Hatebreed, Down i Accept.
ODPOWIEDZ