Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: Maiden England European Tour 2013
No przecież rozwieszają, kto bywa ten wie...
Hej,
poszukuję dla siebie i Żony transportu na Iron Maiden z Krakowa do Łodzi w dniu koncertów - wolę dorzucić się komuś do benzyny niż jechać zatłoczonym busem. Dorzucę się z nawiązką do benzyny.
Pozdrawiam,
Michał
poszukuję dla siebie i Żony transportu na Iron Maiden z Krakowa do Łodzi w dniu koncertów - wolę dorzucić się komuś do benzyny niż jechać zatłoczonym busem. Dorzucę się z nawiązką do benzyny.
Pozdrawiam,
Michał
-
Deleted User 2259
Niemcy:
W ogóle mnie to dziwi,że praktycznie każdy zespół jeśli tam gra to występuje więcej niż w innych państwach w Europie.Sprzedaż płyt? na pewno większa niż u nas
dobre hale? duża kasa za koncert? naprawdę nie wiem,i do dziś mnie to nurtuje.Chyba,że po prostu Tour Managery mają dobre dojścia z organizatorami
Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?
W ogóle mnie to dziwi,że praktycznie każdy zespół jeśli tam gra to występuje więcej niż w innych państwach w Europie.Sprzedaż płyt? na pewno większa niż u nas
Jest to fenomen jeśli chodzi o heavy-metal. To jedyny chyba kraj gdzie właśnie ten podgatunek metalu cieszy się największą popularnością. Jest odwrotnie niż np. w Polsce gdzie tym bardziej brutalne granie tym bardziej popularne. Do tego dochodzi bajeczna struktura festivalowa, która napędza popularność gatunków, jest i Wacken i Bang Your Head i Keep it True.
Poza tym odnoszę wrażenie, ze o ile w Polsce np. publika koncertowa jest w 80-90% złożona ze studentów lub uczniów to tam jest to "sport" dla wszystkich a nawet starsi ludzie przeważają.
Inna mentalność, osobie 40-50 letniej jak najbardziej wypada ubrać katanę z naszywkami, białe adidasy i jest to norma.
We wschodniej Europie takim fenomenem są jednak mimo wszystko Czechy, kraj 4 razy mniejszy od naszego a koncertów 2 razy więcej. Jak pojechałem do oddalonego od mojego miasta o 10 km Krnova to od razu było widać różnicę, po drodze minąłem z 3-4 puby motocyklowe, w miasteczku sklep z płytami, księgarnia muzyczna i do tego plakat z imprezą ala dożynki..a tak heavy-metalowy Arakain gra.
Poza tym odnoszę wrażenie, ze o ile w Polsce np. publika koncertowa jest w 80-90% złożona ze studentów lub uczniów to tam jest to "sport" dla wszystkich a nawet starsi ludzie przeważają.
Inna mentalność, osobie 40-50 letniej jak najbardziej wypada ubrać katanę z naszywkami, białe adidasy i jest to norma.
We wschodniej Europie takim fenomenem są jednak mimo wszystko Czechy, kraj 4 razy mniejszy od naszego a koncertów 2 razy więcej. Jak pojechałem do oddalonego od mojego miasta o 10 km Krnova to od razu było widać różnicę, po drodze minąłem z 3-4 puby motocyklowe, w miasteczku sklep z płytami, księgarnia muzyczna i do tego plakat z imprezą ala dożynki..a tak heavy-metalowy Arakain gra.
-
Deleted User 2259
I nie tylko Heavy:) wystarczy,że wymienię Dream Theater,Genesis,Pink Floyd,Metallica(swego czasu),Rush itp itd,nieźle sobie poczynają nasze szwabki,na forum Mike'a chyba na trasie w 2007 koleś był dosłownie znudzony,że ma 3 koncerty Dream Theater pod rządNomad1985 pisze:Jest to fenomen jeśli chodzi o heavy-metal.
To jest w zasadzie proste... większa świadomość ludzi słuchających muzyki, dostępność tej w mediach, a ponadto podejście ludzi w Niemczech, czy Czechach. Za płyty płacimy, na koncerty chodzimy i kupujemy bilety.
U nas większość patrzy, żeby tylko na darmowy koncert, a muzę z neta zassać. Wiadomo, że każdy zaraz wpisze tutaj "tysiąc" argumentów, ze drogo, że nie mam kasy itp. Ale to tylko jest tylko tanie usprawiedliwienie.
Nie kupujemy płyt, nie płacimy za bilety - mamy jak jest.
U nas większość patrzy, żeby tylko na darmowy koncert, a muzę z neta zassać. Wiadomo, że każdy zaraz wpisze tutaj "tysiąc" argumentów, ze drogo, że nie mam kasy itp. Ale to tylko jest tylko tanie usprawiedliwienie.
Nie kupujemy płyt, nie płacimy za bilety - mamy jak jest.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
+1,ale na fajki i piwo to zawsze się znajdzie.gumbyy pisze: Ale to tylko jest tylko tanie usprawiedliwienie.
Pozdrawiamy z polskiej (jak na frekwencje
) barierki w Amsterdamie. 
Nie ma to jak free wifi w ziggo domeMadril pisze:Pozdrawiamy z polskiej (jak na frekwencje) barierki w Amsterdamie.
Tak trzymać! Udanego koncertuMadril pisze:Pozdrawiamy z polskiej (jak na frekwencje) barierki w Amsterdamie.
heh dlatego wszyscy po sieci buszują w oczekiwaniu na gigwydra77 pisze:Nie ma to jak free wifi w ziggo dome
A co innego mozna robić na wudu6? 
W sumie racjawydra77 pisze:A co innego mozna robić na wudu6?
Na zywo nie sa tacy zli, tylko pewnie szybko sie nudza;-)
Gratki Wydra za kostki;-)
Gratki Wydra za kostki;-)
Do ciekawostek których nie było na poprzednich koncertach mozna dodać ze podczas Running Free Bruce podczas przedstawiania zespołu powiedział ze Nicko niecierpi grać solówek na perkusji i kazał mu zagrać. Więc cały zespół przestał grać R3 i Nicko zagrał solówke 
On to juz od Hamburga robi. 
Tylko tam Nicko nie zagrał, w Zurychu minimalnie, a wczoraj już trochę lepiej. Jak tak dalej pójdzie, to w Londynie z 15 minut zagra.
Tylko tam Nicko nie zagrał, w Zurychu minimalnie, a wczoraj już trochę lepiej. Jak tak dalej pójdzie, to w Londynie z 15 minut zagra.
Do ciekawostek,ktorych nie bylo to w Amsterdamie gralo 4 gitarzystow
A poza tym scena byla wysoko i......."chuja bylo widac" zwlaszcza przed Afraidem
A poza tym scena byla wysoko i......."chuja bylo widac" zwlaszcza przed Afraidem
niby kto ten 4ty ?Szymon pisze:Do ciekawostek,ktorych nie bylo to w Amsterdamie gralo 4 gitarzystow
IRON MAIDEN
tymczasem czas się zbierać na Słowację 
Dużo osób się wybiera?
Dużo osób się wybiera?
z Maćkiem jedziesz?