15/07/2013 - John Zorn (feat.M.Patton...) - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

izehytol
-#Invader
-#Invader

Re: 15/07/2013 - John Zorn (feat.M.Patton...) - Warszawa

Post autor: izehytol »

Transmisja z koncertu:
http://www.tvp.pl/kultura/aktualnosci/f ... d/11731270
Na scenie właśnie Mike Patton :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

koncert - rekord świata :cool:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Tysiąc złotych, to ktoś musiałby mi dopłacić za wysiedzenie na takim gównie
http://www.youtube.com/watch?v=9wGSFb_uAeY

Jak grają, to jeszcze ujdzie, ale jak zaczynają się te wycia, jakby ktoś jaja w imadło wkładał, to sorry. Ile osób było na Kongresowej i oszukiwało się, że bierze udział w sztuce przez duże SZ ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze:Tysiąc złotych, to ktoś musiałby mi dopłacić za wysiedzenie na takim gównie

Jak grają, to jeszcze ujdzie, ale jak zaczynają się te wycia, jakby ktoś jaja w imadło wkładał, to sorry. Ile osób było na Kongresowej i oszukiwało się, że bierze udział w sztuce przez duże SZ ?
Miszcz. :mryellow:
Ostatnio zmieniony ndz lip 21, 2013 8:45 pm przez Zakkahletz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

krusejder pisze:Ile osób było na Kongresowej i oszukiwało się, że bierze udział w sztuce przez duże SZ ?
1276
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

krusejder pisze:Tysiąc złotych, to ktoś musiałby mi dopłacić za wysiedzenie na takim gównie

Fakt, Moonchild jest trudno zjadliwy, nawet dla mnie jako fana Pattona. Byłem w kongresowej w zeszły poniedzialek i na tym projekcie nie zostałem, bo bardziej bym się meczyl słuchając tego niż miałbym czerpać jakąś przyjemność z tych dzwięków itp.

Ale gdybyś nie był takim ignorantem to byś wiedział, że oprócz eksperymentalnego Moonchild był też m.in. "lajtowy" set Song Projet", gdzie Patton niszczył, gdy wchodził na wokal. To własnie dla tej godziny Pattona i reszty na scenie kupilem bilet. Nic innego mnie nie interesowało w zasadzie.
Tu jest cały koncert z maja tego roku, ale set podobny, a w zasadzie identyczny do tego, co zostało zaprezentowane w Wawie.
http://www.youtube.com/watch?v=vqWT9SjQqM4

Choćby dla tego projektu warto było wydać 9 dyszek i miec Pattona na wyciągniecie ręki. Reszta rzeczywiście to była taka sztuka przez duże "S", której ja, prosty i głupi śmiertelnik niezbyt rozumiem. Dlatego wyszedlem z kongresowej po 2 godzinach ;-)
Ostatnio zmieniony ndz lip 21, 2013 8:37 pm przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

voivod' pisze:
krusejder pisze:Ile osób było na Kongresowej i oszukiwało się, że bierze udział w sztuce przez duże SZ ?
1276
Skąd info, że tylko tyle?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

kam pisze: Choćby dlatego projektu warto było wydać 9 dyszek i miec Pattona na wyciągniecie ręki. Reszta rzeczywiście to była taka sztuka przez duże "S", której ja, prosty i głupi śmiertelnik niezbyt rozumiem. Dlatego wyszedlem z kongresowej po 2 godzinach ;-)
Szacunek za to zdanie. Czyli za to, że wyszedłeś, gdy występ przestał Ci pasować i nie katowałeś się resztą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Heh, wiedziałem, że takie komentarze po koncercie Zorna, zwłaszcza na TYM forum się pojawią :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Srogo mnie oceniasz młody człowieku :D Czy poza wypisywaniem najrozmaitszych tytułów płyt z muzyką rozrywkową w wątku pt. "Najlepsza płyta roku..." masz do tego jakąś legitymację ? No nie wiem, czy masz choćby ukończoną podstawówkę muzyczną ?
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Ależ ja Cię nie oceniam przecież, wiem, nie wiem raczej nic o muzyce, przynajmniej tej teoretycznej, po prostu sztuka jest elastyczna, ciągle się rozwija moim zdaniem, więc czemu Zorn miałby nie być uznany za nią właśnie? Przecież nie można stać ciągle w miejscu i cały czas od lat 50' grać jazzu modalnego czy różnych bob'ów no, tylko o to mi chodzi ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sztuka się rozwija ale i nierzadko podąża w ślepe uliczki. To jest normalne, ale nie ma sensu chwalić takowych. Miała Polska swojego Witolda Szalonka i ... wystarczy ;)
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Wy chyba nie oczekujecie że miłośnik operetki będzie się zachwycał postmodernistycznym terrorem Zorna ;)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

krusejder pisze: (do IronC.) Czy poza wypisywaniem najrozmaitszych tytułów płyt z muzyką rozrywkową w wątku pt. "Najlepsza płyta roku..." masz do tego jakąś legitymację ?
Cruss, czytając to zastanawiam się czy aby sobie nie żartujesz z młodego człowieka ;) Chyba nie chcesz powiedzieć, że aby móc dzielić się swoimi emocjami i wrażeniami po kontakcie z czymkolwiek (nie tylko sztuką), należy mieć do tego jakąś "legitymację"?

Wydajesz się przejmować tym, że muzyka Zorna (przecież mocno zróżnicowana), czy też w ogóle nienawidzony przez Ciebie jazz (chyba mogę tak napisać?), może dla innych być wspaniałą sztuką. Nie rozumiem po co?
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Song Project z Kongresowej w całości. Polecam ;-)

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 4eO2o9u1j0
https://www.last.fm/user/kamooo
ODPOWIEDZ