W Bydgoszczy Troopera można było kupić w E.Leclerku na Curie-Skłodowskiej.Bluebelle pisze:No właśnie, w Bydgoszczy szukaliśmy już chyba wszędzie gdzie się da i nic...
Iron Maiden Beer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- eddiepoland
- -#Prodigal son

Re: Iron Maiden Beer
W takim razie czekam na jakieś informacjeBudziol pisze:z ciekawości zapytałem o Łódź
zobaczymy co odp![]()
W Eclipse jest niemal cały czas, no ale cena jest wywrotowa. W czwartek jedziemy z VeeKingiem na koncert DM, przed nim wejdziemy do Złotych Tarasów w poszukiwaniu Trooperka.
Z moich poszukiwań po Łodzi wynika, że jak na razie masz go tylko w tym jednym pubie
Także i ja czekam na info 
Z moich poszukiwań po Łodzi wynika, że jak na razie masz go tylko w tym jednym pubie
Jeśli można wiedzieć, o jakiej cenie mówimyDepeshka pisze:W Eclipse jest niemal cały czas, no ale cena jest wywrotowa. W czwartek jedziemy z VeeKingiem na koncert DM, przed nim wejdziemy do Złotych Tarasów w poszukiwaniu Trooperka.
Z moich poszukiwań po Łodzi wynika, że jak na razie masz go tylko w tym jednym pubieTakże i ja czekam na info
16zł?? jeśli chodzi o Eclipse
i to nie jest zbyt wygórowana skoro w sklepach jest po 12zł. W Eclipse Trooperek jest cały czas.
Natomiast odp mi, że w Łodzi jest do nabycia jeszcze: w hurtowni Zofmar, przy ul. Niciarnianej 50/52
Natomiast odp mi, że w Łodzi jest do nabycia jeszcze: w hurtowni Zofmar, przy ul. Niciarnianej 50/52
Jutro będę w Krakowie więć idę na poszukiwanie Trooperka na Karmelickiej w "Świecie Piwa" 
Who motivates the motivator
Jeśli chodzi o Warszawę to byłem wczoraj w E'Leclercu na al. KEN (galeria handlowa KEN Center) i było jeszcze całkiem sporo na półce, sam kupiłem trzy sztuki.
Cena: 11 złotych za 0,5 l.
Znajomy mówił, że jest jeszcze możliwość znalezienia Trooperków na Wilanowskiej, gdzieś w okolicach pętli autobusowej jest ponoć jakiś z alkoholami, gdzie sprowadzają takie rarytaski - osobiście nie sprawdzałem tej informacji, ale może ktoś będzie chciał zaryzykować i poszukać, więc informuję.
Co do samego piwka - koneserem żadnym nie jestem, ale mnie ten trunek bardzo pasuję.
Ktoś, gdzieś napisał, że 'to piwo bardzo łatwo wchodzi', że ma się wrażenie, że można je pić i pić - podpisuje się pod tym całkowicie a piwa często nie pijam.
Butelka - zdecydowanie na pamiątkę zostawiam!
Kapsel - w moim odczuciu bardzo fajnie, że nie jest to kapsel Iron Maiden tylko właśnie kapsel Robinsons Brewery. Tak ma się wrażenie, że to nie tylko jakaś komercyjna kiepścizna od zespołu, a faktycznie współpraca pasjonatów.
Czy to tylko wrażenie, czy tak faktycznie jest - na to każdy sam sobie odpowie.
Pozdrawiam
L.
Cena: 11 złotych za 0,5 l.
Znajomy mówił, że jest jeszcze możliwość znalezienia Trooperków na Wilanowskiej, gdzieś w okolicach pętli autobusowej jest ponoć jakiś z alkoholami, gdzie sprowadzają takie rarytaski - osobiście nie sprawdzałem tej informacji, ale może ktoś będzie chciał zaryzykować i poszukać, więc informuję.
Co do samego piwka - koneserem żadnym nie jestem, ale mnie ten trunek bardzo pasuję.
Ktoś, gdzieś napisał, że 'to piwo bardzo łatwo wchodzi', że ma się wrażenie, że można je pić i pić - podpisuje się pod tym całkowicie a piwa często nie pijam.
Butelka - zdecydowanie na pamiątkę zostawiam!
Kapsel - w moim odczuciu bardzo fajnie, że nie jest to kapsel Iron Maiden tylko właśnie kapsel Robinsons Brewery. Tak ma się wrażenie, że to nie tylko jakaś komercyjna kiepścizna od zespołu, a faktycznie współpraca pasjonatów.
Pozdrawiam
L.
No i jest TROOPER w Krakowie ??
Na dniach tam zajrzę, może nawet dzisiaj, to zobaczę jak z cenąBudziol pisze:Natomiast odp mi, że w Łodzi jest do nabycia jeszcze: w hurtowni Zofmar, przy ul. Niciarnianej 50/52
Byłam tam juz 2 razy i zawsze miało być "na piątek" albo "na poniedziałek". Dzisiaj w końcu dorwałam jakiegoś kierownika, który przy mnie zadzwonił do dostawcy i powiedział, że tym razem już napewno będzie w piątek... Zobaczymy... No i mówił jeszcze, że zdziwił się, że przy cenie 15zł to które miał poszło tak szybko.W Bydgoszczy Troopera można było kupić w E.Leclerku na Curie-Skłodowskiej.
Chwilowo piwa nie mają u głównego dystrybutora w Polsce. Ma dojechać do końca tygodnia. Więc myślę że sklepach w których wam mówili, że będzie niedługo pojawi się w następnym tygodniu.
Ta sama sytuacja w tym samym sklepie, ta sama odpowiedz sprzedawcyBluebelle pisze:Byłam tam juz 2 razy i zawsze miało być "na piątek" albo "na poniedziałek". Dzisiaj w końcu dorwałam jakiegoś kierownika, który przy mnie zadzwonił do dostawcy i powiedział, że tym razem już napewno będzie w piątek... Zobaczymy... No i mówił jeszcze, że zdziwił się, że przy cenie 15zł to które miał poszło tak szybko.W Bydgoszczy Troopera można było kupić w E.Leclerku na Curie-Skłodowskiej.
Z tego co zrozumiałam z prowadzonej przy mnie rozmowy telefonicznej faceta z LEclerka z dostawcą piwo dojechało dzisiaj i ma być dostarczone na piątek. Facet stwierdził też, że dużo osób pyta o Troopera i zwiększył zamówienie z 60 do 100 butelek.sven7son pisze:Chwilowo piwa nie mają u głównego dystrybutora w Polsce. Ma dojechać do końca tygodnia. Więc myślę że sklepach w których wam mówili, że będzie niedługo pojawi się w następnym tygodniu.
Nabyłem ostatnie trzy butelkiprowler71 pisze:No i jest TROOPER w Krakowie ??
Piwo cudne , kolor , zapach i smak najwyższej klasy ... Bruce wie co robi , nawet piwo dobre uwarzy
Polecam wszystkim smakoszom dobrego angielskiego trunku
matik, gdzie w Krakowie kupiłeś?
"Świat Piwa" ul. KarmelickaCzesiek91 pisze:matik, gdzie w Krakowie kupiłeś?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dziś pytałem w tym sklepie w Złotych Tarasach - nie mają, chociaż miało dojechać wczoraj, spodziewają się dopiero po następnym weekendzie, tzn. pewnie bezpiecznie będzie się tam wybrać w 1. pon. lub wt. sierpnia.
Właśnie spróbowałem Troopera. Piwko niezłe choć na jak na swą cenę to dupy nie urywa, takie 4/5 jak dla mnie
Jakby ktoś się pytał gdzie dopadłem Kawalerzystę, to Poznań, ul. Głogowska 115, sklep Piwa Świata, cena 14,99
Jakby ktoś się pytał gdzie dopadłem Kawalerzystę, to Poznań, ul. Głogowska 115, sklep Piwa Świata, cena 14,99
Ja jak kumplowi przywiozłem Troopera stwierdził że smakuje jak..... Piast ;p
Ja też byłem trochę zawiedziony smakiem porównując go z tym czego doświadczyłem w Eclipsie (na pewno klimat i przedgigowe podniecenie robiło też swoje), ale jak się potem okazało takie piwa żeby były dobre to się schładza do 12 stopni nie mniej, a ja chciałem dobrze i je przechłodziłem
Ja też byłem trochę zawiedziony smakiem porównując go z tym czego doświadczyłem w Eclipsie (na pewno klimat i przedgigowe podniecenie robiło też swoje), ale jak się potem okazało takie piwa żeby były dobre to się schładza do 12 stopni nie mniej, a ja chciałem dobrze i je przechłodziłem