Motorhead
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Motorhead
Angolskie, tak?
Niee, po polsku już są!
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Z Motorheadem mam tak,że uwielbiam ich starsze płyty do Ace of Spades włącznie oraz 1916 ,natomiast co do reszty to poprostu na każdym da się wykroić z 2-3 wybijające się utwory a reszta trzyma poziom.To trochę za mało jednak by do nich pasjami wracać, jeszcze wybijały się Orgasmatron i Bastards ,cenię też ale raczej za sola gitarowe i klimat Another Perfect Day.
Natomiast nie jestem fanem Motorhead jednak,bo nie kupiłbym np.ich dyskografii dlatego,zę częśc ich płyt jest strasznie wtórna,mam szacunek do chłopaków,że grają ciągle,ale nie ciągnie mnie by słuchać wszystkiego.
Zawsze chętnie wrócę do No Sleep til Hammersmith czy Bombera,tam jakby panowie grali troszkę wolniej,bardziej rock and rollowo. Najmocniejsza płyta z tych późniejszych to na pewno 1916, raz,że w cholere równa,dwa ma kawałki bardzo ciekawe jak na Motorhead np.Nightmare czy tytułowy.
Mój ulubiony skład to zdecydowanie Lemmy-Eddie "Fast" Clarke-Phil Taylor Animal
Najnowszej płyty nie słyszałem w całości ,więc się nie wypowiadam ,te kawałki które usłyszałem nie zaskoczyły mnie ani trochę ,poprostu Motorhead
Natomiast nie jestem fanem Motorhead jednak,bo nie kupiłbym np.ich dyskografii dlatego,zę częśc ich płyt jest strasznie wtórna,mam szacunek do chłopaków,że grają ciągle,ale nie ciągnie mnie by słuchać wszystkiego.
Zawsze chętnie wrócę do No Sleep til Hammersmith czy Bombera,tam jakby panowie grali troszkę wolniej,bardziej rock and rollowo. Najmocniejsza płyta z tych późniejszych to na pewno 1916, raz,że w cholere równa,dwa ma kawałki bardzo ciekawe jak na Motorhead np.Nightmare czy tytułowy.
Mój ulubiony skład to zdecydowanie Lemmy-Eddie "Fast" Clarke-Phil Taylor Animal
Najnowszej płyty nie słyszałem w całości ,więc się nie wypowiadam ,te kawałki które usłyszałem nie zaskoczyły mnie ani trochę ,poprostu Motorhead
Słuchałeś najnowszej "The World is Yours"? Chyba najbardziej podobna klimatem płyta do 1916.ZłapanyWCzasie pisze: Najmocniejsza płyta z tych późniejszych to na pewno 1916, raz,że w cholere równa,dwa ma kawałki bardzo ciekawe jak na Motorhead np.Nightmare czy tytułowy.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

kawałkami, Motorhead tak dużo tych płyt wydaje,żę poznawanie kolejnych nowych płyt idzie jak po grudzie,zatrzymałem się na Inferno ,zrobię sobię kiedyś dzień/dwa z nowymi płytami Motorhead ,teraz jednak mam fazę na zupełnie przeciwstawne granie
Z nowszych to najlepsza jest Inferno, hit na hicie, doskonaly album.
Zgadzam się. TOP3 Motorhead, a osobiście moja ulubiona.voivod pisze:Z nowszych to najlepsza jest Inferno, hit na hicie, doskonaly album.
U mnie na pierwszym miejscu Overkill, a potem to juz wyrownana stawka, Ace of Spades, Bomber, Orgasmatron, 1916, Inferno, Sacrifice, Overnight Sensation, Snake Bite Love, Motorizer... zaraz cala dyskografie wymienie : P
Kiss of Death lepszy niz Inferno! Toc to jeden wielki geniusz!
Z faktami polemizować nie można. Dziś naprawdę jest Boże Narodzenie

Ian Fraiser Kilmister "Lemmy" (ur. 24 grudnia 1945 w Stoke-on-Trent)

Ian Fraiser Kilmister "Lemmy" (ur. 24 grudnia 1945 w Stoke-on-Trent)
Piłem na "pasterce" za zdrowie Pana powyżej 
Motorizer jest odlotowy i wszystkie inne , brakuje mi 6 na winylach w tym Motorizera .
A wizeli teledysk Foo Fighters White Limo gra w nim papa LEMMY
http://www.youtube.com/watch?v=ebJ2brEr ... r_embedded#!
A wizeli teledysk Foo Fighters White Limo gra w nim papa LEMMY
http://www.youtube.com/watch?v=ebJ2brEr ... r_embedded#!
-
Running Free 84
- -#Wrathchild

Bardzo lubię Motorów, ale troszkę mnie drażni stawianie sprawy Motorhead=Lemmy, ja np.z pierwszego składu bardzo sobie cenię gitarzystę Eddiego Clarka, który miał przecież bardzo duży wpływ na muzykę. Phil Campbell to zresztą też bardzo dobry fachowiec.
Gdyby ktoś chciał poczytać o Lemmy'm link http://muzyka.onet.pl/publikacje/ewange ... omosc.html
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

http://www.bild.de/unterhaltung/musik/m ... .bild.html
Oj, źle się dzieje, z tego co dobrze kojarzę Lemmy musiał zejść po godzinie koncertu w Wacken z powodu zasłabnięcia.
Oj, źle się dzieje, z tego co dobrze kojarzę Lemmy musiał zejść po godzinie koncertu w Wacken z powodu zasłabnięcia.
Stary jest jak węgiel...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Że mu się chciało na Wacken jechać. Gdy już odwołał ostatnie 8 europejskich koncertów z powodu złego stanu zdrowia, to już mógł jeszcze odpocząć, bo następne koncerty bodaj dopiero we wrześniu ma, tym bardziej że w Wacken gra co rok więc raz by odpuścił to fani by się nie zawiedli. Niech się trzyma staruszek.
Że się wypala?Emilio pisze:Stary jest jak węgiel...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jeden z najbardziej (jak nie najbardziej) szczerych zespołów na ziemi. Rock 'N' Rollowcy do szpiku kości, wciąż nagrywają świetne i przede wszystkim - bardzo równe płyty, bez pierd**enia, popowych przebojików, fajnych wpadających w ucho piosenek, które leciałby by na Vivie bądź dzisiejszej wersji MTV. Ekipa, która nigdy nie zwracała uwagi na panujące w danym czasie mody i trendy, ciągle wierni samym sobie zapoczątkowali styl, którzy inni naśladowali i kopiowali na wszystkie możliwe sposoby przez lata aż do dziś...
Lemmy - człowiek legenda, który był autorytetem dla wielu (choćby James Hetfield, Cronos, Tom Angelripper, Algy Ward, Gerre). Nie tak dawno jeszcze koszulki Motorhead można zobaczyć na piersiach kolesi z Exodus, Overkill, Metallicy, Sodom, Kreator, Venom, Sepultura, Destruction, Death, Morbid Angel, Tank, Slayer, Holy Moses, Warfare, Testament i wielu innych. A to o czymś świadczy, bo Motorhead to już nie tylko kapela, ale styl życia....
Lemmy - człowiek legenda, który był autorytetem dla wielu (choćby James Hetfield, Cronos, Tom Angelripper, Algy Ward, Gerre). Nie tak dawno jeszcze koszulki Motorhead można zobaczyć na piersiach kolesi z Exodus, Overkill, Metallicy, Sodom, Kreator, Venom, Sepultura, Destruction, Death, Morbid Angel, Tank, Slayer, Holy Moses, Warfare, Testament i wielu innych. A to o czymś świadczy, bo Motorhead to już nie tylko kapela, ale styl życia....
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
skoro Lemmy stworzył metal to dziwnym nie jest.Lemmy - człowiek legenda, który był autorytetem dla wielu (choćby James Hetfield, Cronos, Tom Angelripper, Algy Ward, Gerre). Nie tak dawno jeszcze koszulki Motorhead można zobaczyć na piersiach kolesi z Exodus, Overkill, Metallicy, Sodom, Kreator, Venom, Sepultura, Destruction, Death, Morbid Angel, Tank, Slayer, Holy Moses, Warfare, Testament i wielu innych. A to o czymś świadczy, bo Motorhead to już nie tylko kapela, ale styl życia....