Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
No tak, bardziej mi chodziło jednak o niepublikowane dotychczas kawałki. Coś napewno jest...
- Saimon1995
- -#Moderator

No właśnie o to chodzi. Mimo tego, że ukazała się taka płyta jak Best of the B-Sides, to jednak czuć niedosyt. Z całym szacunkiem dla IM - oczekiwałbym, żeby wydali jakąś kompilację z samymi utworami niepublikowanymi, ale nie kowerami. Best... to praktycznie same kowery i zaledwie kilka utworów własnego autorstwa (kilka perełek nie załapało się na regularne albumy).Slaug pisze:No tak, bardziej mi chodziło jednak o niepublikowane dotychczas kawałki. Coś napewno jest...
Nie wierzę, że nie mają nic w swoich archiwach. Chyba, że nagrywają płytę i komponują tylko odpowiednią ilość utworów. Ale jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. Jakieś większe lub mniejsze szkice muszą mieć. Wystarczy to tylko ładnie zmontować i wydać na CD (zamiast kolejnego The Best of).
-
Nomadosław
- -#Trooper

a znacie Rytm Bestii? bardzo dobry niepublikowany utwór, co prawda tylko Dave'a i Nicko + muzyków sesyjnych ale bardzo ciekawa sprawa
http://www.ironmaidenbrasil.com.br/2013 ... -iron.html
Kolejny po szwedzkim wywiad, gdzie wspomniane jest wydanie nowego albumu.
Kolejny po szwedzkim wywiad, gdzie wspomniane jest wydanie nowego albumu.
Ja ze swoich zrodel powiem tylko, ze na przyszle lato jest kilka dat zarezerwowanych w Europie. Przy czym wyglada ze nie bedzie to trasa albumowa.....moze cos na ksztalt TFF 2010, z 1 nowym kawalkiem?
Sa tez plotki o Japonii, ale to nie wiem na ile prawdopodobne. Japonia sie sama poprostu sunie na mysl bo w 2011 odpadly tam koncerty z powodu trzesienia, na Maiden England ich pomineli.....wiec az sie prosi.
Jakby ktos znal plany Megadeth to mozna by cos spekulowac, bo to kolejna rzecz jaka slyszalem, ze maja z Maiden grac razem......To mi pachnie oczywiscie Sonispherami niestety :/
Generalnie chyba nie ma co liczyc na halowki w przyszlym roku.
Sa tez plotki o Japonii, ale to nie wiem na ile prawdopodobne. Japonia sie sama poprostu sunie na mysl bo w 2011 odpadly tam koncerty z powodu trzesienia, na Maiden England ich pomineli.....wiec az sie prosi.
Jakby ktos znal plany Megadeth to mozna by cos spekulowac, bo to kolejna rzecz jaka slyszalem, ze maja z Maiden grac razem......To mi pachnie oczywiscie Sonispherami niestety :/
To już jest konkret. Mam nadzieję, że źródła są pewne 
A może coś na kształt Ed Hunter Tour?
Ale jeśli by założyć, że wydadzą 16 album na jesieni 2014, to teoretycznie mogłaby to być trasa promo.
A może coś na kształt Ed Hunter Tour?
Ale jeśli by założyć, że wydadzą 16 album na jesieni 2014, to teoretycznie mogłaby to być trasa promo.
Szymon, wiesz może jakie kraje są już pewne?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
@Szymon - Ale myślisz że mogą to być daty festiwalowe ? Np Wacken które obchodzi 25 urodziny, Sziget , czy Wertcher ?
Pewne to nie jest nic, ale podobno Norwegia w sierpniu. Jakies rozmowy z Niemcami wlasnie trwaja, ale czy Wacken nic nie wiem......I poki co festiwale......
Generalnie wszystko to nalezy traktowac w kategorii plotki, jedyne co mom zdaniem jest pewne to to ze trasa w lato bedzie.....
Generalnie wszystko to nalezy traktowac w kategorii plotki, jedyne co mom zdaniem jest pewne to to ze trasa w lato bedzie.....
Tak czy siak do Polski i tak pewnie nie zawitają. Zbyt mały popyt żeby pozwolili sobie na koncert rok po roku.
10-12k by było w Polsce spokojnie.
Bardziej prawdopodobne, wydają się festy niż znowu hale.
Bardziej prawdopodobne, wydają się festy niż znowu hale.
Nie chodzi o to ile by było ale raczej o to, że skutki takiego podejścia byłyby takie jak obecnie w Finlandii. Koncert w Polsce raz na 3 lata dla 30k wydaje się być optymalnym rozwiązaniem. No chyba, że zrobią małą halę raz i po premierze też jeden gig ale na to się nie zanosi.
Nowy album w 2015? Pięć lat odstępu to już przesada. Zresztą dopiero co Dickinson mówił o przyszłym roku. 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

1 taka halówka w Polsce (może w mieście, gdzie nie grali w 2013 r., np. Kraków, Warszawa czy Wrocław) na luzaku byłaby sold out, nie mam co do tego żadnych wątpliwości.Szymon pisze:Jakby ktos znal plany Megadeth to mozna by cos spekulowac, bo to kolejna rzecz jaka slyszalem, ze maja z Maiden grac razem......To mi pachnie oczywiscie Sonispherami niestety :/
-
Deleted User 2259
Tu nigdy nie grali,a dobrze by było bo mieszkam 300 metrów od tej hali którą budują.Zakkahletz pisze: Kraków
jeśli Szymon ma rację to myślę, że będzie to coś na wzór trasy TFFT z 2010 roku z jednym nowym kawałkiem, kilka największych festów (Sziget, Wacken).
Pasowałoby to do MAIDEN - rutynowo - we IX premiera nowej płyty i objeżdżanie dalej świata tym razem już z setlistą obfitującą w więcej nowych kawałków.
Osobiście wolałbym, aby zespół dał sobie wolne w 2014. Niech odpoczną i oni i fani
No może coś tylko z tą Japonią bo faktycznie są tam poszkodowani najbardziej, ale mogą zacząć od Japonii z trasą o której rozmawiamy i wielką szopkę zrobią wokół, że zaczynają od Kraju Kwitnącej Wiśni bo dawno ich nie było, a mają tam wiernych fanów, blablabla 
marketing rules!
Jeśli te przypuszczenia się potwierdzą, to jestem prawie przekonany, że wśród tych kilku letnich festów zabranknie tym razem Polski (zbyt często grają i w końcu się przejedzą jak w Skandynawii)
Pasowałoby to do MAIDEN - rutynowo - we IX premiera nowej płyty i objeżdżanie dalej świata tym razem już z setlistą obfitującą w więcej nowych kawałków.
Osobiście wolałbym, aby zespół dał sobie wolne w 2014. Niech odpoczną i oni i fani
marketing rules!
Jeśli te przypuszczenia się potwierdzą, to jestem prawie przekonany, że wśród tych kilku letnich festów zabranknie tym razem Polski (zbyt często grają i w końcu się przejedzą jak w Skandynawii)
-
Nomadosław
- -#Trooper

set trasy
Moonchild
Evil that Man Do
Still Life
The Trooper
Can I Play with Madness
Infinite Dreams !!!
Heaven Can Wait
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
The Clairvoyant
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be thy Name
Sanctuary
i jak Wam się widzi?
Moonchild
Evil that Man Do
Still Life
The Trooper
Can I Play with Madness
Infinite Dreams !!!
Heaven Can Wait
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
The Clairvoyant
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be thy Name
Sanctuary
i jak Wam się widzi?
bez jaj, trzeci rok kontynuacji tej samej trasy to nawet jak na IM za dużo 
Chyba, że w Japonii tylko tam miałoby to sens z wiadomych powodów
Chyba, że w Japonii tylko tam miałoby to sens z wiadomych powodów
-
Nomadosław
- -#Trooper

jest sens bo usłyszymy Infinite Dreams
a jeśli mają grać set przekrojowy to muszą zagrać Clansmana !
a jeśli mają grać set przekrojowy to muszą zagrać Clansmana !
Jak już ktoś rzuci przykładowym setem to można śmiało otworzyć temat IM world tour 2014 i uważać spekulacje za.otwarte!