Rarytasy i wyprzedaże
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rarytasy i wyprzedaże
chińczycy pewnie nie narzekaja 
Ty naprawdę masz syndrom ostatniego postu
chodzi o to, że to nie jest oficjalne wydawnictwo sygnowane przez zespół, więc tanie, ale nie oryginalne wydanie.
Czekam Veeking na kolejnego niepotrzebnego posta pod moim, żebyś znów miał ostatnie słowo
chodzi o to, że to nie jest oficjalne wydawnictwo sygnowane przez zespół, więc tanie, ale nie oryginalne wydanie.
Czekam Veeking na kolejnego niepotrzebnego posta pod moim, żebyś znów miał ostatnie słowo
Ostatnio zmieniony pn wrz 23, 2013 5:24 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
KOMPONUJ!!!
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Super oprawa graficzna. Zawsze wierzyłem w skandynawski rodowód Edka.
Pirackie. Na pierwszy rzut oka widać, a cena jak za to limitowane wydanie w digi packu 
Potwierdzam. Byłem naiwny i kupiłem.RALF pisze:To jest chińskie!
Tandeta na pierwszy rzut oka, plastik trzeszczał, otwarcia luźne, w środku ząbki połamane a nadruki na płytach w "dziwnych" kolorach.
Na dzień następny odsyłałem, niech nikt z czytających tu nie będzie naiwny.
W Chinach takich płyt całe miliony produkują, nawet polskich artystów, tam piractwo to 99% rynku...
Jeszcze? Coś mam przeczucie, że może tak nigdy nie być. Duża część osób ściąga płyty z internetu, a ci co kupują zazwyczaj wiedzą co kupować i mało kto decyduje się nieświadomie bądź świadomie na kupno często niewiele tańszych piratów. Więc u nas jest i będzie to mało opłacalny interesThe_Alchemist pisze:dobrze, że u nas jeszcze tak nie ma...
-
Deleted User 4783
chodziło mi o to, że u nas jeśli już ktoś płytę kupuje, to oryginalną, bo podróbek raczej nie uświadczysz:) nie poruszałem kwestii ściągania albumów z internetu, bo to wg mnie tak czy inaczej zabija powoli rynek muzyczny. Ale tak jak piszesz, jest to mało opłacalne:D
Na allegro tego masa jest.The_Alchemist pisze:podróbek raczej nie uświadczysz:)
-
Deleted User 4783
ok, allegro to inna bajka:D masz rację. Ja staram się kupować płyty w sklepach lub od sprawdzonych sprzedawców, chociaż zawsze jest ryzyko
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A ja jestem trochę innego zdania. Jest część artystów, która cieszy się, że ludzie ściągają mp3 z ich nagraniami. Zależy im na jak największym gronie słuchaczy. Pewnie kapele wchodzące na rynek też by skorzystały na tym.The_Alchemist pisze:...nie poruszałem kwestii ściągania albumów z internetu, bo to wg mnie tak czy inaczej zabija powoli rynek muzyczny.
Fakt jest taki, że zabija to zysk kapeli, ale nie samą kapelę.
Depeche Mode jakiś czas przed premierą Delta Machine udostępniło cały album do odsłuchu za darmo
chwile później miało już kilkaset tysięcy ściągnięć na torrentach 
Nie wiem jaki jest sens udostępniać cos za darmo zeby za pare dni to sprzedawac
Nie wiem jaki jest sens udostępniać cos za darmo zeby za pare dni to sprzedawac
Po to, żeby ludzie mogli ocenić czy warto kupić?VeeKing pisze:Nie wiem jaki jest sens udostępniać cos za darmo zeby za pare dni to sprzedawac
VeeKing pisze:Nie wiem jaki jest sens udostępniać cos za darmo zeby za pare dni to sprzedawac
Zgadzam się z Mr. M. Bo kto ma kupić to i tak kupi, czy to fani Iron Maiden czy Depeche Mode - czy będzie udostępnione czy nie. Ale ktoś kto na co dzień nie jest jakimś super fanem posłucha (bo za darmo), może się zainteresuje i kupi.Mr. M pisze:Po to, żeby ludzie mogli ocenić czy warto kupić?
Night Mistress Fan Club Łódź
Ta, bo jak nie udostępnią to na pewno nikt z torrentów nie ściągnieVeeKing pisze:Depeche Mode jakiś czas przed premierą Delta Machine udostępniło cały album do odsłuchu za darmochwile później miało już kilkaset tysięcy ściągnięć na torrentach
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
dokladnie tak, a im wiecej ludzi poslucha plyty, tym wiecej przyjdzie na koncerty. jakos wiele zespolow wciaz tego nie ogarnia.vyrus pisze:Teraz i tak największą kasę się robi na koncertach a nie na sprzedaży płyt.