Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Metallica
Pewnie się wybiorę - z ciekawości chociażby.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Saimon1995
- -#Moderator

Odnośnie premiery filmu w naszym kraju:
http://www.overkill.pl/Metallica-Throug ... ,4991.html
http://www.overkill.pl/W-pogoni-za-Meta ... ,4987.html
Książka zapowiada się bardzo interesująco. Z chęcią zakupie.
http://www.overkill.pl/Metallica-Throug ... ,4991.html
http://www.overkill.pl/W-pogoni-za-Meta ... ,4987.html
Książka zapowiada się bardzo interesująco. Z chęcią zakupie.
Właśnie wróciłem z IMAXu z Metallica: Through The Never. Koncert jest świetny: Fuel, Hit The Lights i Master of Puppets mnie zmiotły z powierzchni ziemi. Masa efektów specjalnych, jakieś generatory Tesli, wielki posąg Temidy, krzyże, lasery, fajerwerki. W trójwymiarze robi niesamowite wrażenie.
Wątek fabularny lepiej zbyć milczeniem, co niniejszym czynię
Wątek fabularny lepiej zbyć milczeniem, co niniejszym czynię
- Saimon1995
- -#Moderator

O filmie - na chwilę obecną - się nie wypowiem (wybieram się w weekend), ale ścieżka dźwiękowa robi wrażenie. Świetnie się tego słucha. Jak ktoś się waha - warto wydać parę dyszek na te dwie płyty.
Koncert - bajka (wiadomo było) ale fabuła... A płytkę kupię!
Dźwięk i obraz w IMAX pierwsza klasa! Chciałem iść jeszcze raz, ale trochę mi uczelnia plany pokrzyżowała, więc chyba czekam na wydawnictwo Blu-Ray 
Właśnie wróciłam z kina
Koncert cudeńko, ale wstawki z tym "filmem" były mocno wkurzające. No i albo jestem za głupia na takie produkcje, albo ten film był... bez sensu? 
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja również wczoraj zjawiłem się w kinie. Koncert rzeczywiście genialny. Chłopaki w formie jak nigdy. Repertuar iście killerski (dla mnie numer jeden - The Memory Remains). Oprawa - wiadomo rewelacyjna. A fabuła? Najwyższych lotów nie była, ale na szczęście zajęła małą część filmu i (przynajmniej mnie) nie przeszkadzała. No i finał... Marzenie. Orion przy pustych trybunach. Ciarki na całym ciele się pojawiły. Cudo.
Naczytałem się, że fabuła do d..y, a mi się podobała. Fajnie i ciekawie wpleciona, dobrze się to oglądało.
A koncert oczywiście taki, że kapcie spadają
A koncert oczywiście taki, że kapcie spadają
Ja się też zastanawiam nad pójściem drugi raz, ale chyba już nie do IMAXU, bo z finansami krucho 
Ja też byłem w piątek. Koncert fantastyczny. Fabuła mnie szczerze mówiąc nie interesowała.

Korci mnie, żeby iść drugi raz. Ale chyba skończy się na słuchaniu CD;)
Korci mnie, żeby iść drugi raz. Ale chyba skończy się na słuchaniu CD;)
CD #1
The Ecstasy of Gold, Creeping Death, For Whom the Bell Tolls, Fuel, Ride the Lightning, One, The Memory Remains, Wherever I May Roam
CD #2
Cyanide, ...And Justice for All, Master of Puppets, Battery, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Hit the Lights, Orion
w kinie był tylko wstęp do Wherever... i poszło Cyanide. No i z tego co zauważyłem Battery w kinie skrócili.
The Ecstasy of Gold, Creeping Death, For Whom the Bell Tolls, Fuel, Ride the Lightning, One, The Memory Remains, Wherever I May Roam
CD #2
Cyanide, ...And Justice for All, Master of Puppets, Battery, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Hit the Lights, Orion
w kinie był tylko wstęp do Wherever... i poszło Cyanide. No i z tego co zauważyłem Battery w kinie skrócili.
Tak było. Wstęp do Wherever I May Roam z tymi policjantami walącymi w tarczę w rytm utworu... Mistrzowskie!
Krótka recenzja filmu Metallica - Through the Never.
Po prostu koncert fenomenalny w każdym calu. Chociaż nasz Helios to nie IMAX to dźwięk, obraz 3D i wszelkie efekty były wręcz cudowne w odbiorze.
Helios dostał film tylko na weekendy (bodajże ten i następny) i tylko jeden seans o 20.30 - co poskutkowało pełną salą wielbicieli ciężkich dźwięków.
Jest to na pewno osiągniecie ponad czasowe w tworzeniu koncertów. Poza super formą zespołu, setlistą obejmującą niemal wszystkie etapy historii grupy - otrzymujemy w końcu coś wiecej niż super koncert a w tle wielki telebim.
Meta, po sukcesie filmu Flight 666 Iron Maiden w 2009, juz od 2010 zaczęła intensywnie pracować nad własną produkcją. Podobnie jak Maideni, postawili na show wręcz teatralny. Podczas Master of Puppets pojawiają sie na scenie białe krzyże, podczas One istna wojna, urządzenia elektryczne Tesli podczas utworów z Ride the Lightning itp itd... Wszystko w 3D, super wyreżyserowane. SZczena opada
Ocena 9/10. Czemu nie 10? Proste.
Totalnie tragiczny wątek fabularny. Po co to? Na co to? Koncert by sie sam obronił... Na szczęście 90% filmu to obraz z koncertu. Wstawki fabularne są gorsze niż teledyski Rihanny pod względem scenariusza. Nie przeszkadza to w odbiorze całości, jednak dodaje nutkę kiczu do widowiska - a ten koncert sobie na to nie zasłużył. Powinni tu pójść śladem Iron Maiden i za fabułę dać po prostu siebie - np. przebieg trasy koncertowej i przygotowywanie się do koncertów a nie wciskać nie trzymającą się kupy historię fana-członka ekipy Mety, który dostaje "specjalne" zadanie.
Podsumowując :
Fani Metallicy - dostali cudo
Fani metalu - must watch. Czegoś takiego w kinie jeszcze nie było.
Osoby nie znające Metallicy - warto! Grają bowiem Nothing Else Matters
Za 26 zł lepszego koncertu na Podlasiu nie doświadczycie Na pewno wybiorę się jeszcze raz - gdyż z kwestii dźwięku w kinie jest to miód dla uszu.
Po prostu koncert fenomenalny w każdym calu. Chociaż nasz Helios to nie IMAX to dźwięk, obraz 3D i wszelkie efekty były wręcz cudowne w odbiorze.
Helios dostał film tylko na weekendy (bodajże ten i następny) i tylko jeden seans o 20.30 - co poskutkowało pełną salą wielbicieli ciężkich dźwięków.
Jest to na pewno osiągniecie ponad czasowe w tworzeniu koncertów. Poza super formą zespołu, setlistą obejmującą niemal wszystkie etapy historii grupy - otrzymujemy w końcu coś wiecej niż super koncert a w tle wielki telebim.
Meta, po sukcesie filmu Flight 666 Iron Maiden w 2009, juz od 2010 zaczęła intensywnie pracować nad własną produkcją. Podobnie jak Maideni, postawili na show wręcz teatralny. Podczas Master of Puppets pojawiają sie na scenie białe krzyże, podczas One istna wojna, urządzenia elektryczne Tesli podczas utworów z Ride the Lightning itp itd... Wszystko w 3D, super wyreżyserowane. SZczena opada
Ocena 9/10. Czemu nie 10? Proste.
Totalnie tragiczny wątek fabularny. Po co to? Na co to? Koncert by sie sam obronił... Na szczęście 90% filmu to obraz z koncertu. Wstawki fabularne są gorsze niż teledyski Rihanny pod względem scenariusza. Nie przeszkadza to w odbiorze całości, jednak dodaje nutkę kiczu do widowiska - a ten koncert sobie na to nie zasłużył. Powinni tu pójść śladem Iron Maiden i za fabułę dać po prostu siebie - np. przebieg trasy koncertowej i przygotowywanie się do koncertów a nie wciskać nie trzymającą się kupy historię fana-członka ekipy Mety, który dostaje "specjalne" zadanie.
Podsumowując :
Fani Metallicy - dostali cudo
Fani metalu - must watch. Czegoś takiego w kinie jeszcze nie było.
Osoby nie znające Metallicy - warto! Grają bowiem Nothing Else Matters
Za 26 zł lepszego koncertu na Podlasiu nie doświadczycie Na pewno wybiorę się jeszcze raz - gdyż z kwestii dźwięku w kinie jest to miód dla uszu.
Jak efekty 3D? Bardzo mocne? Bo z tego co zauważyłem w normalnych filmach, czasem te efekty są bardzo silne i częste, a czasem jest ich mało i to 3D nie jest tak głębokie. Jak jest w tym przypadku? Bo ja osobiście 3D nie lubię.

remi pisze: Osoby nie znające Metallicy - warto! Grają bowiem Nothing Else Matters
Odnośnie efektów 3D - na początku jak pojawiła się ręka jakiegoś widza na ekranie to myślałem, że ktoś w kinie tak się wczuł w atmosferę;) Jednakże efekty nie były jakoś bardzo wbijające w fotel, ale dla mnie to plus. Myślę, że jeżeli nie lubisz 3D to akurat na tym filmie dasz radę.
Przed seansem był zwiastun Grawitacji w 3D. Tam to dopiero były efekty.
Przed seansem był zwiastun Grawitacji w 3D. Tam to dopiero były efekty.