W piątek kupiłem sobie zwykłe wydania AMOLAD i TFF oraz DoD bez zabezpieczenia przed kopiowaniem, niestety na singlach to pikanie zostanie (jeszcze tylko DOTR bez zabezpieczenia muszę kiedyś znaleźć).
Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
Digital download, dodawali do niego okładkę do wydrukowania, to sobie wydrukowałem i wypaliłem CD. 
W piątek kupiłem sobie zwykłe wydania AMOLAD i TFF oraz DoD bez zabezpieczenia przed kopiowaniem, niestety na singlach to pikanie zostanie (jeszcze tylko DOTR bez zabezpieczenia muszę kiedyś znaleźć).
Spoko już myslałem, że to coś wartego uwagi
Może mi sie uda za jakis czas wrzucic moje fotki, przez te kilka lat naliczyłem około 140 CD, 70 analogów i kilka laserdysków. Juz sie cos krystalizuje, choć ta zabawa chyba nigdy sie nie skończy
Może mi sie uda za jakis czas wrzucic moje fotki, przez te kilka lat naliczyłem około 140 CD, 70 analogów i kilka laserdysków. Juz sie cos krystalizuje, choć ta zabawa chyba nigdy sie nie skończy
Dla mnie warte, oficjalny singiel. Uwagi, bo pieniędzy to nie za bardzo, kosztowało chyba ze 2 albo 3 funty w dniu premiery.
No wiadomka 
Tak napisalem, bo te wydanie mnie nie kreci. Kazdy ma swoje priorytety i preferencje w tym temacie :-j
Tak napisalem, bo te wydanie mnie nie kreci. Kazdy ma swoje priorytety i preferencje w tym temacie :-j
-
Deleted User 5800
U mnie skromnie, ale coś się zawsze może zmienić
CD:
- THE NUMBER OF THE BEAST
- PIECE OF MIND
- POWERSLAVE
- SOMEWHERE IN TIME
- SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
- NO PRAYER FOR THE DYING
- FEAR OF THE DARK
- BRAVE NEW WORLD
- DANCE OF DEATH
- A MATTER OF LIFE AND DEATH
- THE FINAL FRONTIER
Lubię zdjęcia w tym temacie, więć choć nie ma za bardzo powodu to...

CD:
- THE NUMBER OF THE BEAST
- PIECE OF MIND
- POWERSLAVE
- SOMEWHERE IN TIME
- SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
- NO PRAYER FOR THE DYING
- FEAR OF THE DARK
- BRAVE NEW WORLD
- DANCE OF DEATH
- A MATTER OF LIFE AND DEATH
- THE FINAL FRONTIER
Lubię zdjęcia w tym temacie, więć choć nie ma za bardzo powodu to...

-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Mam w swej kolekcji Roskilde 2003 na czerwonym winylu. Czy Waszym zdaniem jest to jakiś rarytas?
Jak to boot na winylu - w Saturnie raczej się tego nie dostanieIvanRocks007 pisze:Mam w swej kolekcji Roskilde 2003 na czerwonym winylu. Czy Waszym zdaniem jest to jakiś rarytas?
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Tyle to i ja wiem. Kupiłem 6 lat temu w antykwariacie. Zastanawiam się jaką może miec wartosc. Ceny nie pamiętam, bo w tamtym okresie kupowałem winyle hurtem.
Uncle Google twierdzi, że wielkiego szału nie ma:
http://collectorsfrenzy.com/details/160 ... _RED_VINYL
http://collectorsfrenzy.com/details/160 ... _RED_VINYL
Obiecana reszta. 
Praktycznie same pierwsze wydania.
Edward The Great prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie do sprzedaży.
Z albumów na winylu zostało mi już niewiele (ewentualnie kilka do wymiany na lepszy stan etc.), do tego większość singli niezależnie od formatu + część wydań albumów na CD. Ewentualnie jeszcze jakieś VHS, żeby kolekcje dopełnić.
Praktycznie same pierwsze wydania.
Edward The Great prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie do sprzedaży.
Z albumów na winylu zostało mi już niewiele (ewentualnie kilka do wymiany na lepszy stan etc.), do tego większość singli niezależnie od formatu + część wydań albumów na CD. Ewentualnie jeszcze jakieś VHS, żeby kolekcje dopełnić.
Panowie kolekcjonerzy. Chcę nabyć w końcu The First Ten Years bo z CD to chyba tylko tego mi w kolekcji brakuje. I tak przeglądam ebay i trafiłem na takie cudo
http://www.ebay.pl/itm/Iron-Maiden-The- ... 3cd612d273
Czy ktoś mi może powiedzieć czy to jest oryginał i w jaki sposób to sprawdzić? Bo jeżeli chodzi o płyty z tamtej strony to zawsze podchodzę z gigantyczną rezerwą.
http://www.ebay.pl/itm/Iron-Maiden-The- ... 3cd612d273
Czy ktoś mi może powiedzieć czy to jest oryginał i w jaki sposób to sprawdzić? Bo jeżeli chodzi o płyty z tamtej strony to zawsze podchodzę z gigantyczną rezerwą.
Na oko wygląda jak oryginał (oczywiście wydania japońskiego, które różni się od UK choćby tym, że box jest wielkości winylowego, a w UK był wielkości CD, tylko wyższy).
W ogóle ktoś robi piraty tych boxów?
W ogóle ktoś robi piraty tych boxów?
Dzięki Madril. Podrabiają wszytskie boxy - The Doors, Lenona itd to co za problem podrobić ten.
Wygląda jak oryginał, choć cięzko mi porówać bo akurat mam box z UK który jest inny.
A w ogóle skoro nie masz, to nie lepiej zaopatrzyć sie w ta własnie europejską wersje? jest tańsza, a zawartość taka sama, po prostu inaczej zapakowane.
A w ogóle skoro nie masz, to nie lepiej zaopatrzyć sie w ta własnie europejską wersje? jest tańsza, a zawartość taka sama, po prostu inaczej zapakowane.
ciężko dostać na ebayu ten box w dobrej cenie na CD
No kosztują koło tysiaka. Tak mniej więcje wychodzi z moich kilkutygodniowych obserwacji ebaya. Nie wiem, czy to dużo czy mało za te płyty ale tak kosztują 
tyle, że płyty mam 
kiedyś koło stówy mozna bylo samo pudełko i dałem ciala :/
kiedyś koło stówy mozna bylo samo pudełko i dałem ciala :/
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Czy jest na forum wątek na temat Waszych całkowitych zbiorów, nie tylko w kwestii wydawnictw IM?
raczej tylko tu 
Ostatnie nabytki.
Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam The Angel And The Gambler CD1 tego singla na sprzedanie, tylko bez naklejki CD1. Stan raczej bardzo dobry.
Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam The Angel And The Gambler CD1 tego singla na sprzedanie, tylko bez naklejki CD1. Stan raczej bardzo dobry.