31/07-02/08/2014 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

31/07-02/08/2014 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Post autor: Kuki91 »

http://www.lastfm.pl/festival/3642799+W ... tock+2014)+

Ponoć na blogu Owsiaka tez Accept potwierdzony, ale nie umiem tego znaleźć :) . No ale temat się należy
Ostatnio zmieniony pn sty 13, 2014 11:37 pm przez Kuki91, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
HolyDiver
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 31/07-02/08/2014 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Post autor: HolyDiver »

http://owsiaknet.pl/video/76684038
05:15
ale to jeszcze nieoficjalnie ;-)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Byłoby elegancko. Jeśli sie nic nie wydarzy, zjawie się po raz kolejny
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ja będę jak co roku, niezależnie od składu, ale jak skład będzie zacny to tym lepiej. :) A jakby było Maiden to chyba by znów z milion luda zjechało. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może jednak IM zagrają...?! Ale bardziej to tylko ciekawostka
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Czy Maiden w ostatnich kilkunastu latach zagrało jakikolwiek koncert gdzie był wstęp wolny? Mam nadzieje, że Maiden w tym syfie nigdy nie zagra...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Marną czerpałbym przyjemność z takiego show. Wolę zapłacić kilka stów za koncert w normalnych warunkach tj takich gdzie są ludzie którzy są autentycznymi fanami Maiden. Ponadto na imprezie płatnej występuje selekcja w ramach której odrzuca się pewien element, nie każdy póki co może sobie pozwolić na wydanie lekką ręką kilku stów. Nie wiem co ci Ralf tak zależy? Chcesz puścić sygnał w świat, że w Polsce padł rekord frekwencji na Maiden? To śmierdzi na kilometr narodową szczyptą kompleksów.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie ma ani sygnałów ani "kompleksów". Jakie kompleksy wobec darmowego show może mieć zespół, który regularnie gra dla 60 tyś. ludzI??! A jak mogli zagrać Anthrax, Helloween czy teraz Accept - to czemu nie IM?!!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

RALF pisze:A jak mogli zagrać Anthrax, Helloween czy teraz Accept - to czemu nie IM?!!
Bo IM to jednak znacznie większy zespół niż wyżej wymienione. Accept, Helloween czy Anthrax grają w polsce klubowe koncerty ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

RALF pisze:Jakie kompleksy wobec darmowego show może mieć zespół, który regularnie gra dla 60 tyś. ludzI??!
Ja pisałem o Twoich kompleksach ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A co by to zmieniło???! Nic
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

vyrus pisze:Marną czerpałbym przyjemność z takiego show. Wolę zapłacić kilka stów za koncert w normalnych warunkach tj takich gdzie są ludzie którzy są autentycznymi fanami Maiden. Ponadto na imprezie płatnej występuje selekcja w ramach której odrzuca się pewien element, nie każdy póki co może sobie pozwolić na wydanie lekką ręką kilku stów. Nie wiem co ci Ralf tak zależy? Chcesz puścić sygnał w świat, że w Polsce padł rekord frekwencji na Maiden? To śmierdzi na kilometr narodową szczyptą kompleksów.
Nie bardzo rozumiem argumentację (pomijam fakt, że IM na pewno nie będzie). :) Jeśli ktoś ma ochotę to przyjedzie na Wood, a jeśli kogoś Wood odrzuca, to przyjeżdżać nie musi, więc nie wiem skąd te zarzuty w stronę Ralf'a? :) Jeśli będzie Maiden na Wood (hipotetycznie) to z chęcią pójdę na ich koncert, a jak ktoś nie ma ochoty jechać do Kostrzyna, to może poczekać na inny gig, bo może będą mieć jeszcze jeden występ biletowany, czy to w Polsce, czy w sąsiedztwie. :) Jeśli Ralf lubi Maiden, to chyba ma prawo chcieć jeździć na koncerty jak najczęściej, również te, które nie odbywają się w ramach biletowanej imprezy. :) I nie widzę powódów, by w ten sposób miał leczyć jakiekolwiek kompleksy. :)

Podobnie Emilio, dziwne Twoje nadzieje. :) Jeśli to się potwierdzi to po prostu nie przyjeżdżaj do Kostrzyna. :cool:

Wiecie co jest w tym wszystkim zabawne, że nie da się ludziom dogodzić, jak przyjeżdżają wielkie gwiazdy, to ludzie z Wood maurdzą, że bydło zjechało, że dzicz, że niszczą ideę Woodstocka, podobnie reagują osoby które tam nie jeżdżą, czego przykładem jest Virus, że jak tak można, że w tym syfie i brudzie będzie grać wielka gwiazda. A jeszcze inni (jak ja) cieszą się, że można czasem posłuchać ulubionych kapel w fajnym miejscu, niezależnie od tego czy jest przy tym przypadkowa dzicz, czy z drugiej strony gwiazdy w ten sposób tracą swojej glorii i chwały. :)
Ostatnio zmieniony wt paź 15, 2013 1:34 pm przez mimski, łącznie zmieniany 2 razy.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

mimski pisze:Podobnie Emilio, dziwne Twoje nadzieje. :) Jeśli to się potwierdzi to po prostu nie przyjeżdżaj do Kostrzyna. :cool:
Gdyby to się (odpukać) potwierdziło, to pewnie kosztem normalnego koncertu w Polsce, więc jakoś jednak na tym tracę.
mimski pisze:że bydło zjechało, że dzicz, że niszczą ideę Woodstocka, podobnie reagują osoby które tam nie jeżdżą, czego przykładem są Virus i Emilio
Ja byłem 5 razy na woodstocku, pisałem o tym wielokrotnie.
Ostatnio zmieniony wt paź 15, 2013 1:33 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Emilio pisze:
mimski pisze:Podobnie Emilio, dziwne Twoje nadzieje. :) Jeśli to się potwierdzi to po prostu nie przyjeżdżaj do Kostrzyna. :cool:
to pewnie kosztem normalnego koncertu w Polsce
Tego nie wiesz. :)

A to zwracam honor, już edytuję. :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Przecież ja Ralfowi takiego prawa nie odmawiam, nie chodziło mi z tymi kompleksami o udział kogokolwiek tylko o fakt, że dzięki Woodstockowi lud z całego świata będzie to odbierał jako największy koncert w historii Maiden a Ralfowi na tym zależy bo mieszka w Polsce. Tak odebrałem jego chęci. Bo niby w czym Woodstock lepszy od koncertu halowego? W niczym, za to wad wiele. Chyba że ktoś naprawdę skąpi te 300zł na bilet+dojazd.
Poza tym koncert na Woodstock=brak płatnego koncertu. Frekwencja na Maiden jest w Polsce na tyle niska, że nie ryzykowaliby po kilkusettysięcznym spędzie robić płatnego koncertu. Czyli z mojego punktu widzenia lipa.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Tylko że to wciąż wróżenie z fusów, zarówno fakt, że zrezygnują z biletowanego koncertu, choć w tym roku były dwa i nie było problemu, jak i to że w ogóle tam zagrają. :) Mnie tam w sumie wisi, gdzie kto gra. Jak chce jechać na koncert i stwierdzam, że jestem gotów wydać kasę na dojazd i bilet, to jadę, a nie patrzę, gdzie ten występ się odbywa, może być nawet w ramach wiejskich dożynek. :) Grunt, żeby się dobrze bawić, co mnie obchodzą pozostali, czy będą to włóczędzy, czy białe kołnierzyki. :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Każdy ma w mózgu neurony lustrzane i otoczenie dużo zmienia. Ja miałem fatalne towarzystwo na koncercie Maiden w Gdańsku, mimo że miałem barierki to radość z zabawy była przez tych ludzi skutecznie zaniżona. No ale schodzimy trochę na inny temat
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

No cóż, z neuronami lustrzanymi polemizować nie będę, prawnikiem jestem. :P
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Iron Maiden na Woodstocku? Może jeszcze jednorazowa reaktywacja Led Zeppelin, albo lepiej, koncert Ozzy'ego z wskrzeszonym Randym Rhoadsem? :lol:
RALF pisze:Nie ma ani sygnałów ani "kompleksów". Jakie kompleksy wobec darmowego show może mieć zespół, który regularnie gra dla 60 tyś. ludzI??! A jak mogli zagrać Anthrax, Helloween czy teraz Accept - to czemu nie IM?!!
Z całym szacunkiem do tych kapel - nie ta półka co Maiden.

Na Woodstock z Ironami bym się wybrał bardzo chętnie, fakt, że pod wieloma względami byłby gorszy niż normalny koncert, ale najzwyczajniej w świecie nadrobiłbym ten brak jadąc gdzieś na jeszcze jeden koncert, jeśli nie w Polsce, to w okolicach.

Problem polega na tym, że coś takiego jest kompletnie niemożliwe i Maiden na 100% nie wystąpi na Woodstocku. :lol:
ODPOWIEDZ