Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
@, RALF, Wicker - Czytam tutaj i ówdzie że prawdopodobnie ani Meta, ani U2, ani Black Sabbath ani Iron Maiden. Nie mam pojęcia czemu, ale ludzie na forum Wacken etc są niemal pewni że głównym headlinerem będzie MANOWAR który zagra w całości album " KINGS OF METAL ". Nie ten kaliber co pozostałe zespoły, ale oczywiście nie narzekałbym !
Przecież to zgrywy!!!Dejavu pisze:z U2 na Wacken? Wątpię.
Manowar - baaardzo możliwe!
http://www.bild.de/regional/hamburg/wac ... .bild.html - Tutaj oficjalne potwierdzenie Metalliki że nie będą Headlinerem Wacken 2014.
Oczywiście zapomniałem napisać o tym że co chwila pojawia się nazwa MEGADETH jako zespołu który z pewnością zostanie ogłoszony w grudniu podczas X-Mas Advent Calendar, ale czy mogliby oni być headlinerem ? W 2010 na Wacken grął Slayer a na Big 4 byli nad Megadeth. Także wydaje mi się że faktycznie może to być Manowar grający Kings Of Metal w całości. Ewentualnie Black Sabbath.
No ewentualnie jakimś cudem mogłoby okazać się że Iron Maiden jednak w Grudniu ogłosi jakieś daty na wakacje a wtedy zapewne 22/23/24 Grudnia, Maiden zostanie ogłoszone headlinerem i do tego pewnie dorzucą Megadeth. Sam jestem ciekaw czy coś będzie w 2014.
Oczywiście zapomniałem napisać o tym że co chwila pojawia się nazwa MEGADETH jako zespołu który z pewnością zostanie ogłoszony w grudniu podczas X-Mas Advent Calendar, ale czy mogliby oni być headlinerem ? W 2010 na Wacken grął Slayer a na Big 4 byli nad Megadeth. Także wydaje mi się że faktycznie może to być Manowar grający Kings Of Metal w całości. Ewentualnie Black Sabbath.
No ewentualnie jakimś cudem mogłoby okazać się że Iron Maiden jednak w Grudniu ogłosi jakieś daty na wakacje a wtedy zapewne 22/23/24 Grudnia, Maiden zostanie ogłoszone headlinerem i do tego pewnie dorzucą Megadeth. Sam jestem ciekaw czy coś będzie w 2014.
Maiden mogliby ogłosić trasę po Europie, która objęłaby okres koniec czerwca 2014 - początek sierpnia 2014 - jakieś 17 - 20 koncertów, oprócz kilku wielkich festiwali - miejsca gdzie jeszcze nie grali tour "ME". To jest możliwe...
Pożyjemy - zobaczymy
Pożyjemy - zobaczymy
To mi się wydaje bardzo prawdopodobne. W takiej sytuacji raczej nie zmienialiby nic w secie?RALF pisze:Maiden mogliby ogłosić trasę po Europie, która objęłaby okres koniec czerwca 2014 - początek sierpnia 2014 - jakieś 17 - 20 koncertów, oprócz kilku wielkich festiwali - miejsca gdzie jeszcze nie grali tour "ME". To jest możliwe...![]()
Pożyjemy - zobaczymy
Dlaczego nie? Znaczy 2 - 3 utwory, znów pojawiają się pogłoski o koncertach w Australii - zobaczymy...
Gdyby coś zmienili w secie to byłoby bardzo ciekawie. Ciekawe co nowego by wpadło. Może Infinite Dreams?
- Saimon1995
- -#Moderator

Jeśli po raz kolejny mają zamiar pojawić się w Europie to w jakimś stopniu set muszą zmienić Przynajmniej 3-4 utwory (chciałoby się więcej). Infinite Dreams? Bardzo możliwe.Dejavu pisze:Gdyby coś zmienili w secie to byłoby bardzo ciekawie. Ciekawe co nowego by wpadło. Może Infinite Dreams?
Infinite, może w końcu Killers - ja bym się cieszył!
@Ralf- Może i tak będzie jak mówisz, ale to raczej już Wacken odpada skoro Jensen ( organizator ) mówi że headlinerem będzie zespół którego nigdy na WOA nie było ! To już raczej faktycznie ten HELLFEST tak jak mówi Wicker. Kurde nie chciałbym Megadeth jako headlinera. Z całym szacunkiem ale nie jest to zespół godny bycia główną gwiazdą największego metalowego festiwalu w Europie.
Możesz być spokojnyIronKevin pisze:Kurde nie chciałbym Megadeth jako headlinera. Z całym szacunkiem ale nie jest to zespół godny bycia główną gwiazdą największego metalowego festiwalu w Europie.
A z zespołów spełniających "kryteria" to są:
Black Sabbath
Manowar
Kiss
AC/DC
Od dawna mam czuja, że to będzie BS.
www.MetalSide.pl
Nie orientuję się kompletnie, ale zdziwiony jestem - naprawdę Manowar sprowadza więcej osób na koncerty i sprzedaje więcej płyt niż Megadeth?gumbyy pisze:
A z zespołów spełniających "kryteria" to są:
Black Sabbath
Manowar
Kiss
AC/DC
Wiesz Wacken ma trzech headów zawsze, natomiast Megadeth jest znacznie mniej popularny w Niemczech, niż Manowar!
Jesli sierpien i WOA odpada bo skupia sie czerwiec/lipiec to i SZIGET odpada 11-18 sierpnia.
Moze Impact lub Soni u nas?;-)
Moze Impact lub Soni u nas?;-)
Kontrakt z soni już im się skończył.
Ja podejrzewam ze jeśli zagrają krótka trasę po Europie to Polski na pewno nie będzie. Tak jak w 2010.
Ja podejrzewam ze jeśli zagrają krótka trasę po Europie to Polski na pewno nie będzie. Tak jak w 2010.
też tak myślę, że Pl nie będzie.
2010 grali nowy utwór, początek promocji nowej płyty, a teraz?
2010 grali nowy utwór, początek promocji nowej płyty, a teraz?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Podejrzewam, że będzie nieznaczne przemeblowanie setu, jak to było na SBIT 2009, np. z Infinite Dreams

Tylko, ze w 2009 juz wlasnie z ta sama trasa co w 2008 do Europy w 2009 nie wrocili chyba?
-
Deleted User 5147
W 2009 zaczynali trasę w Belgradzie
Jedyny koncert w Europie
Na pewno będzie przemeblowanie w secie bo to będzie nowa trasa a nie ciag dalszy ME