Plany na 2014 - spekulacje

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

IronKevin
-#Invader
-#Invader

Re: Plany na 2014 - spekulacje

Post autor: IronKevin »

@Wydra - To skoro Bergen w Sierpniu to może Wacken/Sziget ? Terminowo i Open-Airowo zgrywa się to idealnie. Jakieś plotki, głosy, coś słyszałeś ? Co myślisz ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Koengen Festung Bergenhus, Bergen, Norwegia
Jeżeli to ma być trasa europejska, która promuje inny materiał niż "ME", to może trwać nawet od połowy czerwca do połowy sierpnia, jakieś 25 - 30 koncertów, to bardzo dużo ale przy np. nowym, studyjnym materiale - to możliwe nawet.
Snoger
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Snoger »

Z tego co pamietam to TFF jakos grudzien/styczen nagrywali i zajelo to im z 2 tyg? Tak wiec jest jeszcze szansa ze nagraja nowa plyte, ktora wyjdzie w wakacje, a trasa bedzie tak jak z TFF: kawalek z nowej plyty + jakies piosenki po 2000 pod szyldem trasy promujacej nowy album.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Może z miejsca ruszą z pełnoprawną trasą albumu, bez rozgrzewki z "jednym kawałkiem".
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

na razie to nawet jeszcze mowy nie ma o nowej płycie :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja tam jakoś wierzę w szybki nowy album. I mam przeczucie, że wyjdzie w 2014 - ot taki optymista ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

dużo pytań i wątpliwości by to rozwiało ;)
ale tak naprawdę to póki co wszystko możliwe :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Snoger pisze:Z tego co pamietam to TFF jakos grudzien/styczen nagrywali i zajelo to im z 2 tyg?
No i efekt jest powszechnie znany w postaci brzmienia z dupy :lol:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja tam bardzo lubię brzmienie TFF :) Spora ilość przestrzeni i ogólnie moim zdaniem brzmienie pasowało do płyty. Co do nowego albumu - chciałbym go usłyszeć jak najszybciej, ale póki co wszystkie opcje odnośnie tras i płyty można skomentować tak samo - "w sumie to możliwe". Więc nie wiadomo nic.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Najbardziej liczę na nowy studyjny album w przyszłym roku. To w końcu byłoby aż 4 lata od ostatniego tego typu wydawnictwa. Mam jednak obawy co do nowego materiału. Żeby tylko nie było jakichś muzycznych wynalazków, odbiegających mocno od metalowego standardu, żadnych poważnych eksperymentów co do stylu muzyki. Niech grają to, w czym są naprawdę dobrzy, w czym sie już dawno sprawdzili. Ale... ze spokojem. Chały nie powinno być. Muzycy muszą zdawać sobie sprawę z tego, co najlepiej odbierają fani zespołu.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Hospes pisze:Muzycy muszą zdawać sobie sprawę z tego, co najlepiej odbierają fani zespołu.
Niech grają to, co najbardziej chcą, a nie to, co chce większość fanów :) Poza tym i wśród fanów zdania są podzielone.
Ja bardzo liczę na to, że nie zejdą z drogi którą objęli jakiś czas temu i jestem bardzo ciekaw co nagrają.

Tak w ogóle to ktoś z zespołu się wypowiadał na temat kierunku w którym zamierzają iść?
Ostatnio zmieniony sob lis 09, 2013 6:38 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dejavu pisze:Niech grają to, co najbardziej chcą, a nie to, co chce większość fanów :)
Czyli tak jak zawsze :B
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

jeśli już, to niech wrócą do tego, co zrobili na BNW. A TFF niech zostawią za sobą...
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

Ja nie chcę, żeby do czegokolwiek wracali i połykali własny ogon. Niech robią album wedle swojego uznania. Tak było do tej pory i dzięki temu każda produkcja Ironów jest niepowtarzalna i ma swój unikalny klimat. Inna sprawa, że mnie akurat TFF się bardzo podoba. Nawet X Factor jest ciekawym urozmaiceniem w ich dyskografii.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Zgadzam się.

Mnie TFF jak i ta ich cała ,,Progresywność'' również się podoba i kolejny album widzę jako kontynuacja tej drogi. A jestem pewien że się to nie zmieni bo oni od samego początku mieli zapędy na tego typu utwory.
IvanRocks007
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: IvanRocks007 »

Dickinson & Smith jako kompozytorzy, ewentualnie Gers, producent Roy Z. i klękają narody.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

IvanRocks007 pisze:Dickinson & Smith jako kompozytorzy, ewentualnie Gers, producent Roy Z. i klękają narody.
Dokładnie. Tak jak kiedyś pisałem - przydałoby się, żeby Stefek przemyślał całą sprawę i nie pisał po raz kolejny schematycznej galopady - tylko dopuścił do głosu Adriana, który jak widać po projekcie Primal Rock Rebellion ma ciekawe pomysły.

Ale ten schemat bardziej prawdopodobny na solowej płycie Bronka, o ile takowa wyjdzie.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ja sobie jakoś nie wyobrażam płyty Iron Maiden w stylu Primal Rock Rebellion i chyba oni też nie, bo przecież na przykład na nowej płycie Adrian miał sporo do powiedzenia, o ile dobrze pamiętam to był współautorem 6 kawałków (w tym Starblind i Isle of Avalon czyli chyba najbardziej progresywnych) więc zapewne oddziela pomysły które będą dla nowych płyt Maiden i pomysły które się stylistycznie nie zmieściły, może kiedyś wyda drugą płytę PRR, ale takiej muzyki na płytach Maiden bym się raczej nie spodziewał. Na nowej płycie ja bym chciał właśnie aktywności Adriana podobnej jak na TFF i może więcej niż jeden kawałek w którym będzie maczał palce Dave.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Tylko, że to nie jest tak, że Adrian sam narzuca sobie ograniczenia. Przecież nie jeden raz ktoś mówił, że przynoszą różne ciekawe pomysły ale Steve to blokuje. Jak dla mnie jest to główny szkodnik, z całym szacunkiem dla niego, ale jeżeli nie da innym wolnej ręki to będzie lipa. No i zmiana producenta to też ważna sprawa. Jakby jeszcze nie narzucali sobie długości kawałków a Dickinson nie piał jak kura tylko śpiewałby tak jak pozwala mu na to wiek (czyli tak jak na albumach solo) to mielibyśmy genialną płytę Iron Maiden.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Steve jest liderem zespołu i ma być po jego myśli on tam jest dyktatorem.
IRON MAIDEN
ODPOWIEDZ