Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
Paschendale
Paschendale
Paschendale
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Paschendale
Dance of death
W mojej ocenie "Paschendale" to absolutna "1" na albumie. Właściwe ma wszystko, co może się podobać: rozbudowana, interesująca kompozycja, ładne melodie, gitarowa moc, wokal na dobrym poziomie, różne smaczki i detale (nie chce mi się wszystkich wymieniać, wspomnę tylko o końcówkach zagrywek gitarowych w kilku fragmentach, o odgłosie orła, o przejmującym brzmieniu refrenu).
W mojej ocenie "Paschendale" to absolutna "1" na albumie. Właściwe ma wszystko, co może się podobać: rozbudowana, interesująca kompozycja, ładne melodie, gitarowa moc, wokal na dobrym poziomie, różne smaczki i detale (nie chce mi się wszystkich wymieniać, wspomnę tylko o końcówkach zagrywek gitarowych w kilku fragmentach, o odgłosie orła, o przejmującym brzmieniu refrenu).
"Still my heart calculate and pray"
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Wprawdzie oddałem głos by odpadł "Paschendale", to przyznaję że numer ten jest lepszy od tytułowego. Zawsze mnie śmieszyło określanie IM mianem zespołu z elementami progresji, lecz w tym przypadku jest w tym sens. W zasadzie motywem przewodnim jest cykanie talerzy Nicko, i po każdej takiej zagrywce mamy kapitulną demolkę tego co wydarzyło się w utworze wcześniej.
A wybrałem tytułowy. Motyw gitary jest genialny i naprawdę ma coś średniowiecznego. Dickinson snuje opowieść którą doskonale uzupełnia muzyka i odwrotnie. No i Gers wreszcie zagrał słuchalne solo
A wybrałem tytułowy. Motyw gitary jest genialny i naprawdę ma coś średniowiecznego. Dickinson snuje opowieść którą doskonale uzupełnia muzyka i odwrotnie. No i Gers wreszcie zagrał słuchalne solo
Jak potraktować taki głos?The_Alchemist pisze:Paschendale, bezkonkurencyjny na całym albumie.
Mój głos na DoD.
Głos na DoD.
Paschendale to dla mnie zdecydowanie nr 1 na tej płycie i jeden z najlepszych kawałków zespołu po reunion. Genialny utwór, który dodatkowo wytyczył kierunek dla kolejnego, świetnego albumu, jakim moim zdaniem jest AMOLAD.
Paschendale to dla mnie zdecydowanie nr 1 na tej płycie i jeden z najlepszych kawałków zespołu po reunion. Genialny utwór, który dodatkowo wytyczył kierunek dla kolejnego, świetnego albumu, jakim moim zdaniem jest AMOLAD.
Jednak Paschendale.
Paschendale
Niech wygra DoD. Głos na P.
po długiej walce z samym sobą głos na Paschendale
-
Deleted User 2259
18 do 9,wygrywa Dance Of Death