Metallica w oficjalnym oświadczeniu informuje, że po spędzeniu kilku ostatnich lat nad filmem Through The Never pora na nowy album... a że historia nauczyła, aby po zamknięciu się w studio jakoś naładować baterie, to trzeba nieco pograć w Europie. Nie będzie to jednak kolejny "European vacation"... to my wybierzemy setlistę! A dokładniej Ci, co będą w posiadaniu biletów na koncert - tuż po jego zakupieniu online dostaniecie email z informacjami gdzie i jak głosować. Metallica sama też głosuje, i głosuje na NOWY KAWAŁEK, kolejnych 17 wybieramy spośród 140 jakie Metallica do tej pory wydała na płytach. Co więcej, na żywo będzie można obserwować postępy w głosowaniu fanów!!! Bilety na http://www.eventim.de. Kolejne ogłoszenia w przyszłym tygodniu.
4 czerwca 2014 Hamburg, Germany Sonisphere @ Imtech Arena
6 czerwca 2014 Nürnberg, Germany Rock Im Park @ Zeppelinfeld
8 czerwca Nürburgring, Germany Rock Am Ring
8 lipca - Aerodrome Festival - Praga
Ostatnio zmieniony wt lis 26, 2013 6:19 pm przez kam, łącznie zmieniany 3 razy.
G.R.E.G pisze:Tą scenę raczej da sie upchac na płycie Narodowego ale zostanie naprawde maaaaaało miejsca dla ludzi na plycie.
Tu akurat bredzisz, bo filmowa scena do tej pory była instalowana w arenach, które z założenia mają mniejszą płytę niż stadiony. Oczywiście scena ustawiona po środku może nieco ograniczyć pojemność płyty, ale pamiętajmy, że jednocześnie otwieramy do sprzedaży miejsce, które i tak zajmowałaby scena ustawiona na jednym z boków stadionu. Natomiast większym problemem jest podwieszenie całego oświetlenia - na Narodowym raczej nie będzie możliwe podczepienie go pod dach, który nie utrzymałby takiej konstrukcji. Więc raczej skłaniam się ku koncepcji "zwykłej" sceny z elementami scenografii z TTN wkomponowanymi obok znanych już telebimów.
yankes pisze:Zawsze mogą przygotować wersję stadionową tej sceny, coś jak U2 na 360. Zrobili tak w Nimes
Niby tak, ale to oznaczałoby kolejne inwestycje w nową scenę, a po wątpliwym sukcesie komercyjnym filmu 3D ich management raczej będzie chciał wycisnąć jak najwięcej kasy z tournee w 2014 roku - przypomnę tylko, iż początkowo zespół zarzekał się, że w przyszłym roku zamkną się w studio i będą pracować nad nowym longplay'em. Oczywiście chciałbym się mylić i zobaczyć zupełnie nową jakość w stadionowej produkcji scenicznej Mety, ale troszkę obawiam się, że pójdą na łatwiznę z festiwalowymi/stadionowymi występami, a scenę TTN zobaczymy co najwyżej w trakcie występów halowych...
Z dość dobrych źródeł, cała trasa ma się odbyć ze sceną z TTN, która będzie TYLKO jedna. NIe wiem tylko, jak to się ma do ich plotek na Sonisphere, ale byłoby fajnie
Stworzyłem wydarzenie na last.fm i dostałem taką oto prywatną wiadomość. Czyli nie taki pewny jeszcze ten gig.
Pepik pisze:
Aerodrome 2014
Hello Kamooo,
Could you please do a very big, big favor. Could you please remove the information from Last.fm about the Aerodrome Festival 2014 in Prague.
This event has not been confirmed yet and the band has not even signed the contract. It was leaked to the internet from an unknown source.
It is a very big problem
If you will please remove this event right away, I promise that I will let you know AS SOON AS the information becomes public so that you can be the first to post it to last fm.
Thank you very much for your help,
Peter Zabransky
kam pisze:Stworzyłem wydarzenie na last.fm i dostałem taką oto prywatną wiadomość. Czyli nie taki pewny jeszcze ten gig.
Pepik pisze:
Aerodrome 2014
Hello Kamooo,
Could you please do a very big, big favor. Could you please remove the information from Last.fm about the Aerodrome Festival 2014 in Prague.
This event has not been confirmed yet and the band has not even signed the contract. It was leaked to the internet from an unknown source.
It is a very big problem
If you will please remove this event right away, I promise that I will let you know AS SOON AS the information becomes public so that you can be the first to post it to last fm.
Thank you very much for your help,
Peter Zabransky
Eventim CZ
Hahaha, ale ściemy. Przecież to oczywiste, że Eventim dał ciała i wrzucił na swoją stronę informację o evencie, który nie został oficjalnie potwierdzony przez organizatora. A teraz trzęsą portkami i chcą zatrzeć ślady. Na Twoim miejscu zaproponowałbym usunięcie eventu wzamian za bilety na Aerodrome Festival jak tylko się potwierdzi - myślę, że i na to by poszli.
A dokładniej Ci, co będą w posiadaniu biletów na koncert - tuż po jego zakupieniu online dostaniecie email z informacjami gdzie i jak głosować. Metallica sama też głosuje, i głosuje na NOWY KAWAŁEK, kolejnych 17 wybieramy
Czyli nowej sceny nie będzie, ale ta opcja też jest fajna o ile fani się skrzykną i będą wspólnie głosować na rzadko grane kawałki.
kam pisze:[quote kolejnych 17 wybieramy spośród 140 jakie Metallica do tej pory wydała na płytach
1. THE CALL OF KUTULU
2. BATTERY
3. DAMAGE INC.
4. LEPER MESSIAH
5.THE THING THAT SHOULD NOT BE
6. ORION
7. EYE OF BEHOLDER
8. THE FRAYED ENDS OF SANITY
9. ST. ANGER
10. MASTER OF PUPPETS
11. ONE
12. FADE TO BLACK
13. BLACKEND
14. FOR WHOM THE BELL TOLLS
15. MEMORY REMAINS
16. FRANTIC
17. DYERS EVE
(kolejność nie istotna)
ja swój set już mam
Ostatnio zmieniony wt lis 26, 2013 6:40 pm przez Soloist, łącznie zmieniany 1 raz.