Rarytasy i wyprzedaże

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Rarytasy i wyprzedaże

Post autor: Budziol »

a jak ogrodnika córki to tylko ładne ;) :lol:
odezwę się do Ciebie na fb w sprawie wymiany :)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Invader pisze:Dokładnie ja bym nawet 2 zł nie dal,zresztą mam kostki Maiden,oni za dużo rzucają,co innego np Fripp czy nawet Petrucci,albo wcale lub max 2-3 na koncert.
Tutaj akurat rację masz tylko częściową, bo Janick przez większość trasy rzucał 1-3 na koncert, dopiero na kilku ostatnich rzucał nieużywane (czasem wcześniej też, ale bardzo sporadycznie). :P
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

a używał i tak pewnie tylko jednej.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Jak rzucał 1-3, to zawsze były używane.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Madril daj spokój nie wiesz, że Veeking ma monopol na rację we wszystkim i na każdy temat
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

a mnie wkurza, jak ktoś mówi co warto, a co nie warto kupować. Zwłaszcza w takich kwestiach, jak ta. Niech każdy sobie robi co chce, jedni chcą zdartą, zniszczoną kostkę na strunach, inni idealną z pudełka, co Wam to przeszkadza? Budziol sprzedaje, ktoś kupuje, (sam jestem z Nim w kontakcie) obie strony są zadowolone i koniec pieśni. Spuśćcie trochę ciśnienia :D
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

The_Alchemist pisze:a mnie wkurza, jak ktoś mówi co warto, a co nie warto kupować.
a jakbyś chciał dobry komputer kupić a nie wiedziałbyś co wybrac? ? ;)
Deleted User 4783

pewnie, że tak, ale to nie ma porównania między komputerem, a rzeczami kolekcjonowanymi, zbieranymi, cokolwiek by to nie było. Czyż nie? :lol:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

ma ;) chyba nie chciał byś zapłacić za coś np. 500zł co jest warte 50 :)
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

VeeKing pisze:ma ;) chyba nie chciał byś zapłacić za coś np. 500zł co jest warte 50 :)
ale zrozum jedno - taka kostka nie ma swojej ceny i wartości nominalnej. Jest warta tyle ile ktoś za nią zapłaci :facepalm: komputer składa się z części, które osobno można kupić za określoną cenę i po złożeniu ich +/- można oszacować cenę sprzętu.

A taki gadżet ma wartość sentymentalną... i tyle.

Co nie zmienia faktu, że ja sobie bym czegoś takiego nie kupił, bo dla mnie wartość m to, co sam złapię na koncercie :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4783

gumbyy dzięki za wsparcie:D po prostu VeeKing nie rozumie pewnych kwestii. Ludzie zbierają różne rzeczy i często są w stanie zapłacić za coś majątek, chociaż np materiał, z którego ta rzecz jest wykonana sam w sobie jest śmiesznie tani. Ale produkt końcowy ma niewspółmierną wartość. Jedni zbierają żołnierzyki, inni monety, jeszcze inni etykiety z piw i jest ok. Co to komu przeszkadza? Jeśli mnie stać i chcę coś mieć, to mam prawo to kupić. I tyle. Nikt nikogo do tego nie zmusza, nie nakazuje i nie wyciąga kasy z kieszeni. Nie chcesz, nie kupujesz. Chcesz, to możesz zapłacić nawet 1 000 000 zł za tą kostkę, bo nikt Ci tego nie zabroni. A komentowanie co i za ile kupować zostaw dla siebie. Pozdrawiam:D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Dla mnie rozsądne jest sprzedawanie dubli (a nawet i nie) złapanych na trasie. Osoby zainwestowały na prawdę kupe kasy w bilety, przeloty, hotele, fanclub (FTTB) i mają niewspołmiernie większe szanse na łapanie fantów. Ktoś kto bywa sporadycznie, ale ma kaprys, niech sobie kupi od zagorzalca. Podziwiam jednak ludzi, którzy sprzedadzą wszystko co złapią, płyty z półki tylko po to by łyknąć nie 22, a 30 i więcej koncertów na trasie. To są rzeczy, których nikt im nie zabierze, a płyty uzupełnią na nowo jak kapela zakończy istnienie. Dla nich wszystkich - SZACUN ;)

PS. Też bym nie kupił kostki za 200zł, ale jak bym złapał to na pewno bym nie oddał za nic ;) [jestem sporadycznym uczestnikiem gigów]
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

hipcio_stg pisze: i mają niewspołmiernie większe szanse na łapanie fantów
Dlatego jeszcze większą wartość ma dla mnie frotka od Stefka, którą złapałem na Słowacji. A to był mój jedyny koncert IM w tym roku :)

Nie wyobrażam sobie, żebym mógł coś sprzedać z moich fantów :) a tak btw to pochwalę się tym co mam, bo jakoś 3 dni temu zrobiłem fotkę :) (z lewej jeszcze jakieś 3 pałeczki no name i frotka z logo EMG) ;))

Obrazek
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

gumbyy pisze:
VeeKing pisze:ma ;) chyba nie chciał byś zapłacić za coś np. 500zł co jest warte 50 :)
ale zrozum jedno - taka kostka nie ma swojej ceny i wartości nominalnej. Jest warta tyle ile ktoś za nią zapłaci :facepalm: komputer składa się z części, które osobno można kupić za określoną cenę i po złożeniu ich +/- można oszacować cenę sprzętu.

A taki gadżet ma wartość sentymentalną... i tyle.

Co nie zmienia faktu, że ja sobie bym czegoś takiego nie kupił, bo dla mnie wartość m to, co sam złapię na koncercie :)
że Ty mu to musisz tłumaczyć :facepalm:
ręce i cycki opadają, koszt produkcji około 1FUNTA? I jak się to ma? Nijak.
Kupiłem PICTURE LP BNW za 80zł, a teraz chodzą spokojnie za kilkaset złotych, jak to wyjaśnisz Panie Veeking, to już chyba w ogóle Ci się w głowie nie mieści?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Budziol pisze:Kupiłem PICTURE LP BNW za 80zł, a teraz chodzą spokojnie za kilkaset złotych, jak to wyjaśnisz Panie Veeking, to już chyba w ogóle Ci się w głowie nie mieści?
Chciałbym tak, zapłaciłem więcej, a i tak stan nie jest idealny wg mnie. Dobrze, że teraz premiery mogę na luzie kupować. :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Jakby ktoś słyszał o jakiś rabatach na DVD to niech da znać.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Iron Maiden Limited Edition Eddie Head

http://allegro.pl/iron-maiden-limited-e ... 77172.html
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

http://allegro.pl/show_item.php?item=3845957920

jakby ktoś chciał taniej oficjalny kalendarz IM na 2014
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

Cena za przesyłkę to 6,66 złotych. Sympatycznie. :)
ODPOWIEDZ