Życzenia wydawnicze

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Życzenia wydawnicze

Post autor: WICKER MAN »

Nie wiem czy na box można liczyć z powodów czysto ekonomicznych - byłoby to ekskluzywne wydawnictwo skierowane tylko do hardcore fanów, coś a'la Eddie's Archive. Myślę, że wytwórnia będzie raczej naciskać na DVD/BD/CD/LP z 2013 roku, które jednocześnie byłoby promowane tegorocznymi koncertami w Europie. Natomiast ze względu na odejście Andy'ego istnieje obawa czy zdążył on obrobić całość materiału - jeśli nie to pewnie istnieje zagrożenie terminowego wydania projektu (przed trasą).
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiesz, nie ma ludzi niezastąpionych (z całym szacunkiem dla pamięci Matthews'a). Opublikowali już pojedyncze klipy z Donington - pewnie montaż jest zrobiony od dawna, wszak 7 miesięcy minęło i teraz wystarczy tylko podciagnąć i wyedytować wersję ostateczną (czołówki, strony startowe, menu) - ale to sa proste sprawy.

Owszem box byłby drogi - niemniej większość fanów IM to "die hardsi", ha, ha...

A na ten moment to absencja w temacie dat kolejnych koncertów staje mi ością w gardle... :cry:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Slaug pisze:unrealased
Jeśli coś takiego mają, to zdecydowanie byłoby to tym, czego najbardziej chcę.

A z takich bardziej realnych - koncert z zeszłorocznej trasy Maiden England i jakiś koncert (byle nie Donnington) z trasy promującej A Matter of Life and Death. Te kawałki z AMOLAD zyskują na żywo tak wiele, że żal nie wypuścić jakiejś oficjalnej koncertówki z nimi.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

IgorW pisze:Ja bym chciał profesjonalnie nakręcone koncerty z Somewhere On Tour 1986/87. Fragmenty ponoć są w archiwach.
Nie tylko fragmenty, ale całe koncerty. Bo taki np. koncert w Sheffield był filmowany na potrzeby zrealizowania teledysku do "Stranger In A Strange Land". Z resztą na bootlegu audio jak i video Bruce dwa czy trzy razy wspomina między utworami o znajdujących się na sali kamerach.
Poza tym koncerty z Paryża i Filadelfii były nagrywane przez TV, po czym emitowane przez lokalne stacje telewizyjne. Fajnie mieli :)
Mi szczerze mówiąc już od dawien dawna marzy się coś takiego - oficjalne dvd z trasy 86/87, z wywiadami, z materiałem zza kulis, zdjęciami itd.

Oprócz tego, tak jak już ktoś wcześniej napisał, dobrze wydane dvd z Blazem, najlepiej z trasy "The X Factour 95/96". Choć w zasadzie z tym mogłoby być różnie, głównie chodzi o sprzedaż w obu Amerykach i Europie w sumie też. Wiadomo jak wtedy odbierano Blaze'a :) Dlatego chyba dzisiaj nie ma już co liczyć na fajne wydawnictwo z Blazem w roli frontmana :sad:
Konkretne dvd z Paul'em Di'anno. Może koncert z Bremen '81 albo pełny występ z Mediolanu '81, bo "Live At The Rainbow '81" jakoś mnie w ogóle nie przekonuje.
Ładnie wydane na cd single zespołu z "Maiden Japan" i "Live+One!!" na czele.
Ostatnio zmieniony ndz sty 26, 2014 3:33 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Chciałbym DVD z wszystkimi klipami wzbogaconymi (oprócz "Run To The Hills" - ten jest super) o sekwencje animowane, np. w technice CGI, ew. z oryginalnymi zastąpionymi przez nowe, porządnie zrobione. :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wznowienia na CD wszystkich płyt z piękna szatą i gratisowymi dyskami z archiwalnym materiałem. Te wydania z 1998 już się zdewaluowały!
Awatar użytkownika
nexus6
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nexus6 »

Więcej materiałów na blu-ray. Nie rozumiem dlaczego nie ktore koncerty są wydane tylko na dvd. A z bieżących życzeń, to mam nadzieję, że po zakończeniu trasy book of soul pojawi się jakiś blu-ray. Chyba to rejestrują kamerami, ktoś wie?
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Zobaczyłbym DVD z trasy AMOLAD, ale coś z halówek w 2006 r. Choć skoro nie wydali tego od razu to już pewnie nie wydadzą (nawet jeśli coś nagrywali). Od biedy mogliby wydać Download 2007.
Poza tym CD/DVD z Maiden England 2013/14 bo choć mamy bootlegi video o znakomitej jakości obrazu (Rock in Rio '13 oraz Rock am Ring '14) to jednak pozostawiają wiele do życzenia pod względem dźwięku.
Przechodząc zaś w sferę niemającej większych szans na zrealizowanie fantazji, wymieniłbym box zawierający materiał z każdej trasy od 1999 r. Koncertowe IM od reunion cenię sobie bardziej niż te z lat 80' (tak wiem herezja, ale cóż... tak mam i już :) )

A schodząc z powrotem na ziemię to spodziewam się raczej prostego 2CD/2LP/2DVD/BluRay z trasy promującej Book of Souls. I przydałoby się Rock in Rio oraz DOTR wznowić z jakimś dobrym stereo.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

A czy w którejś książce (chyba Run to the Hills, ale nie pamiętam na 100%) nie było napisane, że chcą wydawać DVD z każdej trasy?
Ja odnosząc się do tych słów mam nadzieję na niektóre zaległe DVD :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

ale to chyba niemożliwe, bo gdzieś czytałem, że nic z Somewhere on Tour nie zostało zarejestrowane
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Był temat bootlegów i wtedy ktoś z Iron Maiden stwierdził, że będą wydawać oryginalne wydawnictwa, bo po co ludzie mają szukać botlegów, jak mogą mieć dobre wersje z każdej trasy koncertowej.
Coś takiego było na pewno.
Co do trasy SiT to nagrania się zepsuły lub przepadły, był nagrywany jakiś tam materiał, niestety na całe dvd z tego okresu liczyć nie możemy.
Zobaczymy, czekamy na kolejną część The history of Iron Maiden!
Deleted User 5800

MaidenFan pisze: pn lip 03, 2017 2:20 pm Co do trasy SiT to nagrania się zepsuły lub przepadły, był nagrywany jakiś tam materiał, niestety na całe dvd z tego okresu liczyć nie możemy.
Zobaczymy, czekamy na kolejną część The history of Iron Maiden!
Tyle, że na żadną trasę ani chociaż samo DVD z "the history of Iron Maiden" z czasów Somewhere in Time się nie zanosi... Najpierw przy trasie 2008/09 zagrali kawałki z SIT, zrobili nawet Eddiego z okładki tego albumu (ładne nawiązania do World Slavery Tour... jak to IM tylko potrafią), a teraz dali już Maiden England z dokumentem, który opowiada trochę również o SIT. Tak więc to chyba tyle i na nic innego liczyć nie możemy... :(
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

No tak, już było mówione, że z SIT wydawnictwa nie ujrzymy, chyba, że jakieś tam urywki.
Nie pamiętam dokładnie, w którym okresie czasu było mówione to o oficjalnych DVD z każdej trasy, ale to było chyba już po reunion, niech ktoś kto pamięta się wypowie. Kompletnie nie wiem, w której książce tego szukać i na których stronach :D
Jeśli po reunion, to by się mogło zgadzać - Rock in Rio, Death on the Road, AMOLAD - nagrane, ale (mam nadzieję, JESZCZE) nie wydane + w internecie Download 2007 krąży, En Vivo i czekamy na DVD z The Book of Souls World Tour.
Po drodze było Flight 666, a na internecie mamy pełne zapiski 2013/2014 oraz z 2005 i 2002, więc wychodzi na to, że faktycznie mamy zapis z każdej trasy po reunion.
Ostatnio zmieniony pn lip 03, 2017 4:17 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Spokojnie, poczekajcie z 10 lat, jak panowie nie będą już trzepali kasy na koncertach ;) Dostaniecie DVD z każdej możliwej trasy.

Sam chciałbym kompilację nagrań koncertowych z Blejzem, żeby wybrali najlepsze. I miło by było mieć na półeczce coś z lat '80-'86, wyłączając World Slavery Tour.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Sardi pisze: pn lip 03, 2017 12:18 pm ale to chyba niemożliwe, bo gdzieś czytałem, że nic z Somewhere on Tour nie zostało zarejestrowane
MaidenFan pisze: pn lip 03, 2017 2:20 pm Co do trasy SiT to nagrania się zepsuły lub przepadły, był nagrywany jakiś tam materiał, niestety na całe dvd z tego okresu liczyć nie możemy.
Tak jak pisałem już wcześniej koncerty był nagrywane i to kilka. Mam bootlegi na dvd z Philadelphii, Chicago i Paryża, które są nagraniami pochodzącymi z TV. Całe te koncerty był nagrywane kilkoma kamerami i emitowane w lokalnych stacjach telewizyjnych. Na 100% był też nagrany cały występ z Sheffied, który również posiadam, zarówno na audio jak i na dvd. Podczas koncertu w Sheffield Bruce wspomina kilkakrotnie, że na sali są kamery i występ jest rejestrowany. Kręcili to na potrzeby teledysku do "Stranger In A Strange Land". Świetnej jakości jest też kilka utworów z Tokyo '87. Z tym, że nie mam pewności czy występ z Japonii był w całości filmowany. Sam mam tylko 5 utworów. Ale skoro to nagrywali kilkoma profesjonalnymi kamerami to może cały koncert jest zarejestrowany? Także na dvd byłoby spokojnie co wybierać.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

To może jest nadzieja w dalekiej przyszłości...
Teraz myślę, że tematem numer 1 będzie dvd z TBOS World Tour. Nie wyobrażam sobie żeby nie wydali koncertówki z tej genialnej trasy!
Może to jedna z "niespodzianek", o których mówił Dave. :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

a to jednak miałem fałszywe info, dobrze by było jakby wyszło coś z Somewhere on Tour. Marzę o Walking on Glass w dobrej jakości <3
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Od zakończenia Maiden England minęły 3 lata, a ja nadal czekam na CD/DVD z tej trasy :/ Niby jest Rock Am Ring, ale wolałbym coś oficjalnego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 5800

Schizoid pisze: wt lip 04, 2017 11:47 am Niby jest Rock Am Ring, ale wolałbym coś oficjalnego.
Mam tak samo... choć nie jestem pewien czy słusznie. Zauważcie, że IM w kwestii jakości wydawnictw DVD zalicza pewne wtopy co do jakości itp. Np.
- RiR = tylko i wyłącznie dźwięk 5.1 :roll:
- DOTR ( już poza tymi błędami i wycofaniem nakładu ) = 3 DVD dla materiału na 2 DVD, płyta stereo i tak brzmi kiepsko :? , ujęcia trwające sekundę i zaskakująco niska jakość obrazu
- Flight 666 = ponownie kwestia jakości obrazu, tym razem dotyczy to jednak BluRay
- En Vivo! = cięcia ekranu (dyskusyjne czy to minus, ale dla mnie tak), wersja CD zaś jest najbardziej zmasakrowana jeśli chodzi o wycinanie przemówień Bronka itp.
- Co do starszych nagrań nie jestem pewien bo brakuje mi porównania, ale chyba zgrali je prosto z taśm na cyfrę, bez jakiegoś remasteringu, który mógłby nam podnieść wydatnie jakość obrazu. (????)

Tymczasem taki Rock am Ring 2014 czy Rock in Rio 2013 to materiał nagrany z prostymi, odpowiedniej długości ujęciami i z jakością obrazu lepszą od oficjalnego DVD. Jedyne co IM mogliby poprawić to dźwięk, ale coś czuje, że nie powstrzymają się przed dodatkowymi kombinacjami (choć rozumiem, że w przypadku oficjalnego wydania mówimy raczej o koncercie z Download 2013 - choć w ramach spie*** mogliby dać coś z 2014 bo setlista była zdecydowanie gorsza :lol: :lol: ) :evil: Oczywiście jednak, jak wyżej, przyjąłbym takie wydawnictwo ciepło :) Zawsze coś :)

BTW. Trochę przykre, że również bootlegi (wersja DVD9) z Ullevi oraz Rock am Ring 2005 są lepszej jakości niż RiR i DOTR...
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Powrót do sklepu Live at Donington i A Real Live Dead One!
ODPOWIEDZ