11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Post autor: Piwowarus »

Ale skąd to info, że festiwal ma być najpierw na zewnątrz, a później w środku? Bo trudno mi w to uwierzyć po prostu.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Chyba pisali o tym zaraz na początku ogłoszenia Impactu ;)
seba115
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: seba115 »

Dokładnie EvilNation pisał to na fejsie zaraz na początku. Szukać Ci teraz tego postu nie będę ;-)
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Brzmi to kompletnie bez sensu. Dwie sceny mają rację bytu tylko kiedy grają na przemian - jedna scena gra, w tym czasie na drugiej rozkłada się zespół. Jeżeli najpierw 3 zespoły na zewnątrz, a później 3 w środku, to dlaczego nie od razu wszystkie w środku? Przerwy między zespołami nie będą zapełnione i tak, a przynajmniej przy jednej scenie mniejszy koszt - odchodzi wynajęcie i rozłożenie drugiej sceny, barierek itd. Albo komuś się coś pomyliło, albo LN popierdzieliło już całkiem
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

po za Alter Bridge, wszystkie do tej pory dorzucone zespoły to dla mnie kompletne nowum. Nigdy o nich nie słyszałem, a słyszałem duuuużo. Mam nadzieję, że przed BS wystąpi jeszcze jakaś siekiera typu BLS, no w najgorszym przypadku chociaż Vader, bo na razie to jest niezła nędza!
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Reignwolfa to akurat warto poznać ;) Ma w swojej muzyce coś z Black Sabbath, coś z Led Zeppelin. Polecam posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=kyRcD6w8_hY Akurat tutaj dla LN duży plus za ściągnięcie go. Chociaż na taki minifestiwalik to chyba średni pomysł... W końcu ludzie oczekują ciągle Slayera itd, co jest zrozumiałe w sumie. Tacy wykonawcy świetnie nadają się na wieksze festiwale. Szkoda że Impact w tym kierunku nie idzie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Soloist pisze:po za Alter Bridge, wszystkie do tej pory dorzucone zespoły to dla mnie kompletne nowum. Nigdy o nich nie słyszałem, a słyszałem duuuużo. Mam nadzieję, że przed BS wystąpi jeszcze jakaś siekiera typu BLS, no w najgorszym przypadku chociaż Vader, bo na razie to jest niezła nędza!
No raczej słabo. Już lepiej było zostawić Sabbath i na drugi dzień Aerosmith jako osobne koncerty, ładniej by to wyglądało...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

To, że czegoś nie znasz, nie znaczy, że to jest nędzne ;) Jak dają nowe kapele, to narzekanie, że nikt nie zna=słabe, jak dają znane, to narzekanie, że ciągle to samo...

w każdym razie, idę tylko na pierwszy dzień i takie Reignwolf cieszy.

Poza tym, koncert BS jest wyprzedany. Jaki sens dla LN miałoby dorzucanie do składu tego dnia dużego (=drogiego) zespołu, ktory zmniejszy ich zyski?
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

przesłuchałem sumiennie np. Reignwolf, ok miłe, ale typowo na otwarcie albo II stage.
Dużo przecież nie wymagam, ale jak patrze na to, to mnie skręca:
http://2.bp.blogspot.com/-91C8peV8YRc/U ... 4+bill.JPG

Z dnia z Sabbsami:
- Soundgarden
- Iced Earth
- Opeth
- Paradise Lost
- Annihilator
- Megadeth

...i wymieniłem tylko te, które mnie osobiście interesują ;) To nie jest różnica, to jest przepaść jak Kanion Kolorado.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

ja jak patrze na ten lajnap i widzę electric wizard, monster magnet, czy godflesh na prawie najmniejszej scenie to przestaje mnie dziwić czemu ciężki rock od tak dawna jest w głębokiej dupie.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

Soloist pisze:przesłuchałem sumiennie np. Reignwolf, ok miłe, ale typowo na otwarcie albo II stage.
Dużo przecież nie wymagam, ale jak patrze na to, to mnie skręca:
http://2.bp.blogspot.com/-91C8peV8YRc/U ... 4+bill.JPG
A ile wejściówka na 1 dzień kosztuje - z ciekawości pytam, bo nie mam żadnej szansy na wypad z HF.

Co do Reignwolf, - myślałem, że to ponury żart. Jest znacznie lepiej niż skiller, ale Kur*a czy my mamy do czynienia z tym samym IMPACT FEST, - czy to franszczyzna, - gdzie Łódz zbiera kase za reklamę a goście są dymani ?
Powracając do RW - jego występy są warte 12$, więc tak naprawdę żaden problem indywidualnie go ściągnąć do Polski na promo tour - ale bron boże - impact fest... . :cry:
Następny event choćby stronił od "legend", - ni ch. - nie wybieram się.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

thekingcrimson pisze:A ile wejściówka na 1 dzień kosztuje - z ciekawości pytam, bo nie mam żadnej szansy na wypad z HF
120eur były "w ciemno" przed ogłoszeniem lineupu KARNETY za 3 dni ;) 1dniowych chyba nawet nie było
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Mnie tylko interesuje czy mając bilet GC EE (odkupiony od kogoś, sam nie kupuje tego gówna) na Black Sabbath MUSZĘ WCHODZIĆ o tej godzinie co jest na bilecie mając tę opcję, czy tym wejściem mogę wejść np 15 minut przed Black Sabbath?? Robił ktoś już tak?
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

widman pisze:Mnie tylko interesuje czy mając bilet GC EE (odkupiony od kogoś, sam nie kupuje tego gówna) na Black Sabbath MUSZĘ WCHODZIĆ o tej godzinie co jest na bilecie mając tę opcję, czy tym wejściem mogę wejść np 15 minut przed Black Sabbath?? Robił ktoś już tak?
Bilet GCEE Cię upoważnia do wcześniejszego wstępu na imprezę, nie musisz z tego korzystać oczywiście... tylko wtedy posiadanie takiego biletu traci sens, nie sądzisz? :D
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

To daje Tobie możliwość, ale nie obowiązek ;) . Spokojnie wejdizesz przed Sabbathami
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

ciekawe czy LN rzuci jeszcze jakimś powaznym mięsem na I dzien, czy raczej będą już same małe pierdy (co nie znaczy, że nieciekawe, bo Reignwolf to nawet spoko).
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Na początku mówiło się, że będą po 3 zespoły na scenie w AA i 3 na scenie przed, czyli wychodziłoby:

DZIEŃ 1
scena AA: Black Sabbath, Skillet, 1 slot wolny
scena przed AA: Reignwolf, 2 sloty wolne

DZIEŃ 2
scena AA: Aerosmith, Alter Bridge, 1 slot wolny
scena przed AA: Walking Papers, The Treatment, 1 slot wolny

Oczywiście to są tylko moje domniemania, nie wiem czy oficjalnie już przydzielono zespoły do scen. W każdym razie możnaby się spodziewać jeszcze 2 konkretnych zespołów i 3 drobnicy. Faktycznie póki co wygląda to źle, ale nadzieja umiera ostatnia ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Przy każdym ogłoszeniu podawali kto i gdzie zagra:

1. dzień

główna scena: Black Sabbath, Reignwolf, wolny slot
scena przed halą: Skillet, wolny slot, wolny slot

2. dzień

główna scena: Aerosmith, Alter Bridge, Walking Papers
scena przed halą: The Treatment, wolny slot, wolny slot
seba115
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: seba115 »

Na zdjęciach wrzucanych przez LN jest także zwycięzca antyfestu w obu dniach.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

uuu... to lipa, Reignwolf i Walking Papers na głównej scenie, srsly? Ja widzę, że w przypadku tego "festiwalu" nie można już nawet robić żadnych założeń, bo Evil Nation zaskakuje na każdym kroku...
ODPOWIEDZ