24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Post autor: RALF »

Poprostu pomny "zaangażomania" w organizację koncertu IM w Chorzowie ze strony "SRISTIC ART". mam prawo wątpić w przedsięwzięcie organizowane przez Go-Ahewad. BARDZO CHCĘ SIĘ MYLIĆ!
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Zaprawdę powiadam Ci - mylisz się ;-)
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Miszka pisze: Tak na marginesie - Sabbath w GC to 330 zł, ale wahań nie było. Jeśli teraz mały nie zobaczy Ozzyego, to nie zobaczy już nigdy :sad:
Zgadzam się, Ozzy najważniejszy, moim marzeniem od dziecka było go zobaczyć na koncercie i byłem naprawdę w stanie spore pieniądze na to wydać ;)

@RALF,
stawiam że będzie jak z Sonisphere - powolutku, powolutku miejsc będzie braknąć :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Baaaardzo tego nam wszystkim i IM życzę!
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Miszka pisze:
WICKER MAN pisze:
Wiesz, nikt nie każe brać najdroższych biletów do Golden Circle... Kupując 3 bilety na Maiden na dalsze sektory bądź płytę zapłacisz 500 zł - czyli tyle co za jeden najlepszy bilet na Sonisphere z Metą grającą balladki i największe hity... Dla mnie wybór byłby oczywisty. ;) Bilety na płytę na koncerty organizowane przez Live Nation kosztują w granicy 200-250 zł więc kalkulowanie kosztów wypadu na Black Sabbath czy Metę na poziomie 1200 zł wydają się jednak nieco zawyżone... .
No niestety, jeśli jadę z ośmiolatkiem, to muszę mieć GC - inaczej mały nic nie zobaczy. Jeśli chodzi o trybuny to tutaj jestem zdecydowanym przeciwnikiem - albo pod sceną, albo na dvd ;-)
Tak jak pisałem, tu nie tyle chodzi o narzekanie na ceny, co na pokazanie faktu, że wybór jest naprawdę spory i kasy po prostu nie starcza (Manowar też chętnie bym obejrzał).
Tak na marginesie - Sabbath w GC to 330 zł, ale wahań nie było. Jeśli teraz mały nie zobaczy Ozzyego, to nie zobaczy już nigdy :sad:

A wstawki o hipsterach darujcie sobie, naprawdę. Nie ten adres. :facepalm:
Dlaczego? Przecież Opener Festival i Orange to są właśnie tego typu festivale. Występują tam marni wykonawcy, których jedyną zasługą jest zagranie jednej czy dwóch dobrze sprzedających się płyt w UK czy USA. Idealne dla wielkomiejskiej, znudzonej publiczności, ludzie kochający takie zespoły jak Iron Maiden, Judas Priest czy Black Sabbath są tam tak potrzebni jak kibice rugby na konkursy baletowe.

Natomiast masz rację, że jak się ma rodzinę to na wszystko nie starcza, to zależy też od zarobków, ale generalnie ceny są wysokie.
Poza tym Ironi grają w Polsce naprawdę bardzo często, to jest nieporównywalne z Black Sabbath czy AC/DC gdzie każdy koncert jest wydarzeniem. Ironi są jak Marillion, Deep Purple, Helloween i jeszcze parę innych zespołów, grają w Polsce zawsze kiedy tylko jest okazja. Mało jest takich zespołów.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Całe szczęście, że grają w Polsce - bo przynajmniej dzięki tym koncertom się o nich mówi. W tym momencie nie ma żadnych mediów maistreamowych w Polsce, które promowałyby twórczość grup takich jak IM - generalnie hard 'n' heavy!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Odyseusz pisze: Dlaczego? Przecież Opener Festival i Orange to są właśnie tego typu festivale. Występują tam marni wykonawcy, których jedyną zasługą jest zagranie jednej czy dwóch dobrze sprzedających się płyt w UK czy USA.
Występują tam świetne zespoły. Jak np. w tym roku Kasabian na OWF, The Black Keys na openerze. W tamtym roku świetny skład openera: Blur, Qotsa, Arctic Monkeys.
2 z 4 zespołów które wymieniłem są u mnie wyżej niż Metallica i na pewno nie są znani z 1 płyty. To tylko moje zdanie, ale większość artystów którzy tam występują nie można uznać za marnych.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zależy do jakich odbiorców dedykują swoją muzykę. Bliżej mainstreamu niz IM...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Odyseusz pisze:
Dlaczego? Przecież Opener Festival i Orange to są właśnie tego typu festivale. Występują tam marni wykonawcy, których jedyną zasługą jest zagranie jednej czy dwóch dobrze sprzedających się płyt w UK czy USA. Idealne dla wielkomiejskiej, znudzonej publiczności, ludzie kochający takie zespoły jak Iron Maiden, Judas Priest czy Black Sabbath są tam tak potrzebni jak kibice rugby na konkursy baletowe.
Pearl Jam, Nick Cave, Prince, Bjork, Faith No More, Beastie Boys, Queens of The Stone Age, The Mars Volta, Muse, The Prodigy.

Ta lista to dowód na to, że się ch..a znasz i wyciągasz wnioski na podstawie swojej muzycznej ignorancji i tyle w temacie.
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Tylko pytanie gdzie tu rock? No dobra QQUTSA, Faith No More, ok, alternatywny rock, który ma swoje miejsce na festivalach masowych, tylko, że na całym świecie, obok nich mogą zagrać Ironi, Motorhead, Purple. U nas? gdzieżby tam, przecież klasyka dla młodych śmierdzi. Kto by tam w korpo słuchał takich starych dziadków. Nie ma tekstów o globalnym ociepleniu, prawach mniejszości, tolerancji, tożto ohydne jakieś!
Prince? to jest w ogóle rock? co ten pan ma wspólnego z rockiem? Muse, słyszałem w TV jeden jakiś ich utwór, to jest pop i to tego najgorszego sortu, który sprawia wrażenie poprzez dziwny wygląd muzyków i "zaangażowanych" tekstów rockowości. Bjork-alternatywa w alternatywie dla alternatywy, nudy dodatkowo dziwaczne. Prodigy? brzydka, agresywna muzyka! jakby to powiedział stary znajomy z jednego forum niemelodyjna kupa!

http://teoriazycia.blogspot.com/2012/07 ... zurek.html

Dodam, też że gdy w 2010 r. Openerowcy głosowali w wyborach to w punktach wyborczych gdzie głosowali Komorowski wygrał stosunkiem głosów 87-13. Pewnie rok potem napędzali głosy pewnego debila z województwa Lubelskiego.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prince zdecydowanie bliżej pop'u niz rock'a no i MUSE - zrypa z U2, na dodatek również ich twórczośc jest bliższa pop niz rocka...
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Nie no nawet nie ma co porównywać, U2 nie przepadam, ale to jednak klasowa, elegancka muzyka przy tych Musach, Radioheadach, Coldplayach. Dobrze wyprodukowana, ma jakieś melodie, podział na zwrotkę, refren, a nie tylko chamskie dysonanse. W zasadzie gdyby nie polityczne teksty Bono U2 byłoby naprawdę fajnym zespołem, może nie klasa Dire Straits, Marillion czy Toto ale takim spoko do posłuchania.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ależ ja nie porównuję, proszę już mi nie mów o Cold - Play i Radio - Head (pisownia tendencyjna) NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IvanRocks007
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: IvanRocks007 »

Cześć, dawno tu nie byłem, ale jestem na bieżąco. Ogólnie super wiadomość z powrotem do PL zespołu. Ale... Moim zdaniem zespół, który zawsze stosował świetne zabiegi marketingowe, trochę dał ciała ciągnąc tą trasę trzeci rok. Dwa zeszłoroczne koncerty zaspokoiły wydawałoby się głód polskiej publiczności, nie każdy też zalicza koncert przy każdej wizycie Maiden w Polsce. Ale miejmy nadzieję że gig się sprzeda. Ja osobiście mam nadzieję że bilety będą możliwie jak najdłużej w sprzedaży;)
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Tak kończąc temat, to tak Cię stary boli, że w Tusk Vision Network czy w GóW-nie o tego typu ałtystach się mówi, a o hard'n'heavy nie? Dla mnie to pozytywne, jeszcze by brakowało by Dzień(nie)Dobry TVN było coś o Iron Maiden. Co by niby mogli powiedzieć? Gdyby tak pojawili się na jakimś marszu tolerancji albo napisali jakiś tekst o korupcji w Watykanie to tak! Drzwi otwarte.
Przecież pan Narwal w swoich wywiadach dla polskich mediów w 95% porusza teksty o Kościele, polskiej nietolerancji, ciemnocie i co tam mu się zachce. O muzyce? gdzieżby tam.
Papier zniesie wszystko.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Odyseusz pisze: gdzieżby tam, przecież klasyka dla młodych śmierdzi. Kto by tam w korpo słuchał takich starych dziadków. Nie ma tekstów o globalnym ociepleniu, prawach mniejszości, tolerancji, tożto ohydne jakieś!
Wybacz, ale to największa głupota jaką ostatnio czytałem :lol:
Ludzie w moim wieku słuchają klasyki, Dire Straits, Deep Purple, Led Zeppelin. Wielu moich znajomych słucha takiej muzyki. Nawet ci słuchający dubstepu puszczają sobie czasem takie klasyki.

Spytałeś 'Gdzie tu rock?'. Rock nie jest jedynym gatunkiem muzycznym.
Nie rozumiem co masz to wyglądu członków Muse.
Słyszałeś jedną piosenkę Muse w TV i zakładasz, że jest to pop najgorszego sortu?
Przesłuchaj kilka piosenek, i wtedy stwierdź czy ci pasuje czy nie.
I naprawdę nie wiem co masz do Radiohead.
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Nie chodzi mi o młodych ludzi, tylko o tak zwanych "młodych wykształconych z wielkich ośrodków". To jak oni traktują klasykę rocka czy heavy-metalu to starczy poczytać sobie artykuły i felietony. Nie oni je oczywiście piszą, ale ich autorytety z kręgu Wojewódzkiego- specjalisty od wkładania flagi państwowej w psią kupę.
Pamiętam kiedyś jak powiedział, że Iron Maiden to wioska, a Deep Purple to królowie wiejskiego rocka .Budka Suflera to był bodajże "rolniczy rock" i "najbrzydszy zespół świata". Lansuje za to jakieś dziadostwo typu córka pewnego aktora, która w ramach braku talentu za formę zaistnienia obrała sobie opluwanie najlepszych narodowych tradycji.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Michał pisze:Nie rozumiem co masz to wyglądu członków Muse.
Słyszałeś jedną piosenkę Muse w TV i zakładasz, że jest to pop najgorszego sortu?
Przesłuchaj kilka piosenek, i wtedy stwierdź czy ci pasuje czy nie.
Nie wymagaj zbyt wiele od kogoś z zakutym łbem rycerza heavy metalu.

Przypominam, że temat jest o koncercie w Poznaniu dnia 24.06.2014. Niestety zawsze znajdzie się jakiś pancerny muł, chcący ponarzekać jaki denny jest ten świat i jak Maiden musi cierpieć z tego powodu, że nie pokazują go na 40 calowych LCDekach w sraczach wszystkich 3 ligowych stadionów.

Masz coś Odys do młodych wykształconych z wielkich ośrodków, dla których świat nie kończy sie na heavy metalu i piciu wódki na opuszczonych torowiskach w dolnośląskim?
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Tzn ja? Chyba masz problemy z czytaniem!, ja się bardzo cieszę, że Iron Maiden w mediach praktycznie nie istnieje, dla mnie mogliby być tak samo traktowani jak Accept, Saxon czy nawet Stormwitch i grać po klubach i małych halach.
Przede wszystkim na pewno nie pragnę tego by Ironów zachwalali Ci samo "specjaliści od muzyki", którzy od 20 lat chcą wytresować gust muzyczny Polaków, jakoś tak się dziwnie składa, że ich muzyczne wizje się nie sprawdzają. 20 lat temu za nadzieje metalu uważali zespół RATM i co? gdzie dziś są ich idole? W ciemnej du...towarzysza Trockiego ;)

A co do zakutego łba, to owszem i sobię to mocno chwalę. Otwartość muzyczna, dystans, tolerancja? To jest dobre dla 16 latków, w pewnym wieku trzeba się określić.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

To jest dobre dla 16 latków, w pewnym wieku trzeba się określić.
Ja tak nie uważam. Lubie country, hard rocka, klasyczny heavy metal, brit pop, rock progresywny czy poezje śpiewaną. Po co ograniczać się do metalowych patatajów?

Sorki za offtop.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ