Ulubiony utwór z lp. "A Matter of Life and Death"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiony utwór z lp. "A Matter of Life and Death"
Mój faworyt to Kolory
ma coś w sobie, choć wybierałem między nim(nimi) a Innym Światem bo otwieracz też bardzo mi się podoba 
Night Mistress Fan Club Łódź
a to akurat świetny utwór, prawda 
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Lord Of Light
Mi najbardziej po głowie chodzą For the Greater Good of God i przede wszystkim Brighter Than a Thousand Sons, i na ten kawałek właśnie głosuje.
For The Greater... chociaz cały album jest naprawde bardzo dobry i ciesze sie ze grali go całego od A do Z .
Who motivates the motivator
Brighter than the Thousand Suns i Lord of Light. Dziwi mnie ze te utwory maja tak mało głosow a ankiecie.
Dokładnie, imho, to też te dwa zdecydowanie najlepsze kawałki na AMOLAD. Za nimi kolory i benjamin, troche dalej FTGGOG...Dziku pisze:Brighter than the Thousand Suns i Lord of Light. Dziwi mnie ze te utwory maja tak mało głosow a ankiecie.
Ostatnio zmieniony śr mar 02, 2011 1:24 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
These Colours Don't Run to dla mnie zagadka troche. Uwazam, ze to dobry utwor, ale nie stawialbym go w top 5 albumu. Wiele osob z ktorymi rozmawiam (nawet ci ktorzy nie przepadaja za AMOLAD) stawia go dosc wysoko. Co innego na koncertach. Ten utwor baaaardzo zyskuje live.
Dla mnie płyta równa. 10 arcydzieł, nie da się rozsądzić co najlepsze 
Najlepsze są dwa ostatnie utwory.
Też tak sądzę. Nie wiem dlaczego tak nisko jest oceniany Lord of Light, najlepsza kompozycja na płycie z jednym z najlepszych riffów Maiden z ostatnich 4 płyt...PanPrezes pisze:Najlepsze są dwa ostatnie utwory.
Riff i wokal Bronka potrafią dosłownie wypatroszyć słuchacza, ale Legacy jest chyba jeszcze lepsze.
Wg mnie w The Legacy trochę niepotrzebnie jest tak długie intro, można by spokojnie skrócić je o minutę-półtorej. Wtedy naprawdę bym się mocno musiał zastanowić, który utwór jest lepszy.PanPrezes pisze:Riff i wokal Bronka potrafią dosłownie wypatroszyć słuchacza, ale Legacy jest chyba jeszcze lepsze.
Akurat to intro to jeden z najlepszych momentów w historii Maiden, chyba tylko to przejście przed solówkami z ROTAM może się z nim równać.
Intro nigdy nie za długie. Zarówno tu, jak i w talizmanie jest dla mnie w sam raz.
W Talismanie jest w sam raz, bo ten kawałek znajduje się po Starblind i człowiek musi trochę ochłonąć, gdy leży zmasakrowany gdzieś w kącie.
- Daniel Wu.
- -#Charlotte

The Legacy. Rewelacja po prostu!
The Reincarnation of Benjamin Breeg i Different World - moje faworyty 
-
Deleted User 6661
Zagłosowałem na trzeci, ale tak właściwie uwielbiam prawie wszystko z tej prawie genialnej płyty. Wyrzuciłbym tylko balladę na stronę B jakiegoś singla.