Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Łe, dla mnie Manilla bez rozbicia na kawałki. Teraz głównie katuje tylko Motorhead i Manilla Road właśnie (z małymi wyjątkami).
- Saimon1995
- -#Moderator

Album, który nokautuje.
Nie tak wybitna jak Dirt czy Jar of Flies, ale przyjemnie się słucha i ma kilka wybornych momentów (vide utwór tytułowy).

Ten kraj blackiem stoi
Sprawdź jeszcze tegoroczne Kriegsmaschine "Enemy of Man", tam to się dopiero dzieje.
Ostatni utwór z LP Accept Stalingrad The Galley, Wolf to już przechodzi sam siebie, to jest mistrz
Widman- musisz mieć dużo % na chacie skoro tak ciągle Motorhead i Motorhead
Widman- musisz mieć dużo % na chacie skoro tak ciągle Motorhead i Motorhead
Obczaiłem, ale tylko raz i chyba nie miałem dnia, bo daleko mi było do powrzechnego zachwytu nad tym albumem, jaki jest w necie. Muszę do tego usiąść jeszcze.Wuja pisze:Sprawdź jeszcze tegoroczne Kriegsmaschine "Enemy of Man", tam to się dopiero dzieje.
Płytki doszły:

No Beastmilk- mistrz album! A jak chodzi o krajowe black metalowe nowości to też ładne: https://www.youtube.com/watch?v=ualQD8f ... e=youtu.be
Teraz:
Dziwne to troche, bo nie poznałem się na początku na IV. Długo za najlepszą płytę uważałem II, a IV była gdzieś w tyle za III i walczyła o podium z debiutem. Po prostu tej płyty nie zrozumiałem, może słuchałem w nieodpowiednim nastroju, nie wiem. Ale ostatnio na 1 miejsce właśnie Czwórka wskoczyła, no genialna jest ta muzyka. Teraz jeszcze musiałbym się przekonać do Blackacidevil, chociaż nie wiem czy to możliwe, nie przekonują mnie te eksperymenty, wole już te późniejsze płyty mimo, że są kiepskie.
Teraz:
Dziwne to troche, bo nie poznałem się na początku na IV. Długo za najlepszą płytę uważałem II, a IV była gdzieś w tyle za III i walczyła o podium z debiutem. Po prostu tej płyty nie zrozumiałem, może słuchałem w nieodpowiednim nastroju, nie wiem. Ale ostatnio na 1 miejsce właśnie Czwórka wskoczyła, no genialna jest ta muzyka. Teraz jeszcze musiałbym się przekonać do Blackacidevil, chociaż nie wiem czy to możliwe, nie przekonują mnie te eksperymenty, wole już te późniejsze płyty mimo, że są kiepskie.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

"4p" mi np. od razu podeszła. Chyba ze względu właśnie na ten melancholijny i przygnębiony klimat. Trzeba w odpowiednim momencie wystartować z tą płytą po prostu, bo do mycia okien czy golenia ta muza się zbytnio nie nadajePawcio pisze:No Beastmilk- mistrz album! A jak chodzi o krajowe black metalowe nowości to też ładne: https://www.youtube.com/watch?v=ualQD8f ... e=youtu.be
Teraz:
Obrazek
"Danzig 777: I Luciferi" jest słabe np??

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Od "Luciferi" wolę 6:66, chociaż to też już bardziej metalowa płyta, ale ma fajne hity np. "Unspeakable", "Belly of The Beast". Generalnie II, III, i IV to absolutny top, jego szczyt formy, przy czym 4 i 3 są bardzo do siebie podobne, na 4 Danzig formułę z 3 doprowadził do perfekcji. 2 ostatnie to kompletny dół- wydaje mi się, że próbował na siłę powrócić do tej właśnie świętej trójcy, co nie bardzo mu wyszło, nie ten głos, nie te pomysły, generalnie bardzo wtórne to jest. Blackacidevil doceniam, bo po doskonałej płycie nie poszedł za ciosem, tylko eksperymentował i szedł w innym kierunku, no ale nie mogę się przekonać. Jak dla mnie to mniej więcej tak: IV<III<II<I<VI<VII<V<IX<IIX
Teraz:

Teraz:
Hm, ja to se ostatnio z małymi wyjątkami słucham tylko Manilla Road i Motorhead. Dziwne to dla Ciebie, Odyseusz, żeby se np cały dzień jednej kapeli? Albo żeby pare dni katować tylko jedna? Ja tak często robię. I to nie są nowości.
- Saimon1995
- -#Moderator

Odpalamy po raz pierwszy...
poprawna kolejnosc ponizejPawcio pisze:IV<III<II<I<VI<VII<V<IX<IIX
IV>III>II=I=V>VI>VII>VIII>IX

Mam ostatnio fazę na płyty z Schenkerem w składzie. Co za gitarzysta.
- LukaSieka

- LukaSieka